onsdag den 14. august 2019

Tale til Thulla Wamberg, der modtager Festivalens Altruistiske Pris 2019


Foto: Majka Bjørnager

"Sidste år indstiftede vi Festivalens Altruistiske Pris, og vi har sidste års prismodtager til stede her i aften: Ole Bundgaard. Ole, der både er maler, komponist og lyriker – dvs. haiku-mager, spurgte for et par uger siden om det ikke var en tradition, der skulle videreføres. Jeg havde tænkt tanken, men ikke gjort mere end det. Men det havde Ole, for han ville gerne donere sit meget smukke tryk "Den Gyldne By" til formålet.
Der var straks 2-3 kunstnere på festivalen som jeg kom til at tænke på som mulige prismodtagerkandidater – men efter et øjeblik var der kun én, derfor er det en glæde at overrække Festivalens Altruistiske Pris 2019 til dette års prismodtager – og det er selvfølgelig: 

Thulla Christina Wamberg.

Ud over trykket af Ole Bundgaard skal du have et par ord med på vejen:

Kære Thulla. 
Du er den jeg nyder allermest at samarbejde med af alle. Dermed er du min favoritkunstner. Det er det flere grunde til. For det første stiller du altid op. Du gør det altid uselvisk og med en varme og en entusiasme, der er helt unik – jeg har slet ikke tal på, hvor mange festivaltrailere som du har skabt gennem årene, men det er mange – og de fleste! Derudover har du lavet musik til de fleste af mine teaterforestillinger – ikke mindst HEGN på Teatret ved Sorte Hest, der startede det hele. Alt det som festivalerne efterhånden er vokset til, startede med den forestilling tilbage i 2008. Det tændte en flamme, der brænder endnu. Det har vi lige set endnu et eksempel på i vores nyeste forestilling – her præcis 11 år efter.

Vi mødtes tilfældigt i Dansk Forfatterforening 1-2 år tidligere, hvor du lavede lydsiden til en digters ord. Bagefter lavede du lydsiden til min roman ”Ørkendrømme”, da vi lavede Ørkenshow på Teatret ved Sorte Hest, da bogen udkom.

Ørkenen vendte tilbage i det vi lige har set, og på den måde laver tiden og vores fortællinger cirkler som vi alle er en del af. På samme måde som du og jer for længst er blevet knyttet sammen af alt det vi har lavet sammen siden dengang. Her senest sammen med Shohreh. Som også skal have en lille ting med på vejen.

Men noget af det jeg især holder meget af ved dig, Thulla, er når beder dig om at lave noget, laver du aldrig det jeg beder dig om. For det er altid anderledes og meget bedre end det jeg beder dig om.  På den måde er du ganske unik. Jeg kunne blive ved længe, men jeg holder her.

Kære Thulla.

Du er simpelthen indbegrebet af festivalen.

Uden dig går det slet ikke.

Tak for dig.

Kærligst

Michael"


Foto: Majka Bjørnager

Her er det sidste års prismodtager, Ole Bundgaard, 
der overrækker sit tryk "Den Gyldne By", 
der i år følger med Festivalens Altruiske Pris 2019.
Prisoverrækkelsen fandt sted efter premieren på 
"Minder fra rejser jeg aldrig har været på",
af og med Thulla Wamberg, 
Shohreh Shahrzad og Michael Svennevig.
Hør podcasten, hvor vi fortæller om 
at samarbejde og om forestillingen.

Men allerede sidste år, i foråret 2018, åbnede podcastkanalen
"Svennevigs Hjørne" med  podcasten "Et ideelt samarbejde"
hvor Thulla og jeg talte om vores samarbejde gennem de sidste 10 år. 
Det er stadigvæk en af de mest populære podcasts på kanalen."Den Gyldne By" - tryk af Ole Bundgaard

Læs mere om prisen

- og om sidste års prismodtager: Ole Bundgaard