tirsdag den 1. august 2023

Bodil Thomassen: Klangmeditation og plantesang

 

Foto: Majka Bjørnager.

 

 Bodil Thomassen forklarer:

"Hver gang jeg skal begynde en klangmeditation, har jeg brug for et øjeblik, hvor jeg står midt mellem mine syngeskåle, har tændt for min lille plantedevicer og er helt klar til start. I det lille øjeblik forsvinder nervøsiteten og sindsro fylder mig. Jeg har jo den hjælp og støtte, jeg har brug for.

Hver gang jeg sætter en skål i svingninger, lever den sit eget liv. Lydene og vibrationerne er skålenes, ikke mine. Når jeg slår på en skål, har jeg sendt det afsted og noget andet overtager. Hvor lyden skal hen og hvordan den bliver modtaget, er lydens eget ansvar. 

Som planten der synger. Jeg tilslutter deviceren, finder et blad og giver det jordforbindelse, og maskinen bliver pludselig plantens stemmebånd.

Det skaber så stor en tryghed for mig at vide, at den lille plante, der ikke kan andet end at være plante, er der i rummet og tiden sammen med mig. Den hjælper mig og den er altid ærlig. Den er direkte fra naturen og altid i nuet.


Foto: Majka Bjørnager.


Da jeg første gang mødte syngeskålen og mærkede vibrationen og dens stemme, var det forelskelse. Brusende, stormende lykke og en dyb dyb indre ro, der fortalte mig, at alt var muligt. Jeg var en del at den store lykkelige evighed.

Da jeg første gang hørte plantesang, var det som den trofaste kærlighed, min allerbedste ven. En ven, der så længe der er planter på jorden, vil være der for mig. I dag kan jeg ikke forestille mig en klangmeditation uden at have en plante med. Hver gang en skåls tone er ved at forsvinde hen i stilhed, er planten der. Nogle gange højt og meget, andre gange lidt og stille. Men den er der og fortæller, at vi alle er en del af den store og ubegribelige natur. Den dybe ro og afslappethed som skålene skaber i krop og i tankerne, bliver forstærket at en enkelt lille plantes sang.

Skålene giver kroppen mulighed for at slippe mere og mere, blive mere og mere stille. Tankerne bliver langsomme, dovne og lettere at slippe. Planten er som et tæppe, der er hele vejen rundt om os, og fyldt med liv. Vi er en del af den store natur, der er alle steder. Hvert eneste lille blad, har en sang.

For mig skaber det en utrolig tryghed at vide, at der er så meget liv omkring mig, der aldrig kan fordømme mig. Men altid bare er, som det er. Altid er ægte og ærlig. Med den viden kan jeg møde mennesker, hvor de er. Uden for meget angst eller hovmod. Lidt mere i balance, bare der hvor vi nu er. Som mennesker, som individer, som gode og dårlige, perfekte og fyldt med fejl. Der er noget omkring os, der er så meget større."

 Til festivalens NACHSPIEL - et hemmeligt sted i Husum (og som offentliggøres dagen inden) - bliver Bodil assisteret af Christina Svennevig


Foto: Michael Svennevig.

Hør hende fortælle om sig vej til syngeskålene 

podcasten fra 2019 (YouTube). Læs mere.


Foto: Majka Bjørnager (udsnit).

 Mød 

Bodil Thomassen 

Christina Svennevig
til
festivalens 
onsdag den 16. august 2023 kl. 19.30-21
et hemmeligt sted i Husum, 
der offentliggøres dagen inden.

Tag selv noget med at sidde på, hvis du vil sidde blødt. Vi sørger for stole og bænke.
Der vil være læ for vejr og vind - og en ganske særlig akustik.
Tag også meget gerne en termokande te eller kaffe med.




*


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*

Mød Cathrine Nordseth



Mød Cathrine Nordseth


lørdag den 5. august 2023 kl 12-20

i HF Prøvestenen på Amager




Cathrine fortæller:

”Jeg vil synge sangen "Det er så lite tid vi har", på Norsk, og "Danmark, du er min", der er en hyldest til Danmark . Den kom med i årets sangbog i en konkurrence hos KODA.

Og en gammel norsk vise med akkompagnement på kæbeharpe, der hedder "Danse ikke gråte nu", og bliver der tid, så en sang til fædrene "Far, farvel".

Jeg spiller til mange forskellige sammenkomster, små og større fester, ferniseringer, bryllupper og begravelser, pop up koncerter, og glæder mig meget til at spille og synge på festivalen om Kærlighed, drømme og fællesskab.

Jeg er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorie og ellers i livets skole!





Om sin baggrund fortæller Cathrine:

”Jeg er født i Norge og opvokset i Danmark. Jeg synger og skriver sange på både norsk og dansk, og jeg har sunget og spillet for børn og voksne, blandt andet sammen med Marilyn Mazur i "Primiband" og "Trylleorkesteret", i "Venter på Far", "Jagten på det hemmelige orkester" med Katharina Baetz og "De små sover" med Finn Poulsen.

Jeg skriver mine sange på guitar, klaver eller ukulele, og spiller også på kæbeharpe.

For 5 år siden fik jeg ideen om at lave en musikfestival i Vikebygd i Vestnorge, hvor jeg har et hus som jeg arvede efter min far. Flere i bygden sang og spillede, men det vidste mange ikke om hinanden. Tanken bag var: Hvad kan vi tilsammen? Hvad ved vi om vores nabo? Kan vi udvide vores kendskab til hinanden og få et nyt fællesskab? Det er der kommet mange fine konstellationer ud af.








Mød Cathrine Nordseth


Lørdag den 5. August 2023 kl. 12-20,

HF Prøvestenen på Amager





*








Læs mere om festivalen