onsdag den 28. april 2021

Mika Filborne: "Between Elements"

Foto: Michael Svennevig.


Lyt til denne 14. festivalpodcast med Mika Filborne.


Foto: Christian Nylander Larsen

Mød musikeren og komponisten Mika Filborne, der fortæller om, hvad musikken betyder for ham, men også om hvordan han efter en svær sygdom har genfundet musikken. 

Podcasten er et genhør fra 2019 i anledning af udgivelsen af det nye album "Between Elements", men opdateret med nummeret "Forest Dance" fra det nye album, der udkommer i dag. Læs mere.

Denne podcast er nr. 6 på listen over de mest hørte podcasts. 
Lyt til TOP 10-LISTEN.

Se videoen til "Forest Dance". 


”Musikken symboliserer naturen i den mørke tilgang, hvis man kan sige det på dén måde. Når solen går ned og tågen lægger sig. Min musik bæres meget af elementerne, der er i naturen. Det er noget jeg kombinerer, når jeg skriver musikken, og hjemstedet er skoven og naturen. Hvor man end er henne i verden, spiller ingen rolle, for i grunden er det den samme natur. Om det er varmt eller det er koldt. Om det er vinter eller sommer, efterår eller forår, så giver det en helt speciel følelse. Det er en historie, der snakker og som jeg tager til mig, og så finder jeg toner, som jeg kan svare igen med.”

Uddrag fra samtalen


"The Elf Song" fra albummet "Between Elements"


Mød Mika Filborne til festivalåbningen
fredag den 6. august 2021 i Apostelkirken.*

Næste uges podcast:

Maria Helleberg: "Min Kristin"
I Maria Hellebergs roman "Min Kristin" træder vi direkte ned i historien, og tilbage til det stockholmske blodbad i 1520. Det er et stærkt og fascinerende kvindeportræt, der samtidig er er tidsbillede med bud til vores samtid. Podcasten er i to dele. 
                                   1. del: opslag & podcast/2. del: opslag & podcast & anmeldelse

*

Lyt også til:
med uddrag fra de første 18 festivalpodcasts.
Hver fredag er der en ny podcast. Lyt med her.

Læs mere om festivalen ÆG & HÅB - på Facebook

*