torsdag den 13. juli 2023

HANNE KVIST: ”Blomsten der elsker mig” & ”Cold Hawaii”

Foto: Claus Lynggaard. Bogomslag:: Signe Parkins/Maria Lundéns Grafiske Design (Blomsten der elsker mig”)  og Mikkel Henssel (”Cold Hawaii”)

 

Hør podcast

YouTube 

 

Vi mødes i en lejlighed på Vesterbro lige ud til banelegemet. Man kan høre suset fra den forbikørende trafik selv bag de dobbelte glasruder. Men det er ingen normal lejlighed, for der er trapper op og op og op. Det er en lejlighed i en masse etager. Jeg vidste slet ikke, at man kunne bo i flere etager i en ganske almindelig etageejendom. Men det almindelig slipper heller ikke indenfor. Hanne Kvist er illustrator og børne-, ungdoms- og voksenforfatter og arbejder desuden i ler. Jeg tror først, at det er en hest, men det viser sig at være ”selvbiografisk ler”. Det er såmænd Hanne Kvist sovende i en sovepose - i ler. Der er også en svømmende udgave af hende og fuglen Pip. Det er selvbiografisk, hvis en fugl kan være det. Den døde, så det er en død udgave af Pip.


Bogomslag:: Signe Parkins/Maria Lundéns Grafiske Design.

Hanne Kvists billedbog ”Blomsten der elsker mig” er lavet i samarbejde med billedkunstneren Signe Parkins. Det er deres fællesværk. Den handler om en blomstrende plante, hvor blomsten bliver stående, mens planten hiver sine rødder op og går sin vej. Den er træt af den selvglade blomst, der kun kan tale om sig selv og sine fortræffeligheder. Selv om den ser sjov ud, handler det om at holde fast i sine rødder - og at holde fast i det, der betyder noget.  


Omslag: Mikkel Henssel


Det gør hendes ungdomsroman ”Cold Hawaii” på en måde også. Det handler om at finde sit ståsted i verden. Såvel personligt som seksuelt, men allermest som menneske.


Musikken på podcasten:

 "Tropical" 

af Jam'addict & Monocloud & Bertram Kvist. 


Foto: Claus Lynggaard.


Mød Hanne Kvist til festivalafslutningen

Søndag den 13. august 2023 kl. 13-16

i gårdhaven ved Dansk PEN,

Dronningensgade 14 på Christianshavn.

I tilfælde af dårligt vejr bliver de ti Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 – et par gader derfra.



*

Næste uges podcast:
21/7/23


Vicky Devi Smidt & Susanna Hartmann:
"Ramlas verden"



De har aldrig mødtes før, men det sker til festivalåbningen, hvor forfatteren Vicky Devi Smidt og illustratoren Susanna Hartmann fortæller om deres samarbejde i forbindelse med serien ”Ramlas Verden”, der foreløbig består af 4 bøger. Skuespilleren Lise Kamp Dahlerup læser uddrag. Serien ”Ramlas verden” skildrer Ramlas møde med Danmark. Ramla kommer fra Tanzania og begynder i 3. klasse. Hendes modersmål er swahili. Hun har haft engelsk i skolen, men taler ikke et ord dansk. Vi følger hende på hendes første skoledag. På podcasten er der uddrag fra seriens første og foreløbig sidste bog: ”Skolestart og afrikansk samosas” og ”Politi og overtro”. Serien er udkommet på Forlaget Elysion i 2021. Illustratoren Susanna Hartmann (født 1952) vidste allerede som 2-3-årig, at hun ville tegne børnebøger. Det er nu blevet til over 400 titler, hvoraf hun selv har skrevet 23 af dem. Forfatteren Vicky Devi Smidt (født 1977) er uddannet skolelærer samt designer indenfor beklædning, men arbejder nu som skolebibliotekar i Odense. Skrivningen har siden barnsben givet hende ilt. Som 9-årig skrev Vicky i en dagbog, at hendes største drøm var at skrive bøger. Hun ville skrive bøger til de børn der boksede med livet, og til alle de voksne som ikke forstod. Offentliggøres den 21. juli 2023.



**


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*