torsdag den 3. marts 2022

FORVANDLING: 1. Præsentationspodcast

Foto & layout: Michael Svennevig.


1.     PRÆSENTATIONSPODCAST

Uddrag fra de kommende 5 festivalpodcasts 

Lyt med her

 

Foto: Michael Svennevig.

         FORÅRSFORNEMMELSER: Lydbrev fra Paris 

Jeg rejste til Paris, og det var ikke første gang. Alligevel var det som om mine sanser slog mig omkuld. Savnet havde vokset sig så stort, at jeg trippede for at falde ned i alle de sprækker, jeg elsker ved Paris. Tag med på rejsen – og lyt med på dette lydbrev fra Paris. For det handler om at åbne vinduet eller døren - og tage imod verden omkring os. 

Læs mere. Hør podcast. Offentliggjort den 26. februar 2021. 


Foto: Michael Svennevig.

              Om FORVANDLING eller ej. Festivaltekster

Tekster inspireret af festivalens tema om FORVANDLING eller ej. Sheila Andersen har skrevet en drømmende fabel om håb, fortabelse og forelskelse, som læses af Rebecca Langley. Aleksandar Šajin har skrevet et digt om ”Forvandlingsmesteren”, som læses af Poul Storm. 

Læs mere. Hør podcast. Offentliggjort den 12. marts 2022.


Foto: Michael Svennevig.

      Nadja Manghezi: ”Capulana Fabrikken” (2020)

I 1974 løsrev Mocambique sig fra Portugal. I 1979 bosatte forfatteren sig første gang i hovedstaden Maputo, som mange andre der ville støtte det fattige lands udvikling. I 1990 med Mandelas løsladelse falder nabolandets apartheid regime og fire år efter følger det første demokratiske valg i begge de to lande. Forfatteren er nu efter et par år i Danmark tilbage i Maputo. Hendes gamle  hushjælp er stadig ledig. Hun styrer huset, mens forfatteren er på arbejde. Og hun  styrer Capulana fabrikken i haven, hvor de lokale kvinder fremstiller billedtæpper. Meget har ændret sig, og så alligevel ikke. Det er der kommet en varm fortælling ud af. 

Se anmeldelse.  Læs mere. Hør podcast. Offentliggjort den 19. marts 2022.


Foto : Pia Hansen.

 Åbningen af Sønderbro Frugthave

Til åbningen af Sønderbro Frugthave fortalte Bente, Michael og Erik om initiativer og fællesskaber i en haveforening på Amager. Bente fortalte om, hvordan det hele er kommet i stand. Michael fortalte om etableringen af bålstedet, der ligger lige midt i frugthaven. Erik fortalte om sit tidligere arbejde i Nørrebro MiljøPunkt, der har førte til mange spirende initiativer, der nu gør at han som pensioneret arbejder videre med andre miljøinitiativer i HF Sønderbro på Amager. 

Læs mere. Hør podcast. Offentliggjort den 26. marts 2021.
                     Gustav Foss: om frådende raseri og kulsort humor 

Musik og ord blander sig sammen i Gustavs liv. Musikken var der først, og siden kom ordene til, der nu er resulteret i ”en skiveskåret rugbrødsroman i fire dele”. Universet i romanen er kulsort, men også kradsende morsomt. Alligevel skal der bare den mindste lille flamme til, for at mørket viger – og håbet alligevel vinder indpas. 

Læs mere. Hør podcast. Offentliggjort den 2. april 2021.

 

Der offentliggøres en ny festivalpodcast hver weekend frem til august.#forvandling

Ingen kommentarer: