torsdag den 5. maj 2022

11: Maria-Leonore Christensen: Red Maden

 

Foto: Michael Svennevig.


”Der er altid noget at le ad i Vestre Fængsel.” 
Det tror man gerne, Maria-Leonore har et stort udsyn 
og en smittende latter.
Mød Maria-Leonore Christensen
Offentliggjort den 7. maj, 2022.
Er også på YouTube.


Foto: Michael Svennevig.


Hver morgen i 10 år har Maria-Leonore Christensen hentet overskudsmad fra Irma, Rema, Aldi og Lagkagehuset, og fordelt det mellem venner og naboer - mod til gengæld at få donationer til tre projekter i Uganda, Kenya og Indien for bl.a. gadebørn og børnehjemspiger. Der er nu indsamlet over en mio. kroner. Det blev for nylig fejret ved en fest med etiopisk mad og bagefter med jazz i haven hjemme hos den 74-årige Maria-Leonore Christensen i Kastrup.


Foto: Michael Svennevig.


Vær med og høre reportagen på podcasten her, hvor der også er uddrag fra Poul Skallerups improviserede tale til festen - samt uddrag fra musikken spillet af hendes tre børn: Clara, Claus og Daniel samt barnebarnet Lucas. De spiller henholdsvis på cello, saxofon, violin og saxofon.


Foto: Michael Svennevig.


Maria-Leonore Christensen er oprindelig uddannet lærer fra Berlin, men har arbejdet på Skt. Petri Skole og Kofoed Skole i København, og siden videreuddannet sig som diakonisse, hvilket bragte Maria-Leonore til Vestre Fængsel. Men også videre ud i verden.
Mød Maria-Leonore Christensen til festivalåbningen, 
lørdag den 6. august 2022 i HF Prøvestenen på Amager
på den kommende festival 
FORVANDLING eller ej. Om at finde nye veje videre.

*


Næste uges podcast:

Foto: Michael Svennevig. 

Cindy Lynn Brown & Kenneth Krabat: ”HearSay HørtSagt”

 - et Flugtkatalog. (Podcast i 2 dele)

”Ljubljana. Tidlig sommer 2016, det er der, at det begynder for os. Otte måneder før vi skriver en fælles projektbeskrivelse til Statens Kunstfond, og fire dage før vi bliver kærester, har vi en dag sammen i Ljubljana mellem to rejser og tager på kunstmuseum, hvor der viser sig at være en særudstilling over håndtegnede flugtruter gennem Europa. Korte, nøgterne sætninger beskriver rejserne med detaljer og fakta om antallet af mennesker bag i varevognen, antallet af druknede på vej over Middelhavet, prisen for at krydse grænsen. Vi bliver i adskillige timer, nærstuderer hver og én af de meterlange plancher, fotograferer dem alle i så store bidder som afstanden til den anden væg tillader. Kortene bliver hos os, da vi går derfra.” 5 år efter resulterer det i ”HearSay HørtSagt”. Læs mere. Hør podcast: 1. del  (offentliggøres den 14. maj) & 2. del (offentliggøres den 15. maj).


 Der offentliggøres en ny festivalpodcast hver weekend frem til august. Hør også den 1. præsentationspodcast og læs mere. Hør også 2. præsentationspodcast og læs mereDen 3. præsentationspodcast  kan høres fra den 21.5.2022

Alle podcasts er også tilgængelige på YouTubeFoto & layout: Michael Svennevig.

Hver weekend er der en ny. Lyt med her
Læs mere om festivalen her
#forvandling

*