torsdag den 25. maj 2023

Annemette Albrectsen: Ballade i pauserummet

 

 
Foto: Michael Svennevig.

 Hør podcast

YouTube


Annemette Albrectsen arbejdede først 25 år som kostumedesigner til teatrene, men lavede også haute couture og brudekjoler. Det var alt det, hun havde drømt op, men drømmen slap op, og det var på tide at søge videre.  To af pavillonerne ind til Kongens Have blev til galleri og teater, og der var også en af bunkerne i parken, der blev brugt til mere eksperimentelle ting, samt at der var mulighed for at købe kage i kaffebaren ved indgangen til parken. Det blev til 12 år der, men det hele blev samlet, da Annemette for 7 år siden overtog Salonen på Østerbrogade 222. Det blev til kombineret galleri og cafe – og stadig med plads til Verdens Mindste Teater. Men en dag var det igen tid at drage videre, og det er stående på tærsklen til denne nye rejse, at Annemette er med på denne podcast.


”Billedet man ser færdigt og lige på har ingen titel, men er akryl og kniv på linoleum 30 x 30 cm.”

 

Annemette ved ikke, hvor rejsen fører hen, men billedkunsten fører hende videre. Egentlig ville hun godt bare nøjes med det, men som hun selv siger, er der ”ballade i pauserummet!”

 


Annemette Albrectsen fortæller om sin opvækst, om Montmartre, om kvalitet, fællesskab og værdien af at drømme og altid yde sit bedste. Men også om ansvaret over for den klimakrise vi står midt i. Men når nogen spørger hende, om hun altid har drømt om at have egen café, slår hun en høj latter op. ”Overhovedet ikke!!”

 

Musikken på podcasten,

”A Night of Watching”, af og med Niels Bugge,

er venligst udlånt til denne podcast.


 

”Billedet set skråt fra oven er i proces, er akryl og blyant på træplade og titlen er:' Lucky me’. 34 x 40 cm.”

 

Mød Annemette Albrectsen til festivalafslutningen

Søndag den 13. august 2023 kl. 13-16

i Gårdhaven ved Dansk PEN,

Dronningensgade 14 på Christianshavn

(i tilfælde af dårligt vejr afholdes arrangementet i Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 – et par gader derfra.)

 *


Hør også
med uddrag fra de første 5 podcasts.

med uddrag fra de næste 5 podcasts.

med uddrag fra de kommende 5 podcasts


*

  Næste uges podcast:

2/6/2023

Foto: Michael Svennevig.


Camilla Guldager Troelsø
HVAD ER MENINGEN?

Camilla Guldager Troelsøs nyeste bogudgivelse er en tekstcollage, en række kortprosastykker. Små noveller og enkelte digte, der alle kredser om at finde en mening. Eller genfinde den. Der er megen venten og stilstand i de korte tekster. Smerterne bliver blotlagt med raske hug. Der bliver ikke skubbet noget ind under tæppet. Alt lægges frem, og det virker befriende. Camilla har selv illustreret teksterne. Farverne er vilde, glade og meget optimistiske, og de står i stor kontrast til teksterne. Inspirationen kommer fra det skæve, det svære og det helt almindelige. Humoren er den forløsende faktor, ellers havde det heller ikke været til at holde ud. Det bliver aldrig larmende morsomt, men lige akkurat muntert nok til at de sukrede bitre drops glider ned.  




KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*