mandag den 20. juli 2020

Louise Christine Larsen: Satiretegnerne insisterer på det bedste i mennesket


Tegning: Mana Neyestani


Louise Christine Larsen fortæller på denne 14. festivalpodcast om, hvad der fascinerer hende ved satiretegninger før og nu:

”Moral er sådan et ladet ord, og det er ansvar måske også, men de tager ansvar. De tager ansvar for deres medmennesker, og de giver omsorg, for der er også en omsorg i tegningerne. Selv om den kan være meget smertefuld, så er der et lag under, der siger, at der er noget vi skal gøre på en anden måde. De tegner for at ændre verden".


Foto: Helle Scheffmann


Louise fortæller også om mødet med Fribytegneren Khalid Albaih, der de sidste 2 år har opholdt sig i Danmark. På podcasten er der uddrag fra ”The rest will follow”- en podcastsamtale med Khalid Albaih fra 2018, hvor han fortæller om, hvad der inspirerer ham til sine tegninger.

2. del af podcast i 2 dele.

Lyt også til podcastens 1. del, hvor Niels og Louise Christine fortæller om musik og lyd, om næsten umulige lydudfordringer, for hvordan optager man lyden af bier inde i en bikube, og hvordan optager man under vandet i sø – eller fra regnskoven i Amazonas. Men så langt skal vi egentlig slet ikke, for bare der i vindueskarmen er der allerede masser af lyd, når solen rammer planterne. Lyt med, når det sker.

*

Mød Louise Christine Larsen på 4. festivaldag i Salonen på Østerbro, hvor hun fortæller om og viser tegninger af den iranske satiretegner Mana Neyestani.

Lyt også til de tre præsentationspodcasts 
med uddrag fra festivalens første 18 festivalpodcasts. 

1. del , 2. del og 3. del

Læs mere om festivalen 

*

Ingen kommentarer: