torsdag den 22. juli 2021

SULT af og med Madame Garborg


Madame Garborg:

Det er noget særligt at drømme. 
Men allerbedst er det, når drømmen går i opfyldelse.

Madame Garborg fortæller: "At få en drøm opfyldt er stort. Nogle gange kan det hænde, at vejen mod opfyldelsen viser sig at stråle mere end drømmen i sig selv. Men ej for mig. I 40 år har drømmen huseret i mig. Nu er det nu. Nu er det virkeligt, og jeg er ved at revne af gråd, glæde og stolthed.

Som perler på en snor åbner verden sig, i begyndelsen var det kun en drøm, der omsluttede mig, men nu er jeg inde i et fællesskab af drømmere og kunstnere, der bare gir og gir.

De har strakt deres arme ud, fulde af talent, kærlighed og musik. Jeg har lært at gribe, når nogen gør det, for nu bliver min drøm om at skabe, skrive og selv opføre ”mit eget” kammerspil til virkelighed, inspireret af stykket ”I morgen er jeg på vej”(på Det kgl. Teaters foyerscene i 1976). Det sker i GLOBAL ART Gallery i Vanløse som afslutning på 3. festivaldag. Med ufattelig flid og tålmodighed har Mika Filborne og Naja Månsson hjulpet, skubbet og gentaget ”om igen”, ” men nu er vi på vej. Nu er jeg på vej…"


Foto: Søren Strathe.


Madame Garborg debuterede med kortprosa-samlingen ”Alt var kun en drøm” (Epigraf, 2018). Året efter, i 2019, iscenesatte og fremførte hun Khaled Hosseinis digtroman ”En bøn til havet” i Apostelkirken på Vesterbro – og nu har hun taget skridtet fuldt ud med ”SULT”, der afslutter 3. festivaldag i Global Art Gallery i Vanløse, hvor hun i cabaretform synger og fortæller om havregryn og overlevelse. Endnu engang er hun dykket ned til barndommen for at nærme sig en forståelse af den, hun er blevet i dag.


- SULT -
Af & med Madame Garborg
Akkompagnement: Mika Filborne
Instruktion: Naja Månsson.Et lille uddrag fra "SULT" er med på den kommende podcast "Musikken på festivalen", der offentliggøres samme dag som festivalåbningen, fredag den 6. august 2021. Men lyt også til de to tidligere festivalpodcasts med Madame Garborg, der begge er med på TOP  10-listen over de mest lyttede podcasts:

3: Madame Garborg: ”Bare en skål, tak!” (Mød Verden, 2019)

Madame Garborgs nye monolog er et styrtdyk ned i barndommen, hvor der ingen hjælp var at hente, men det berettes med så stor hudløshed, at det kommer til at virke umådelig ærligt og ligetil, men det svier. Ofte mere end personen selv er klar over. Men når det gør allermest ondt, kommer humoren som forløser. Læs mere. Hør podcast.


Maleri: Hanne Svennevig. Design: Shohreh Shahrzad

2: Madame Garborg: ”Alt var kun en drøm” (Billeder af liv, 2018)

Madame Garborgs debutudgivelse "Alt var kun en drøm" er en samling kortprosatekster om en voldsom opvækst til tonerne fra radioens "Giro 413". Fortalt med lige dele alvor og humor. Madame Garborgs mor sang altid, og sangens ord og melodier knytter sig uløseligt sammen i datterens erindring og væver sig også igennem bogen, der rummer en befriende fandenivoldskhed.  Hør podcast.


Foto: Michael Svennevig