Fire aftner på festivalen er der skøn, varm og grøn mad. De tre første dage svinger jeg selv grydeskeen, når der serveres BOMBAY GRYDE med et væld af sæsonens grøntsager, urter, bønner, linser, kikærter, nødder, kryddergrønt tilsat eksotiske grønsager.
3. festivaldag er Madame Garborg i køkkenet i Global Art Gallery og
tryller en gryderet ud af dagens indkøb af torvegrønt, dertil Garborgs hjemmebagte
brød. Garborg bager også brød til de tre første dage i forskellige variationer.
Lørdag er der særlige müsliboller fyldt med nødder og frugt, samme dag som Lena
Gemzøe fra Nokken serverer the og kaffe og eget hjemmebag, der vist spiller
fint op til æggetemaet.
De første 4 festivaldage vil der også være kølig iransk sommerdrik:
”Sharbate Khiar”, bestående af citron, lime, mynte, rørsukker og agurk.
På festivaldagen i SALONEN på Østerbro har man selv mulighed for
at købe drikkevarer og andet. Til afslutningen på Christianshavn er der -traditionen tro- min
fasters drømmekage og Milles marokkanske myntete samt kaffe i pauserne.
Så velkommen på festivalen, der åbner i den kommende uge. Der er gratis adgang til alle festivalarrangementer, og det koster ikke noget at spise med. Men der kan ikke bestilles billetter i forvejen - så kom i god tid.
En stor tak til alle dem, der giver en hånd med, så det
praktiske bare glider som det skal. Madame Garborg og Lena Gemzøe er
uundværlige. Eva Billesbølle Tworek stiller op til flere gange madlavning – og
Majka Bjørnager hjælper med at fragte alle indkøb hjem til tilberedningen (oven
i at fotografere begge festivalweekender).
Ud over en tak til alle de mange kunstnere, der uden vederlag stiller op
på festivalerne (igen og igen), så skal der denne gang også lyde en stor tak
til Bendicte Riis/Tante Andante, der sætter alle sejl til, når festivalen
skydes afsted fra Amager til opvarmningsarrangementet på onsdag. Uden alle de mange
ildsjæle kunne det slet ikke lade sig gøre at udklække så mange æg og håb. Tak
til jer alle. Sammen kan vi det hele!