torsdag den 12. maj 2022

12 & 13: Cindy Lynn Brown & Kenneth Krabat: ”HearSay HørtSagt” - et Flugtkatalog

Foto: Michael Svennevig.


Mød lyrikerne

 Cindy Lynn Brown & Kenneth Krabat

på denne podcast i to dele.

1. del  (offentliggjort den 14. maj) 
& 2. del (offentliggjort den 15. maj).
Kan også høres på YouTube: 1. & 2. del


Foto: Cindy Lynn Brown”Ljubljana. Tidlig sommer 2016, det er da, at det begynder for os. Otte måneder før vi skriver en fælles projektbeskrivelse til Statens Kunstfond, og fire dage før vi bliver kærester, har vi en dag sammen i Ljubljana mellem to rejser og tager på kunstmuseum, hvor der viser sig at være en særudstilling over håndtegnede flugtruter gennem Europa. Korte, nøgterne sætninger beskriver rejserne med detaljer og fakta om antallet af mennesker bag i varevognen, antallet af druknede på vej over Middelhavet, prisen for at krydse grænsen. Vi bliver i adskillige timer, nærstuderer hver og én af de meterlange plancher, fotograferer dem alle i så store bidder som afstanden til den anden væg tillader. Kortene bliver hos os, da vi går derfra.”  5 år efter resulterer det i et flugtkatalog. Et website med overskriften: ”HearSay HørtSagt”. Fra indledningen på websitet ”HearSay HørtSagt”:

"Flygtningesituationen er fyldt med så megen brutalitet og umenneskelighed, at den kan synes umulig at tale om og endnu mere umulig at skrive digte om. Hvad hjælper det at skrive, når mennesker med politikernes billigelse efterlades til at dø uregistrerede på havet eller i en skov?

De utallige historier fra hverdagen gør, at vi nemt bliver immune og begynder at opfatte menneskelige tragedier og komplekse problematikker som “normale” – som fakta, der glider igennem hjernen uden at gøre indtryk.

Gennem kortlægning af foreløbig 83 måder at skrive om flugt og flygtninge på undersøger HearSay/HørtSagt – et flugt-katalog muligheden for digterisk at bearbejde det ubegribelige for at holde samtalen om det i live."


*

Lyrikerne Cindy Lynn Brown & Kenneth Krabat 

har gentagne gange været med på festivalerne gennem årene.


På podcasten er der uddrag fra:Deres tidligere medvirken på festivalen MØD VERDEN, 2019, hvor de læste op fra deres digtroman "a til b - z til fisk" (forlaget tabognar, 2019) og fortalte om deres digteriske samarbejde (indslaget kommer ved 37:39).

 
Illustration: Ole Comoll . Bogforside: Andreas Kjærgård


Fra podcasten BLEV DU SÅ LYKKELIG?, hvor énakteren "Erling møder sin gamle flamme" fra Kenneth Krabats "Hårdt omtalte fjerkræ, 17 énaktere,  cirka" (Forlaget Se, Sne!, 2016) blev fremført af skuespillerne Trine Runge og Poul Storm. Fra festivalen BILLEDER AF LIV, 2018. Se videoptagelsen fra Global Art Gallery i Vanløse.


Hør også podcasten:  

Cindy Lynn Brown: Digter og småkagebager Læs mere.

(fra festivalen HVOR REGNBUEN ENDER, 2010)


*

Musikken på podcasten:  
uddrag fra nummeret "Akropolis" af George Prokopiou

*

Mød Cindy Lynn Brown & Kenneth Krabat 
på 2. festivaldag, tirsdag den 9. august 2022 kl. 15-21
i Global Art Gallery i Vanløse 
på den kommende festival 
FORVANDLING eller ej. Om at finde nye veje videre.

*


Næste uges podcast:

Den 3. præsentationspodcast  rummer uddrag fra de næste 5 podcasts


 Der offentliggøres en ny festivalpodcast hver weekend frem til august. 

Hør også den 1. præsentationspodcast og læs mere

Hør også 2. præsentationspodcast og læs mere

Hør den 3. præsentationspodcast  - og læs mere.  

Alle podcasts er også tilgængelige på YouTubeFoto & layout: Michael Svennevig.
 
Hver weekend er der en ny festivalpodcast. Lyt med her
Kan også høres på YouTube.
Læs mere om festivalen her
#forvandling

*