Om teater, litteratur, forfattere og mødet mellem udenlandske og danske kunstnere. Teateranmeldelser, festivalomtaler og beskrivelser af egne bøger og dramatik.
I Maria Hellebergs roman "Min Kristin" træder vi direkte ned i historien, og tilbage til det stockholmske blodbad i 1520. Det er et stærkt og fascinerende kvindeportræt, der samtidig er er tidsbillede med bud til vores samtid. Podcasten er i to dele.
*
Uddrag fra anmeldelsen:
"Det er glødende historiefortælling, der var ved at blæse mig omkuld, for
det er et stærkt drama. Det er bevægende og meget gribende. Især fordi det
skildres på anden hånd, for selv om vi befinder os i orkanens øje, er
hovedpersonen aldrig direkte til stede under selve blodbadet, men ser, hvad der
er tilbage, da alle er slået ihjel, eller får øjenvidneberetninger fra dem, der
overværer det. Det er et dramaturgisk flot greb. Vi er der – og alligevel ikke,
men det virker og føles både nærværende og knugende. Det gælder også resten af romanen,
og man kan sige, at den politiske situation også skildres på anden hånd, lige
med undtagelse af de episoder, hvor Kristin faktisk har hånd i hanke med, hvad
det sker og hvordan det sker. Det hele er skildret gennem et kvindeligt
temperament, men hvilken kvinde."
"Maria Helleberg fortæller om, hvorfor man ikke skrev med store fjerpenne i 1600-tallet". Maria Helleberg har selv prøvet at skrive med fjerpen og fortæller her om, hvor omstændelig brevskrivning har været. Produceret til DR Læseklubber i forbindelse med nomineringen til Årets Roman 2014. Se den her.
Desuden er der uddrag fra musikken til teaterstykket "Stormene" fra teatertraileren. Urpremiere 20. februar 2020 på Vendsyssel Teater.
Den øvrige musik er en rekonstruktion af musikken fra den tid, efter at man for nogle år siden fandt noderne til den musik, der blev spillet ved det svenske hof.
søndag den 15. august 2021 kl. 13-16 i gårdhaven ved Dansk PENs sekretatiat, Dronningensgade 14. I tilfælde af dårligt vejr afholdes arrangementet i Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 - et par gader derfra.
*
Næste podcast:
17: Cecilie Rosdahl: "Kolonihave"
Mød forfatter/manuskriptforfatter Cecilie Rosdahl, der byder indenfor i sin kolonihave. Kortprosasamlingen "Kolonihave" beretter om det vildtblomstrende liv i en kolonihave. Om fællesskab og grænser for fællesskab, når behovet for at være alene er størst. Offentliggøres den 21. maj.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar