Til festivalåbningen på Amager og til 2. festivaldag i Vanløse vil der være den karakteristiske festivaldrik, den kølige iranske sommerdrik: ”Sharbate Khiar”, bestående af citron, lime, mynte, rørsukker og agurk.
Til åbningen er det Lena Gemzøe (fra nabohaveforeningen, Nokken), der sørger for hjemmebagte økologiske brownies med valnødder - og for kaffe og te.
På 2. festivaldag i Vanløse, vil der om eftermiddagen, i den første pause, være en ganske særlig sansemæssig oplevelse. Madame Garborg præsenterer det således:
"I pausen kan du tage et bind for øjnene og læne dig tilbage (tørklæde hænger på hver stol). Nyde lyde og dufte og lade fantasien rejse tilbage eller frem. Efter 5 min. er der en forfriskning og lidt sødt. Efter pausen fortsætter programmet som planlagt. " Det udføres af sanseteamet Strathe, Lindop, C. Svennevig og Garborg.
Aftensmaden - både til åbningen på Amager og på 2. festivaldag i Vanløse - vil enten være den kolde spanske tomatsuppe, GAZPACHO, der skal nydes kold i varmen med hjemmebagte nøddeboller til. Eller også vil det være BOMBAY-gryde, alt efter hvor inspirationen fører det hen. Det er undertegnede, der står for maden sammen med en håndfuld hjælpere.
Ydermere vil det i Vanløse være Christine Imbert, der bager gulerodsmuffins med kanel og nødder til kaffen i pause før den afsluttende teaterforestilling.
I Salonen, der jo er en café og et galleri, skal man selv betale for det, man ønsker sig. Dog sørger undertegnede for mad til de optrædende til opvarmningen. Der vil også være mulighed for at købe varm mad for øvrige gæster.
Til afslutningen på Christianshavn er der - traditionen tro - min fasters drømmekage og Milles marokkanske myntete samt kaffe i pauserne.
Der vil også være noget at nyde til Festvalens Nachspiel - et hemmeligt sted i Husum, der først offentliggøres dagen før - men det er en dag, hvor alt kan ske, så derfor bør det ikke afsløres før.
Så, velkommen på festivalen, der starter med opvarmningen på torsdag og åbningen på lørdag. Der er gratis adgang til alle festivalarrangementer, og det koster ikke noget at spise med, og der kan ikke bestilles billetter i forvejen, så kom i god tid.
En stor tak til alle dem, der giver en hånd med, så det praktiske bare glider som det skal. Uden de mange ildsjæle kunne det ikke lade sig gøre at lægge op til så mange drømme og så meget fællesskab. Tak til jer alle. Sammen kan vi det hele!