onsdag den 22. juli 2020

Nicol Savinetti og Fernando Gabriel Massino: Vi har forskelligheden til fælles!


Foto: Michael Svennevig.

Lyt til denne 16. podcast 
med Nicol Savinetti og Fernando Gabriel Massino

Nicol Savinetti er født i London og opvokset i Southend-on-Sea, med forældre fra Jamaica og Indien, er italiensk gift - og initiativtager til kunstnerorganisationen IMMART, der samler herboende kunstnere fra ind- og udland. Et samarbejde, der er inkluderende uden at være ekskluderende. Selv har Nicol akademisk baggrund. Efter sin bachelor, fortsatte hun med en Master indenfor samfundspolitik og en PhD om statsborgerskab og medborgerskab blandt migranter.

Fernando Gabriel Massino er sammen med Claudia Adeath initiativtager til Sonamos Latinoamérica/Lyden af Latinamerika. Fernando kommer fra Buenos Aires i Argentina og er dansk gift. Er musiker, komponist og spiller Bombo - en særlig argentinsk tromme - ligesom han gør indledende og afsluttende på denne podcast, og også gør det til festivalafslutningen. Oprindelig var han webdesigner, men som han siger: ”Jeg vil ikke arbejde med computere. Det gider jeg ikke. Jeg vil arbejde med mennesker. Det er vigtigt at bygge noget med andre.”

For begge er det at samle mennesker og kunstnere og skabe netværk en væsentlig del af deres virke. De er begge opvokset i familier, der inspirerede dem til at forbinde sig med andre mennesker.

Som Nicol fortæller: ”Vi lærer rigtig meget i mødet med andre, hvis vi er åbne og imødekommende. Det er ikke til at sige, hvad vi lærer, for det afhænger af dem vi møder.”
Fernando fortæller: ”Jeg kommer fra en særlig folkemusiktradition i Argentina, og når jeg spiller med musikere fra samme musiktradition, kan vi sammen bygge noget ud fra det. Men når man møder musikere med andre musiktraditioner, er det vigtigt at tænke på, hvordan man kan bidrage med det til andre. Hvis man er åben over for hinanden er det, at folkemusikken udvikler sig og har gjort det lige fra starten, hvor musikerne har taget musikken med sig til andre steder, hvor de måske møder andre musikere eller nye landskaber, og det skaber andre billeder inde i hovedet. Men man må være åben over for andre og deres musiktraditioner. Det er nødvendigt.”

Nicol: ” Vi har forskelligheden til fælles, og det har vist sig, at det ikke bare gælder dem af os, der har immigrantbaggrund, men at det også gælder de danske kunstnere. Det er nok fælles for os alle.”Foto: Michael Svennevig.


På podcasten er der musik af Fernando Gabriel Massino. Dels den indledende og afsluttende ” Bombo solo” og dels ”Polska for Mats” og ”Polskarera Soy Futuro”. Begge indspillet mens Fernando studerede på Musikkonservatoriet i Malmö. Det er polska, men med inspiration fra mange andre steder i verden. Det er en blanding af argentinsk og svensk folkemusik.

Mød Nicol Savinetti, 
Fernando Gabriel Massino 
& Claudia Adeath 
til festivalafslutningen

Lyt til denne 16. podcast 


med Nicol Savinetti og Fernando Gabriel Massino

***

Lyt også til de to tidligere præsentationspodcasts 
med uddrag fra festivalens første 12 festivalpodcasts. 

1. del, 2. del og 3. del


Læs mere om festivalen