mandag den 18. august 2014

Rustskulpturerne invaderer kirkerummet

                                      Fotos: Lis Vallentin


                        Fotos fra forberedelserne til dagen. Fra naturværkstedet, i gården og inde i kirken.

                                         

 










Fotos: Alice Maud Guldbrandsen
 









Dette var en del af forberedelserne.
Se hvordan det gik i Træstubben til åbningen dagen efter - og se den samlede billedserie fra festivalåbningen, lørdag den 9.8.2014.

Se billederne: Festivalweekend om drømme og visioner 2014 - på Vesterbro


 
Foto: Lis Vallentin

 
Skulpturværksted i Træstubben, Vesterbro Naturværksted:
Det var en fornøjelse at opleve hvordan de besøgende børn og voksne i begyndelsen se sig rådvilde rundt efter vejledende assistance, for senere at give sig materialerne i vold. Snart efter var de fordybede i det, der tog form og blev til selvstændige små mesterværker som de med synlig stolthed kunne fragte med hjem om eftermiddagen.
  


 
 
Se flere fotos fra Skulpturværkstedet.


 
 
 
 
 
 
 
 
 





Egentlig skulle musikken have været ude i gårdhaven, men regner gik os til at søge indenfor, hvor vi havde fornøjelse af Bøtterns Frølund Duo, der spillede mange af de numre der kommer med på Louise Bøtterns solo-cd, hvor Catrine Frølund medvirker på piano.




 
"15 år - ude på kanten". Den kurdiske digter Alan Pary byder velkommen til sin første fotoudstilling, hvor han udstiller 15 fotos i Apostelkirken. Ét for hvert år han har været i Danmark
 
 
Foto: Alan Pary
 
Den afghanske forfatter Taiba Sohaila læser sit digt "Mine rødder" på farsi


akkompagneret af Thulla, der spillede på theremin (hør mere om det særprægede luft-instrument under teaterfestivalen Teater i Træstubben den 1.9.14).


Skuespiller Poul Parsberg læste bl.a. den danske oversættelse af "Mine rødder".
Taiba Sohaila havde dedikeret og skrevet et hyldestdigt til forfatteren Pia Sigmund, der også medvirkede, der blev læst af Poul Parsberg, der også læste et uddrag fra Pias skildring af Taibas families flugt fra Afghanistan til Danmark sådan som hun har skildret det i bogen "Feride og Erdogan - fra Tyrkiet til Køge".
 
 
 
Læs mere om romanen "Jens" af Rubén Palma.
Her er et forfatteren til højre ved åbningen af fotoudstillingen tidligere på dagen.
Rubén Palma fortalte om romanen og skuespiller Birgitte Prins læste tre uddrag fra bogen.
 
 
Sam Nik fortalte om hvorfor han har dedikeret sin historie til "den brændte generation". Første del af hans livshistorie udkom samme dag, i romanform af Michael Svennevig. Skuespilleren Ditte Marie le-Fevre læste to korte uddrag fra romanen "Persiske ørne, der er baggrunden for teaterstykket "Den persiske ørn", som hun har instrueret. 
 
 Skuespilleren Hilal Lamaa fremførte prologen  (Se trailer) . Premiere den 31.8. i Træstubben). Læs boganmeldelse .
  
 Efter pausen havde præst Niels Nymann Eriksen en samtale med fotograf Kristian Sæderup med udgangspunkt i de 5 store farveportrætter som Kristian tog på deres fælles tur til Bangladesh. Især fortalte Kristian om dette foto:
 
Forfatter og journalist Malene Fenger-Grøndahl om at formidle andres historier, og Poul Parsberg læste uddraget fra dagens anden udgivelse: "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde", hvori Malene har en tekst med om en torteret sufi som hun engang interviewede - en tekst om ikke tidligere har været trykt.


Billedkunstner og forfatter Alice Maud Guldbrandsen og naturvejleder Lis Vallentin fortalte om deres rustskulpturer, der udsmykkede kirkerummet og som Luna Worsøe Mollerup bagefter dansede til - med musik hun havde komponeret til lejligheden.

 
 
Se billedserien om hvordan skulpturerne i kirken blev til - og om forberedelserne til dagen.


Aftenen sluttede med en samtale med forfatteren og sangeren Pia Raug, der læste uddrag fra romanen "Bristepunktet".
 
  Hun læste bl.a. et uddrag om de skulpturer, der pryder romanens omslag

og afsluttede aftenen med at synge et af numrene fra "det" med tekst af Inger Christensen. Det blev sunget á capella (ligesom på pladen) og voksede sig til en stor smuk, voldsom, lyrisk sluthymne som fællessang i kirkerummet. Baseret på et digt med bare tre ord: "Livet er helligt".

    Tak til alle de medvirkende, der har gjort denne dag mulig
- og også til dem der medvirkede dagen efter i gårdhaven hos Dansk PEN. Mere om det her
 
 Foto: Lis Vallentin