torsdag den 4. august 2022

Camilla Guldager Troelsø: "Hvad er meningen?"


"Min drøm er at skrive og udgive en roman. Men jeg kan ganske enkelt ikke holde styr på så meget stof; jeg glemmer, hvad jeg skrev på de første sider, og hvad min hovedpersons kæreste hed og alle den slags detaljer... Mit hoved fungerer på sin egen måde. Jeg har både adhd og en skitzotypisk sindslidelse, og på trods af mange slags heftig medicin har jeg stadig svært ved at fokusere i længere tid ad gangen.


Illustration: Camilla Guldager Troelsø

Til oktober udkommer min tredje tekstcollage. Den hedder "Hvad er meningen?". Den består som de øvrige bøger jeg har skrevet af korte og længere tekster og enkelte digte. Teksternes indhold cirkulerer om det svære og finurlige i det nære. "


Illustration: Camilla Guldager Troelsø


Camillas illustrationer pryder forsiderne på hendes to første bogudgivelser. Dels "Balancegængere" (Mellemgaard, 2013), hvorfra illustratuionen her ovenover stammer
og dels "Bare hverdag" (Brændpunkt, 2018).
Her er et uddrag," I min grav" fra den kommende bog:

I min grav

Jeg har gravet mig selv ned i baghaven. Bag bærbuskene op ad ligusteren ind mod naboen. Det var måneskin, da jeg gravede hullet. Det var så dybt, at jeg kun lige akkurat kunne se hen over græs og mælkebøtter, når jeg stod nede i det. Hvordan kunne du begrave dig selv? spørger du nok. Det var heller ikke helt let, men det gik til sidst. Og nu ligger jeg her. Det er svært at trække vejret, for jorden er tung på mit bryst. Jord i øjnene og i næsen. Jeg kan forsigtigt trække vejret gennem munden, det gør mig lidt svimmel at trække vejret sådan. Her er koldt og tyst. Men efter nogen tid bliver jordens lyde tydeligere. Efterårssolen må være stået op, jeg kan høre græsset gro. Jeg hører også regnormene, der graver og gnasker nedfaldne blade. Af og til høres et dunk. Det må være æblerne, der løsner sig fra træets grene og styrter mod jorden og mod garagetaget. Langt borte hører jeg en dæmpet lyd af stemmer. Det må være mand og børn på vej ud i hverdagen. De har ikke opdaget, at jeg ligger her. Fredeligt og godt. Den faste følelse af mulden, der omfavner min krop, føles tryg. Kulden var der kun de første timer, nu er her lunt som i en rede. Jeg mærker en kildrende fornemmelse i ørerne og næsen. Det er maddikerne, der er på arbejde. Det var hurtigt, tænker jeg. Jeg troede først, de kom senere. ..."


Illustration: Camilla Guldager Troelsø


Hør resten til festivalåbningen
lørdag den 6.8. kl.12-21 i HF Prøvestenen på Amager, 
hvor Camillas fortæller mere om sin kommende bog 
"Hvad er meningen?"

Læs mere om festivalen

*