mandag den 29. marts 2010

udgivelsesreception i Apostelkirken onsdag den 7.4. kl. 18.30-20.30



Karsten Wraae Larsen er ung debutant - og kirketjener i Apostelkirken.
Karstens første digte blev bragt i litteraturmagasinet Hvedekorn for et par måneder siden. Han bidrog også til udgivelsen af festivalteksterne til ”Gammelfestivalen Det Sidste Suk”, der udkom i januar - også på forlaget Epigraf. Karsten læste op for første gang i sommers til et udendørsarrangement i Dansk Forfatterforenings have. Under den nys overståede Gammelfestival var han med til at arrangere kirkens festivalbidrag ”Memento Mori”, hvor en lokal bedemand havde udlånt en hvid kiste, som blev stillet op i stearinlysenes skær, mens kirkens organist, Rasmus Anthonisen, spillede orgelimprovisationer til, afbrudt af små læsninger. Det gør han også til Karstens udgivelsesreception i Apostelkirken onsdag den 7.4. kl. 18.30-20.30., hvor der bliver serveret mad, kage og orgelbrus. Derudover kan man høre Karsten læse op fra den spritnye digtsamling ”Punkterblomst”. Alle er velkommen – og det er gratis.
Adressen er: Apostelkirken, Saxogade 13, 1663 København V.

Her er en smagsprøve fra et digt fra ”Punkterblomst”:
Drømmene er her stadig
midt i mit vågne øje
tumler jeg omkuld
stadig i mit øje
mine arme sover
mit hjerte hamrer en vuggevise

Igen søndag den 30. maj kl. 11.30-13.00 præsenteres endnu en ny digtsamling: "Hvor ligger paradis?" – af den irakiske digter og maler Shamal Adel Salim i Apostelkirken. Der vil samtidig være fernisering på hans maleriudstilling, der hænger i juni-måned. Der vil være oplæsning på dansk og kurdisk.
De to digtere er nærmest som dag og nat. Den ene vælder over med forunderlige nydannede ord, der slynger sig rundt om læseren og helt tager vejret fra een – det er Karsten, mens Shamal bruger så få ord som muligt, og rammer noget almenmenneskeligt, der lader læseren selv søge videre.

Det er ikke første gang at Apostelkirken, slår sig løs med digte og digtere.
Kirken afholdt en åben digterworkshop under Sommerfestivalen Stemmerne omkring os ledet af den herboende dansk/tyrkiske digter og forfatter Adil Erdem i sommers. Alle digtene blev bagefter bragt i Vesterbro Bladet. Ved samme workshop deltog også billedkunstneren Doris Bloom (billedet), hvor hun med farve og bjælder på fødderne dansede et maleri frem. Det var en betagende oplevelse.




Apropos fotos:
Det er Karsten med briller og skæg. Bjørn Bensby har fotograferet.
De er taget da vi bar Doris Blooms store maleri igennem byen. Det er Doris, klædt i blåt, som går i midten. Vi bar maleriet nede fra Nyhavn, op gennem Strøget og ud til Apostelkirken, hvor maleriet indgik i det 11 timer lange arrangement De Brændte Broers Land den 17.1.09 med bl.a. Ulla Henningsen og Anders & Benjamin Koppel. Det var mig, der stod for arrangementet sammen med kirkens præst Niels Nymann Eriksen.
Fotografen Bjørn Bensby, der også er historiefortæller, medvirkede i arrangementet med en fortælling fra den nordiske mytologi.