lørdag den 13. juli 2024

Louise Christine Larsen præsenterer RIBER HANSSON

 RIBERS FAMILIEPORTRÆTTER




Mød Louise Christine Larsen 

(kunsthistoriker med speciale i satiretegninger) 

i Salonen, hvor hun præsenterer Riber Hansson:



Årets festivals mange veje bliver ved sidste års svenske tegner, Riber Hansson (født 1939), hvor vi i år flytter blikket fra kunstens mystik til den menneskelige. 

Hvad skaber et menneske og hvad er den tilfældighed i deres stræben, som former dets livshistorie? 

Det er samtidig en rejse gennem kunstens mange ismer med lige så mange skæbner i Ribers fiktive og tegnede familie, hver og en vanartede som kun familiemedlemmer kan være det. Vi skal eksempelvis møde den professionelle grådmager, der for altid forandrede Nordkorea. 




Alle portrætter er skabt over den samme skabelon: Riber Hansson selv. De er skabt som en leg over enkelte kendetegn fra Ribers eget fysiognomi, der forvandler sig og til tider helt opløses i den nye personlighed, der åbner sig på papiret og selv tager over. Opstået i hjernens mørke kroge, som Riber karakteriserer dem, udfolder hver tegning menneskets rejse med den kraft, hvorigennem de hver især erklærer deres liv, parate til at tage afsæt fra den højeste klippekant for at virkeliggøre det. "Det har ofte overrasket mig", som Riber har måttet spørge sig selv, "og også gjort mig flov over at have haft sådanne slægtninge?"



Oplev Louise Christines Larsens præsentation 

af RIBERS FAMILIEPORTRÆTTER

3. festivaldag

torsdag den 8. august kl. 19-21 

i Salonen, Østerbrogade 222 på Østerbro.


Om Louise Christine Larsen:

Picture
Foto: Helle Sheffmann


Louise Christine Larsen, kunsthistoriker med speciale i satiretegninger, vælger hvert år en  tegner som hun fortælle om i Salonen på Østerbro. Sidste år og i år gælder det Riber Hansson.
 Læs også samtalen med Louise om utopi, samt blogopslag om tidligere satiretegnene hun har præsenteret på festivalen bl.a. Nadia KhiariKhalid Albaih og Valdemar Andersen. Men det startede faktisk med plantemusik. Louise har også bidraget til den nye festivalbog, "Hånd-i-hånd. En antologi om fællesskabers betydning" (2024).


Festivalmaleri: Hanne Svennevig.

Læs mere om festivalen.