torsdag den 16. juni 2022

18: Ida Krabbe: SKOVBADNING

Foto: Michael Svennevig.


Mød Ida Krabbe
på denne 18. festivalpodcast
(Offentliggjort den 17. juni).
Kan også høres på YouTube.


Foto: Michael Svennevig.


Tag med til skoven ved Vemmetofte Kloster ved Fakse Ladeplads nær Præstø. Først var der foråret, hvor alt befandt sig i den store venten, og hvor fuglesangen allerede havde lydt nogen tid. Nu er sommeren endelig kommet, og det er svært ikke at blive blive revet med. Mød det hele på denne naturrejse, hvor kun lyden af naturen og Ida Krabbes få invitationer og vejledninger høres. Foto: Michael Svennevig.


Det er en rejse ind i skoven, ind i fordybelsen og ind i den ro, der indfinder sig, når vi bliver ét med naturen og forbinder os med den. Men skovene i Danmark er ikke særligt vilde. Skoven ved Vemmelev er stadigvæk en skov, der bliver dyrket som skovbrug, men det særlige ved skoven er, at den støder lige ned til kystlinjen, så der pågår en stadig kamp mellem hav og land. Selv om det kan være et forblæst sted, hviler der en dyb fred over stedet. Skovbadning er helt uden badetøj. Ja, det er helt uden badning i traditionel forstand. 


Foto: Michael Svennevig.Skovbadning kommer fra Japan og er egentlig udviklet for at modvirke stress og skabe en større tilstedeværelse og balance mellem krop, sjæl og natur. Ida Krabbe er certificeret Nordisk Skovbadningsguide. 


Foto: Michael Svennevig.


 Mød Ida Krabbe på 
i Global Art Gallery i Vanløse 
på den kommende festival 


Foto: Ida KrabbeFACTS OM SKOVBAD:

Hvad er et skovbad?

Et Nordisk Skovbad er en stille vandring i naturen. Du åbner dine sanser og kommer meget nær naturen og nuet. Det Nordiske Skovbad er et positivt bidrag til din sundhed og trivsel. Det hjælper sindet til at finde ro og slippe den hektiske opmærksomhed, som hele tiden er på arbejde i vores digitale verden og i miljøer, hvor vi får mange sanseindtryk. Fx i byen, under transport og på arbejdspladsen. Ved at sænke tempoet, komme ned i kroppen og stimulere sanserne, glider vi over i den spontane opmærksomhed, hvor vi slapper af og restituerer.

Skovbadet fra Det japanske Shirin-Yoku

Nordisk Skovbad bygger på principperne i det japanske skovbad, Shinrin-Yoku. Det er blot tilpasset skandinavisk natur og kultur.

Hvad får jeg ud af et skovbad?

Skovbadet giver dig en anderledes oplevelse af naturen omkring dig, og af dig selv i naturen. Du vil opleve, at din hjerne bevæger sig fra den fokuserede opmærksomhed, hvor du tænker og analyserer, over i den spontane opmærksomhed. Den afslappede tilstand, hvor din hjerne holder pause og restituerer. Du kan opleve at få ro i sindet, at slippe bekymringstanker, at få en pause fra tankemylder, opnå selvindsigt og føle dig revitaliseret. Og måske føler du dig forbundet med naturen.

Foto: Ida Krabbe

*


Næste uges podcast:Foto: Michael Svennevig


Harald Havsteen-Mikkelsen
”Bare et hvæs” (2021)

Forfatteren Harald Havsteen-Mikkelsen fortæller om grænseløs fantasi, gammel overtro og islandske landskaber i hans 3. roman, ”Bare et hvæs”. Det er en rablende skæv roman, hvor alting går fra værre til værst. Meget af det kan tilskrives landet, fortæller Harald: ”Der er et eller andet ved Island. Som om alting bliver maksimeret. Man ryger helt op og helt ned. Jeg har ikke oplevet noget lignende andre steder. Jeg er lige flyttet derop for en periode. Halvdelen af tiden vil jeg være her, og halvdelen af tiden vil jeg væk igen.” Harald beretter om sit skriveforløb: ”Det er som at blive besat. Det bombarderer én. Man vågner midt om natten. Det har ligget som en ramme, man ikke har kunnet slippe ud af. Ikke som et fængsel, men som en fodlænke. Man føler sig ikke helt fri, før man kommer ud af det.”

Offentliggøres den 25. juni 2021.

*

Der offentliggøres en ny festivalpodcast hver weekend frem til august

Læs mere om festivalen FORVANDLING eller ej - også på Facebook.