lørdag den 25. juli 2020

Ann Mari Urwald: "Tid spræller som fisk"


Foto: Michael Svennevig.


    Lyt til denne 17. podcast med Ann Mari Urwald.


Ann Mari Urwald fortæller om sin nyeste digtsamling ”Tid spræller som fisk”(Ravnerock, 2019), men også om sin opvækst, om naturen og et liv med historiefortællinger fra hele verden, men især fra Vestafrika, og hvordan det hele omsættes til bøger, mundtlige fortællinger – og til digte og haiku.

”Jeg har haft lyst til at ytre mig siden jeg var barn. Min første historie blev trykt i avisen Land og Folk i 1951, og siden er det gået deruda' med både skrevne, dansede, sungne, og mundtligt udtrykte fortællinger. Med digtene er det til stadighed et længselsfuldt forsøg på at ramme livets kerne, essensen, og i haikuet det altomfattende NU – og finde glæde i fordybelsen for mig og for dem jeg fortæller for.”Foto: Michael Svennevig.


Ann Mari har altid været meget optaget af mødet med det fremmede, forholdet mellem kønnene, og af den mundtlige synge- & fortælletradition, og har rejst vidt omkring i søgen efter visdom og menneskekærlighed. Guinea i Vestafrika ser hun som sit andet land, og trådte i 1990 frem som eventyrfortæller af afrikanske eventyr for såvel børn som voksne. Ann Mari Urwald fortæller eventyr, myter og løgnehistorier fra andre dele af verden samt danske og nordiske folkeeventyr. Har udgivet 33 bøger, heraf 6 digtsamlinger.


Mød Ann Mari Urwald på 2. festivaldag på Amager


*


Lyt også til de to tidligere præsentationspodcasts 
med uddrag fra festivalens første 18 festivalpodcasts. 
Læs mere om festivalen 


*