torsdag den 31. marts 2022

6: Gustav Foss: om frådende raseri og kulsort humor

 Gustav Foss:

om frådende raseri og kulsort humor

Musik og ord blander sig sammen i Gustavs liv. Musikken var der først, og siden kom ordene til, der nu er resulteret i manuskriptet til det, han selv kalder for ”en skiveskåret rugbrødsroman i fire dele”. Universet i teksterne er kulsort, men også kradsende morsomt. Alligevel skal der bare den mindste lille flamme til, for at mørket viger – og håbet alligevel vinder indpas.

 

Mød Gustav Foss på denne 6. festivalpodcast,

med hans musik fra duoen The PowPow.

 

Brændende asylcentre, incestofre på fire ben, talende toiletter, suicidale pædagogmedhjælpere og udviklingshæmmede, der bliver levende begravet. I Gustavs manuskript bliver læseren præsenteret for alt andet end et yndigt land. Men midt i det mørke Underdanmark, hvor handlingen udspiller sig, er der også håb og drømme. Faktisk trives drømmene i bedste velgående på Danmarks bundlinje, selvom de kommer anderledes til udtryk end i andre dele af samfundet. De blomstrer og nedbrydes for så igen at give nyt liv til de kantede karakterer. For der er lys forude. Foråret er på vej og altid lige om hjørnet.Uddrag fra manuskriptet:

”Han rokker hovedet fra side til side og sender en røgring mod en bulet silikonefuge. Tankerne bliver til opdigtede barndomsminder om nøgne fødder i soppebassin, indbundne skolebøger, Happy Meal med legetøj og Coco Crazy på en regnvåd eftermiddag med levende fyrfadslys fra Søstrene Grene. ”Klarer du den?” siger en dyb stemme. Den lyder som en vanskabt saxofon. Vrængende og sensitiv på en og samme tid. Kevin fortrækker ikke en mine. Øjnene viger ikke fra silikonefugen. Han er hverken chokeret eller overrasket og tager et hvæs mere. Puff, puff. ”Det ved jeg sgu snart ikke,” svarer han og puster røg ud ad næsen. Den dybe stemme nynner videre på melodien, han fløjtede. Det kilder i albuen. ”Hvad er det for en sang?” spørger han. ”Er det ikke lige meget?” siger stemmen. Han kravler hen og lægger øret til kummen. Den kraftige duft af eukalyptus får næsen til at løbe. ”Er det toilettet, der snakker?” snøfter han i halvvejs undren og høflighed. ”Ja. Og hvem snakker toilettet med?”

 


Musikken på podcasten:

Treat Me Like A Poolboy,

“When You Love And Crack”

& “What A Jerk Off”

Af & med

The PowPowMød Gustav Foss til festivalåbningen,

Lørdag den 6. August 2022

i HF Prøvestenen på Amager


*

Næste uges podcast :

2. Præsentationspodcast
Lyt til uddrag fra de næste 5 podcasts. Hver weekend frem til festivalen offentliggøres en ny, hvor der er mulighed for at møde en lang række af de medvirkende. Se fotos og læs mere om de næste 5.
  Hør podcast. Offentliggøres den 9. april 2021.

*

Foto & layout: Michael Svennevig.


Lyt til uddrag fra de første 5 festivalpodcasts.
Hver weekend er der en ny. Lyt med her
#forvandling

*

Ingen kommentarer: