mandag den 15. juli 2019

Minder fra rejser jeg aldrig har været på II




Den unge fyr, der vil sælge mig et kamera, rækker det frem mod mig. Han prøver at fange mit blik. Jeg spørger på engelsk, hvad det koster. Han viser mig 5 fingre. 50 kr. Foran ham på jorden ligger der nogle ekstra ting som han også forsøger at sælge. Det hele ser beskidt og tarveligt ud. Undtagen kameraet, men der er uden etui. Men hvor har han det fra? Er det stjålet, glemt eller bare smidt ud? 



Hjemme googler jeg mig til, hvilken batterioplader, jeg skal have. En uge efter får jeg den, og straks jeg får opladt batteriet, kan jeg åbne kameraet. Jeg tager memory-kortet ud og sætter det ind i min computer, og opdager at der ligger næsten 1.000 feriebilleder. 



De første billeder er fra Thailand. Jeg har selv været i Thailand, men ikke dér. Det er en familie. De er fire afsted. Jeg vil følge dem på deres rejse igennem Thailand. Følger deres rejseminder fra den rejse som jeg ikke selv har været på, men via deres billeder rejser jeg med dem. 



De indsamlede feriebilleder ligger gemt på kameraet som en ø som jeg kan svømme rundt om og kigge på. Jeg kigger billederne igennem, og de bliver indgangen til en fortælling. En fortælling, der tager afsæt i de fremmede fotos, men mest af alt kommer til at handle om mine egne rejser og de spor som de har afsat i mig. Om det flyvende og det rejsende og om at række ud efter det og gribe fat. 



Jeg rejser med andre ord med på de fremmede fotos. Jeg sætter af og løfter mig op i luften, bevæger armene op og ned, og svæver afsted på minder fra de rejser jeg aldrig har været på, mens jeg tænker på dér, hvor jeg faktisk har været.


-----------------------

MINDER FRA REJSER JEG ALDRIG HAR VÆRET PÅ
er en performance, der får premiere 
under den kommende festival MØD VERDEN.
Et uddrag kan opleves til festivalåbningen
fredag den 9. august i Apostelkirken kl. 19-22 på Vesterbro, 
mens det kan opleves i sin helhed som afslutning på 3. festivaldag 
i Global Art Gallery i Vanløse, tirsdag den 13. august kl. 16-21.

Thulla Wamberg har komponeret musikken
Shohreh Shahrzad har lavet visuals og danser
selv har jeg skrevet teksten som jeg læser

Læs mere om tilblivelsen