Foto & lay-out: Michael Svennevig.
Lyt til uddrag fra de kommende 5 festivalpodcasts
på denne 3. præsentationspodcast.
Også på YouTube.
Offentliggjort lørdag den 21. maj 2022.
Foto: Michael Svennevig
Christian Kronman:
Hvor har det været sjovt at være menneske!
Gadedigteren Christian Kronman viser rundt på Assistens Kirkegård, der blev anlagt i 1760 og slet ingen succes var dengang. Det var først langt senere, at alle der var noget ved musikken, ville begraves der. Christian låner deres ord og digte og giver stemme til de døde, når han energisk viser rundt blandt gravene. Christian mærker selv forvandlingen: ”Der sker mange forvandlinger med én, når man bliver gammel. I hvert fald med mig. Selv om jeg er meget optaget af at gøre, så fylder det med at være stadigt mere. Bare det at være her. Det giver mig en stor, dyb, ægte glæde.” Læs mere. Hør podcast. Offentliggjort den 28. maj 2021.
Foto: Michael Svennevig
Anne Nielsen:
Med døden som en form for drivkraft
En processamtale om en kommende roman, men også en vandring tilbage til barndommen og de istidsskabte landskaber ved Klint i Odsherred. Familien var udflyttere fra København, og Anne tager os med på en af sine rituelle vandringer i landskabet fra dengang. Hun fortæller blandt andet om det at bære en form for tyngde, der afspejles i de to første romaner ”Snefald” og ”Natbog” – og om det aftryk, der allerede nu tegner sig for den tredje roman med arbejdstitlen: ”Et sted indeni, der hedder Klint”. Anne fortæller om arbejdsprocessen: "Tvivlen er hård ved mig, fordi det er så vigtigt, men svært for mig at finde ind til det punkt, der føles rigtigt at fortælle fra, den eller de stemmer, der tegner sporene i fortællingen frem, så det falder i hak indeni. Det trækker i langdrag, og jeg kan nærmest blive bange for det. Men det handler også om, at jeg inden for fire år mistede først min far, så min mor og siden min lillebror.” Læs mere.
Offentliggøres den 4. juni 2022.
Foto: Michael Svennevig
Kirsten Mols:
Kvinden, der gemte sig i en dreng
En kærlighedshistorie, der starter med en gift mand, der ikke længere ønskede at være gift - og heller ikke at være mand. Kirsten Mols beretter om en forvandling, der nok virker meget større for os andre og omverdenen, end den egentlig gjorde for hende, for der var jo noget, der allerede længe havde været et stort ønske, og noget hun havde længtes imod. Andre var fulde af gode råd og advarede hende, måske ville hun komme til at leve alene resten af livet, og fandt måske heller aldrig en kæreste. Men sådan gik det ikke. Kirstens fortælling er en modig beretning om at møde kærligheden på en anden måde end de fleste kender til. "Hvad er sandheden - og hvem kender den? Vi går alle sammen og leder efter sandheden og meningen om os selv. Jeg tror, de fleste af os har svært ved at finde den. Det er en livslang proces. Jeg tror, at vi får nogle dejlige indsigter undervejs. Det kan godt være, at vi får en flig af sandheden og meningen, og at vi afdækker dele af os selv, men at lære os selv fuldstændig at kende, det tror jeg er de færreste beskåret.”
Offentliggøres den 11. juni 2022.
Foto: Michael Svennevig
Ida Krabbe:
SKOVBADNING
Tag med til skoven ved Vemmetofte Kloster ved Fakse Ladeplads nær Præstø. Mød foråret lige på dét tidspunkt, hvor alt befinder sig i den store venten, men hvor fuglesangen allerede har lydt nogen tid. Mød det hele på denne naturrejse, hvor kun lyden af naturen og Ida Krabbes få anvisninger høres. Det er en rejse ind i skoven, ind i fordybelsen og ind i den ro, der indfinder sig, når vi bliver ét med naturen og forbinder os med den. Men skovene i Danmark er ikke særligt vilde. Skoven ved Vemmelev er stadigvæk en skov, der bliver dyrket som skovbrug, men det særlige ved skoven er, at den støder lige ned til kystlinjen, så der pågår en stadig kamp mellem hav og land. Selv om det kan være et forblæst sted, hviler der en dyb fred over stedet. Skovbadning er helt uden badetøj. Ja, det er helt uden badning i traditionel forstand. Skovbadning kommer fra Japan og er egentlig udviklet for at modvirke stress og skabe en større tilstedeværelse og balance mellem krop, sjæl og natur. Ida Krabbe er certificeret Nordisk Skovbadningsguide.
Offentliggøres den 18. juni 2021.
Foto: Michael Svennevig
Harald Havsteen-Mikkelsen:
”Bare et hvæs” (2021)
Forfatteren Harald Havsteen-Mikkelsen fortæller om grænseløs fantasi, gammel overtro og islandske landskaber i hans 3. roman, ”Bare et hvæs”. Det er en rablende skæv roman, hvor alting går fra værre til værst. Meget af det kan tilskrives landet, fortæller Harald: ”Der er et eller andet ved Island. Som om alting bliver maksimeret. Man ryger helt op og helt ned. Jeg har ikke oplevet noget lignende andre steder. Jeg er lige flyttet derop for en periode. Halvdelen af tiden vil jeg være her, og halvdelen af tiden vil jeg væk igen.” Harald beretter om sit skriveforløb: ”Det er som at blive besat. Det bombarderer én. Man vågner midt om natten. Det har ligget som en ramme, man ikke har kunnet slippe ud af. Ikke som et fængsel, men som en fodlænke. Man føler sig ikke helt fri, før man kommer ud af det.”
Offentliggøres den 25. juni 2021.
*
Der offentliggøres en ny festivalpodcast hver weekend frem til august
Læs mere om festivalen FORVANDLING eller ej - også på Facebook.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar