onsdag den 3. maj 2023

KÆRLIGHED: 3. Præsentationspodcast

Fotos & montage: Michael Svennevig - med selvportræt af Karin Feit Almberg.

Uddrag fra de 5 næste festivalpodcasts

Lyt med her



Her er de 5 kvindelige kunstnere, 
man kan møde de næste 5 fredage:


19/5/2023

Foto: Michael Svennevig.

Kat Lassen: 

Den anden kat – URKATTEN

”Mine bøger handler om håb!”

Da Kat kom op til mig på kvisten, havde hun en kat under armen. Ikke en rigtig kat, men en katteskulptur. Hendes haveskulpturer er lige så finurlige som hendes børnebøger. Sidste år udkom Fru Kuk (2022), der umiddelbart fremstår som et farverigt og spøjst fantasyunivers, men bag den muntre overflade gemmer sig en historie om sorg og savn, og hvordan man forholder sig til at miste. Hør podcast (YouTube). Læs mere. Offentliggjort den 19. maj 2023.



26/5/2023

Foto: Michael Svennevig.

Annemette Albrectsen:

Ballade i pauserummet

Annemette Albrectsen arbejdede først 25 år som kostumedesigner til teatrene, men lavede også haute couture og brudekjoler. Det var alt det, hun havde drømt op, men det var alligevel på tide at søge videre.  To af pavillonerne ind til Kongens Have blev til galleri og teater. Det blev til 12 år der, og det hele blev samlet, da Annemette for 7 år siden overtog Salonen på Østerbrogade 222. Det blev til kombineret galleri og cafe – og stadig med plads til Verdens Mindste Teater. Men en dag var det igen tid at drage videre, og det er stående på tærsklen til denne nye rejse, at Annemette er med på denne podcast. Hør podcast (YouTube). Læs mereOffentliggjort den den 26. maj 2023.



2/6/2023

Foto: Michael Svennevig.


Camilla Guldager Troelsø
HVAD ER MENINGEN?

Camilla Guldager Troelsøs nyeste bogudgivelse er en tekstcollage, en række kortprosastykker. Små noveller og enkelte digte, der alle kredser om at finde en mening. Eller genfinde den. Der er megen venten og stilstand i de korte tekster. Smerterne bliver blotlagt med raske hug. Der bliver ikke skubbet noget ind under tæppet. Alt lægges frem, og det virker befriende. Camilla skriver også om et liv med flere diagnoser. Hun har selv illustreret teksterne. Farverne er vilde, glade og meget optimistiske, og de står i stor kontrast til teksterne. Inspirationen kommer fra det skæve, det svære og det helt almindelige. Humoren er den forløsende faktor, ellers havde det heller ikke været til at holde ud. Det bliver aldrig larmende morsomt, men lige akkurat muntert nok til at de sukrede bitre drops glider ned. Hør podcast (YouTube). Læs mere.  Offentliggøres den 2. juni 2023. Læs anmeldelse.


9/6/2023

Selvportræt: Karin Feit Almberg.

Karin Feit Almberg: 

TOMRUM

Et pludseligt og for tidligt dødsfald er noget af det sværeste at komme sig over, fortalte præsten. Man er i chok. Man forstår ikke. Man fik aldrig sagt farvel.  Og man savner ud i det ekstreme. Karin krammede sin ægtefælle om morgenen, og han sagde ”Jeg glæder mig til i eftermiddag,” fordi de to havde planlagt en tur sammen. Men selvsamme eftermiddag fik hun hans vielsesring og ur i en plasticpose af sygeplejersken på hospitalet. Det er nu 8 år siden Karin Feit Almberg oplevede det, som hun året efter skildrede i den essayistiske bog ”TOMRUM. I chok – og tiden efter et dødsfald” (Eksistensen, 2016). Hør podcast (YouTube). Læs mere. Offentliggjort den 9. juni 2023.



16/6/2023

Foto: Michael Svennevig.

Cecilie Rosdahl:

Tag med til motorcykelreception!

”Det er en gravid motorcykel… eller en gravid kvinde med en motorcykelbaby!”

Cecilie Rosdahl slår ud med hånden og peger på et af sine store malerier, der er placeret i motorcykelværkstedet på Sofievej i Hellerup. Der er maleri-reception med overskriften: ”Kærlighed til motorcykler i kunstform”. Det er aldrig til at vide, hvad der kommer fra Cecilie. Hun har bl.a. skrevet romanerne ”Tyrepose” (2013) og ”Pink” (2014), ungdomsromanen ”Skælvinger” (2017) og kortprosasamlingen ”Kolonihave” (2021).  Cecilie er omgivet af historier. Hun suger dem til sig. Det er de vildeste historier hun kommer med. Hun er på én gang både genert og fandenivoldsk. Det er altid afvæbnende ligefremt. Hør podcast (YouTube). Læs mere. Offentliggjort den 16. juni 2023.

*

MUSIKKEN 
på denne 3. præsentationspodcast er 
af henholdsvis trioen 
Rosenvinge, Christensen & Svennevig
Niels Bugge (" A Night of Watching") 
og Ludwig van Beethoven 
(Klaversonaten nr. 14 i cis-mol, op. 27, nr. 2, ”Måneskinssonaten”).

*



KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*