torsdag den 13. maj 2021

Cecilie Rosdahl: "Kolonihave"

 


Mød Cecilie Rosdahl på denne 17. festivalpodcast.
  Mød forfatter/manuskriptforfatter Cecilie Rosdahl, der byder indenfor i sin kolonihave. Kortprosasamlingen "Kolonihave" beretter om det vildtblomstrende liv i en kolonihave. Om fællesskab og grænser for fællesskab, når behovet for at være alene er størst. Uddrag fra "Kolonihave":

"Første gang jeg skal tømme dasset, kommer jeg til at skylle låget med ud. Et nyt låg koster lige så meget som et nyt das. Det tager 14 dage at få leveret det nye låg med Post Nord. Indtil da må jeg bruge fællestoilettet i det lille hus. Men jeg har lidt klaustrofobi og kan bedst lide at sidde med åben dør."

*

"Sneglene lægger æg, der ligner små, hvide solftgunkugler som fra min søns gevær. Jeg drømmer om snegle, hvordan de kravler ind og ud af ørerne. Det hjælper ikke at tænke på øresneglen, der anatomisk set er et tre centimeter langt knoglerør, spiralformet i det indre øre, som sætter lyd til nerveimpulser. Der er snegle overalt." 
Læs festivalanmeldelserne af Cecilie Rosdahls tidligere  romaner:

"Alle forfattere har deres egne agendaer. Nogle beskæftiger sig med kærlighed, ytringsfrihed eller menneskerettigheder. Andre vil gerne udvide grænserne for hvad vi kan forstå og acceptere. Nogle er modige. Andre er underholdende. Nogle kan begge dele. Ligesom Cecilie Rosdahl, der er en af de modige."

"Jonas leder efter det, der mangler. Han befinder sig ved en afgrund. Det hele startede ellers så godt..."

"Martin elsker at gå til begravelser. Andres begravelser. Klædt som kvinde. Så sidder han der og græder for de ukendte i kisterne, eller også græder han over sit eget liv. I hvert fald lader han følelserne få frit løb."
Mød Cecilie Rosdahl  på  4. festivaldag,
torsdag den 12. august kl. 19-21
i Salonen på Østerbro.


*

Næste podcast:

Limbus Teatret: "Kære Far"
Skuespilleren Ulver Skuli Abildgaard og sangeren Ulla Abildgaard er far og datter, og udgør Limbus Teatret. Deres forestilling "Kære far" handler om selvmord, men også om liv og fraværet af liv. Hør dem fortælle om baggrunden for stykket og deres arbejde med forestillingen. Læs mere. Hør podcast.


Lyt også til:
med uddrag fra de første 18 festivalpodcasts.
Hver fredag er der en ny podcast. Lyt med her.

Læs mere om festivalen ÆG & HÅB - på Facebook

*