torsdag den 30. marts 2023

KÆRLIGHED: 2. Præsentationspodcast

Fotos: Michael Svennevig + selfie & dansefoto (ukendt fotograf).

Uddrag fra de 5 første festivalpodcasts

Lyt med her. (YouTube)


7/4/23

Bjørn & Ann Sofie i Indonesien

I serien ET ANDET BLIK rejser vi med til Indonesien.

Mens Ann Sofie er på arbejde, slår Bjørn sig ned i en lille kassettebåndsbutik i en satelitforstad til hovedstaden Jakarta og falder i snak med ejeren, der har en kandidatgrad i russisk, men meget hellere vil sidde i sin lille butik, omgivet af 15.000 kassettebånd og lytte til indonesisk gamelan-musik, ryge indonesiske cigaretter, drikke kaffe og sludre med kunderne, mens livet og trafikken udenfor drøner uophørligt forbi. Hør podcast (YouTube). Læs mereOffentliggjort den 7. april 2021.


14/4/23

Foto: Michael Svennevig.

Elizabeth Japsen 

& SMUKKE HERMAN

Elizabeth Japsen har i romanform skrevet om sin oldefar, SMUKKE HERMANder var stærk mand i cirkus. "Det er vigtigt at skrive om de fattige. Dem er der ingen, der interesserer sig for." Det er en hjertevarm beretning, renset for enhver sentimentalitet, selv om det er fortalt med engagement og vitalitet. Livet er hårdt og råt, men ikke uden poesi og spænding. Når lyset tændes i manegen, får livet den mest fantastiske glød. Musikken er af Sophus Rosenvinge. Hør podcast. (YouTube). Læs mereOffentliggjort den 14. april 2021.



21/4/23

Foto: Michael Svennevig.


SINUS REUSS: 
"CPH under vand"

I science fiction-romanen "CPH under vand" skildrer forfatteren Sinus Reuss livet, efter at verdenshavene er steget adskillige meter. København er oversvømmet, og har skiftet navn til CPH og er ikke længere Danmarks hovedstad. Det er en åben og optimistisk skildring af et fremtidigt liv på havet – eller rettere i havet. Sinus fortæller også om de særlige vilkår, som hans bøger bliver til under. Hvad betyder det at være bipolar, og hvordan påvirker det arbejdet med de tre bøger han indtil videre har skrevet? Skuespilleren Lise Kamp Dahlerup læser uddrag fra romanen. Musikken er af Sophus Rosenvinge. Hør podcast. (YouTube). Læs anmeldelse. Læs mereOffentliggjort den 21. april 2021.


28/4/23


Mette Soraya Svane: 

”Sommerfuglen”

”Det startede nok med min far, der var jazzmusiker og trompetist. Som 14-årig skrev jeg min første sang, der hed ”På vej”. Det er en glad sang,  og jeg har altid hevet mig selv op ved at synge og danse. Dansen har været en ledetråd gennem mit liv. Det startede med karnevallet i København i 1980´erne. Bagefter rejste jeg rundt i mange mellemøstlige lande og lærte mange nye danse. Men  jeg har også skrevet børnebogen ”Pigen med Fuglenæbbet”, illustreret af Maj Olika. Den rejser jeg også rundt med som fortælle-forestilling, hvor jeg med musik og dans  kombinerer det hele.” Indgår i serien ET ANDET BLIKHør podcast. (YouTube).  Læs mereOffentliggjort den 28. april 2021.


5/5/23

Foto: Michael Svennevig.

 Ahlam Kassem: 

"FRA BEIRUT TIL KØBENHAVN"

Ahlam Kassem debuterede med digtsamlingen ”Porcelænssamleren”(Forlaget Heebro, 2007) og var også med i antologien "117 Stemmer" (Epigraf, 2013). ”Jeg holdt en lang skrivepause, hvor jeg selv blev mor og fik lyst til at give en fortælling videre til mine børn. Først tænkte jeg, at det skulle handle om en pige, der var født i Libanon, men vokset op i Danmark. Jo mere jeg skrev, des bedre forstod jeg, at der manglede noget om, hvordan mine forældres egen opvækst havde været. Det havde de aldrig fortalt. Det var der historien skulle starte!” Lise Kamp Dahlerup læser uddrag fra romanen "Fra Beirut til København. Musikken er af trioen Rosenvinge, Christensen & Svennevig - inspireret af romanen. Indgår i serien ET ANDET BLIKHør podcastYouTube. Læs mere. Offentliggjort den 5. maj 2023.



KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed