fredag den 10. juli 2020

Cindy Lynn Brown: digter og småkageopfinder


Foto: Michael Svennevig.

Lyt til den 9. festivalpodcast med Cindy Lynn Brown.


Digteren Cindy Lynn Brown fortæller:

”Jeg er født i Århus og opvokset i en dansk/amerikansk familie, og har altid været et skrivende menneske og vidste allerede som 6-årig, at jeg ville være forfatter. Eller rettere forfatter og småkageopfinder.

Hver af mine bøger er forskellige, fordi jeg arbejder tematisk og også sigter efter at udfordre mig selv formmæssigt i hver ny bog. Det teksterne har til fælles, er at de ofte kredser om verden - dens mangfoldighed, skrøbelighed, rædsel og absurditeter.

Jeg er ret tændt på kollektivt skrivesamarbejde og crossover-samarbejder mellem skrivning og andre kunstformer og har kastet mig ud i flere af slagsen, en del endnu work-in-progress og andre afsluttede.

Rejser gerne ud i verden på skriveresidencies og til konferencer og poesifestivaler, hvor jeg taler om litteratur eller optræder med mine digte.

Er uddannet Mag.Art i litteraturvidenskab og skrivekunst og arbejder foruden mit forfatterskab som oversætter, redaktør, underviser i skrivekunst og engelsk samt erindringsskriver.

Under min studietid var jeg Erasmus-udvekslingsstuderende i Nancy, Frankrig, hvor jeg fandt stor kærlighed til landet og dets sprog. Dette førte til 1 års arbejde på et forlag i Paris, og siden til at jeg i Frankrig afsluttede mit speciale "Virkelighedsopløsning som tendens i kontemporær fransk litteratur" (2003).”Foto: Michael Svennevig.

Lyt til den 9. festivalpodcast med Cindy Lynn Brown.

Mød Cindy Lynn Brown, søndag den 16.8. kl. 13-16, 

Hvis vejret er godt bliver den udendørs i gårdhaven ved Dansk PENs sekretariat, Dronningensgade 14, og hvis det er indevejr, bliver det i Dansk Forfatterforening, Strandgade 6 - et par gader derfra.

Lyt også til de to præsentationspodcasts med uddrag fra festivalens første 12 festivalpodcasts: 1. del  og 2. del.

Læs mere om festivalen HVOR REGNBUEN ENDER.*