torsdag den 8. juni 2023

Karin Feit Almberg: TOMRUM

 

Selvportræt af Karin Feit Almberg, der også har fotograferet forsidefotoet på "Tomhed" (Eksistensen, 2016).

Hør podcast

YouTube

 

Et pludseligt og for tidligt dødsfald er noget af det sværeste at komme sig over, fortalte præsten. Man er i chok. Man forstår ikke. Man fik aldrig sagt farvel. Og man savner ud i det ekstreme. Karin krammede sin ægtefælle om morgenen, og han sagde ”Jeg glæder mig til i eftermiddag,” fordi de to havde planlagt en tur sammen. Men selvsamme eftermiddag fik hun hans vielsesring og ur i en plasticpose af sygeplejersken på hospitalet. Det er nu 8 år siden Karin Feit Almberg oplevede det, som hun året efter skildrede i den essayistiske bog ”TOMRUM. I chok – og tiden efter et dødsfald” (Eksistensen, 2016).

Forsidefoto: Karin Feit Almberg (Eksistensen, 2016).


På podcasten fortæller Karin om mødet med kærligheden, døden, sorgen og tomrummet, som hun faldt ned i. Sorgen tager den tid, den tager, men pludselig en dag begynder livet igen, og man kan langsomt afføre sig sorgen som ”en tung, våd overfrakke”. Det resulterede i den efterfølgende bog ”MOD til livsglæde efter sorgen” (Eksistensen, 2018).


Selvportræt af Karin Feit Almberg.




Klaversonaten nr. 14 i cis-mol, op. 27, nr. 2, med tilnavnet ”Måneskinssonaten” af Ludwig van Beethoven kæder oplæsning og samtale sammen på podcasten. Et symbolsk stykke musik, som Jørgen spillede for Karin som en del af hans bryllupstale. Kragerne fra træerne ved Humlebæk station blander sig med klaverets toner.

 Mød Karin Feit Almberg på 2. festivaldag,

tirsdag den 8. august 23 kl. 15-21

i GLOBAL Art Gallery, Skalbakken i Vanløse


 *


Hør også
med uddrag fra de første 5 podcasts.

med uddrag fra de næste 5 podcasts.

med uddrag fra de kommende 5 podcasts


*

  Næste uges podcast:

16/6/2023


Foto: Michael Svennevig.

Cecilie Rosdahl:

Tag med til motorcykelreception!

”Det er en gravid motorcykel… eller en gravid kvinde med en motorcykelbaby!”

Cecilie Rosdahl slår ud med hånden og peger på et af sine store malerier, der er placeret i motorcykelværkstedet på Sofievej i Hellerup. Der er maleri-reception med overskriften: ”Kærlighed til motorcykler i kunstform”. Det er aldrig til at vide, hvad der kommer fra Cecilie. Hun har bl.a. skrevet romanerne ”Tyrepose” (2013) og ”Pink” (2014), ungdomsromanen ”Skælvinger” (2017) og kortprosasamlingen ”Kolonihave” (2021).  Cecilie er omgivet af historier. Hun suger dem til sig. Det er de vildeste historier hun kommer med. Hun er på én gang både genert og fandenivoldsk. Det er altid afvæbnende ligefremt. Offentliggøres den 9. juni 2023.

*


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*

Ingen kommentarer: