fredag den 25. februar 2022

Festival 2022: Lydbrev fra Paris

 

Foto: Michael Svennevig.

Frem til august offentliggøres en ugentlig festivalpodcast, hvor man kan møde en lang række af de medvirkende. Den første bliver lagt ud i næste weekend. Men først dette lydbrev fra Paris!

 Lyt med her - og tag med på rejsen!

Jeg rejste til Paris, og  det var ikke ikke første gang. Alligevel var det som om mine sanser slog mig omkuld. Savnet havde vokset sig så stort, at jeg trippede for at falde ned i alle de sprækker, jeg elsker ved Paris. 


Foto: Michael Svennevig.

Jeg længtes efter at synke til bunds i stemmernes klang på det lokale marked tirsdag og fredag formiddag. Jeg vidste, at de fremmedklingende stemmer ville trække mig ud af mig selv. Det er det, som jeg forsøgte at indfange på optagelserne fra Paris. 


Foto: Michael Svennevig.


Egentlig var det blot tiltænkt en af mine venner, der plejer at rejse med. I hvert fald i overført betydning, for jeg har ofte optaget lydene fra markedet og sendt til hende. Men når jeg alligevel var i gang, sneg der sig også nogle andre stemninger med. Blandt andet nogle gudsbenådede gademusikanter, der musicerede foran operaen. De fik os til at danse euforiske rundt til den gjaldende messingsuppe. 


Foto: Michael Svennevig.


Jeg sendte også lydbrevet til et par andre venner og opdagede, at lydene og forårsfornemmelserne forplantede sig videre rundt, og tænkte at lydbrevet også ville kunne bruges som festivalopvarmning. Eftersom det handler om at åbne vinduet eller døren – og træde verden i møde. Men se, om du kan mærke det selv?


Foto: Michael Svennevig.


Næste weekend er der uddrag fra de 5 første festivalpodcasts.

Læs mere.


Foto: Michael Svennevig.


Læs mere om tankerne forud for den 

kommende jubilæumsfestival 2022

og om nedtællingen til Festival 2022.


Foto: Michael Svennevig.


Foto: Michael Svennevig.


Foto: Michael Svennevig.Foto: Michael Svennevig.
*
Lyt med på den 
med uddrag fra de 5 første podcasts,
når festivalens tema offentliggøres søndag den 6. marts 2022.
Læs mere
#forvandling


*