onsdag den 28. juli 2021

Mød Anne Gry Henningsen, kunstnerisk leder og skuespiller i MÆRKVÆRK

Foto: Michael Svennevig.Anne Gry Henningsen er kunstnerisk leder og skuespiller i MÆRKVÆRK, der producerer teater til teenagere. Det er en svær gruppe at spille teater for. Det kræver mod, tilstedeværelse og nærvær. Gry er modig. Selv trækker hun på skulderen, da jeg nævner det. Hun er handlekraftig og illustrerer det ved at slå hænderne sammen. Der er ikke så meget snak over hende. Hun udklækker ideerne til teatrets forestillinger, men har dramatikere og instruktører til at lave det videre arbejde, indtil hun selv står på scenen. Hun fortæller at forestillingerne laver de i fællesskab. Jeg har set og anmeldt tre at teatrets forestillinger, der alle har været drevet af stort mod.

Der er forestillingen ”Stræber” om vores konkurrencesamfund- og liv, ”FRONTLØBERNE” om klimakampens nødvendighed og senest ”under huden”, der handler om døden. Den sidste af de tre er direkte personligt følelsesmæssigt motiveret for Gry, mens de to andre er startet som et ønske om at undersøge og forholde sig til noget, der trænger sig på i tiden. 


Foto: Michael Svennevig.


Hør Gry fortæller på 3. festivaldag, tirsdag den 10. august kl. 15-21 i Global Art Gallery i Vanløse, om det særlige ved at lave teater for unge og hvad det personligt kræver af hende, både som teatrets kunstnerisk leder, skuespiller – og som menneske.


Læs mere om de tre anmeldte forestillinger:

Foto: Per Morten AbrahamsenFoto: Per Morten AbrahamsenFoto: Per Morten Abrahamsen

Stræber


*

Læs mere om festivalen ÆG & HÅB

Se festivalen på Facebook.

*