torsdag den 8. april 2021

Lille Mølle & Jeanne von Haller Grønbæk

Foto: Michael Svennevig.



Lyt med på denne 11. festivalpodcast
om Lille Mølle med Jeanne von Haller Grønbæk.

*

Foto: Michael Svennevig.

Lille Mølle blev grundlagt i 1669 på Christianshavns Vold, og blev i 1916 købt af den unge ingeniør Ejnar Flach-Bundegaard, der indrettede den som fabrik og privatbolig.  Nu er den åben for besøgende. 

Jeanne von Haller Grønbæk viser rundt og fortæller om livet i Møllen, men også om, hvorfor hun har kastet sin kærlighed på fredede bygninger. 


Spisestuen blev indrettet i nationalromantisk almuestil/bondestil med inskriptionerne på loftsbjælkerne. Her var plads til 40 spisende gæster. De mange stik af egnsdragter og billedet af kongen til hest er alle symboler på parrets stærke nationalfølelse.


Sommerstuen, som Johanne holdt meget af, at opholde sig i, blev indrettet i 1927. Den blev oprindeligt indrettet som atelier med ovenlysvinduer, da Johanne malede meget, men blev med tiden fyldt med møbler og rejseminder.



Mød Jeanne von Haller Grønbæk til festivalafslutningen,
søndag den 15. august kl. 13-16 
i gårdhaven ved Dansk PENs sekretariat, Dronningensgade 14 på Christianshavn. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet til Dansk forfatterforenings lokaler
Strandgade 6 (et par gader derfra). 

*

Foto: Michael Svennevig.


Musikken på podcasten:

Agustin Barrios Mangoré (1885-1944): "La Catedral, Preludio".

Indspillet af Mikkel Andersen på cd´en "Puesta de Sol/Twilight" (Helikon, 2012). Mød Mikkel Andersen på den kommende festival. Læs mere. Hør podcast


     *

       Lyt også til:
med uddrag fra de første 12 festivalpodcasts.
Hver fredag er der en ny podcast. Lyt med her.

Læs mere om festivalen ÆG & HÅB - på Facebook

*