lørdag den 20. juli 2019

En bøn til havet - af Khaled Hosseini


"En bøn til havet" af Khaled Hosseini er inspireret  af historien om den 3-årige kurdiske flygtning  Alan Kurdi, der druknede i Middelhavet på vej til et mere sikkert liv i Europa i september 2015.


Foto: Mika Filborne


2. pinsedag blev historien opført som en reading i Apostelkirken på Vesterbro.

Hør mere om det på denne 18. festivalpodcast, hvor der både er uddrag fra opførelsen i kirken og samtaler med de involverede om arbejdet med readingen og om tankerne bag.

Hanne Karin Garborg (eller Madame Garborg som hun hedder som forfatter) havde taget initiativet til det. Mika Filborne havde komponeret og spillede musikken på kirkens flygel til uropførelsen.
Ole Bundgaard havde været medkomponist og ledsagede oplæsningen på saxofon - og læste også  afsnit af fortællingen, der ellers blev læst af Madame Garborg.


Foto: Mika Filborne


Elisabeth Arnsdorf Haslund, UNHCRs talsperson, indledte.

Foto: Michael Svennevig


Niels Nymann Eriksen, Apostelkirkens indvandrerpræst, havde lagt rum til opførelsen.

I denne podcast medvirker de alle. Musikken er fra optagelsen i Apostelkirken 2. pinsedag.
Efterfølgende havde jeg en samtale med Hanne Karin Garborg og Ole Bundgaard, og besøgte bagefter Elisabeth Arnsdord Haslunf i FN-byen i Nordhavnen og mødtes med Niels Nymann Eriksen i Apostelkirken.

På denne podcast siger Mika Filborne ikke noget, men det gør han til gengæld på den solo-podcast, der blev offentliggjort tidligere på sommeren, hvor man kan høre mere af hans musik og om hans tanker bag kompositionerne. Læs og hør mere.

Elisabeth Arnsdorf Haslund kan man også høre fortælle mere på denne solo-podcast, hvor hun fortæller om baggrunden for "En bøn til havet" og hvorfor der på trods af alt stadig er grund til at være optimistisk. Læs og hør mere. 

Selv om "En bøn til havet" foreløbig kun kunne opleves ved uropførelsen i Apostelkirken, 
bliver der alligevel mulighed for at opleve et mindre uddrag 
som Elisabeth Arnsdorf  Haslund introducerer 
fredag den 9. august 2019 kl. 19-22 
i Apostelkirken på Vesterbro.