tirsdag den 4. april 2023

ET ANDET BLIK - ny digital festivalserie

 

Foto: Salim Abdali.

ET ANDET BLIK

Som noget nyt bliver festivalen udbygget med to digitale serier i år.

 

Den første serie hedder ET ANDET BLIK og består primært af tekster, der handler om at se verden fra en ny vinkel – eller om at se det, vi allerede kender, på en ny måde. Det er et åbent vindue ud til den omgivende verden.

 

Den består af disse tekster og podcasts:

 


Foto: Salim Abdali.

OM OMAN: Den dansk/irakiske forsker, digter og oversætter Salim Abdali har besøgt Oman, og har beskrevet sine indtryk fra mødet med et folk og et land, der har betaget og forundret ham. Offentliggjort den 11. april 2023. Læs blogopslaget

 


Foto: Michael Svennevig.

OM INDIEN: ”Jeg rejste gennem 10 år årligt til Indien, og det satte sit præg på mig. Det har jeg beskrevet, for hvad er det, der gør, at nogle ting bliver siddende i kroppen, mens andre straks fordufter. Det er noget, der aldrig forsvinder. Noget, der bliver så meget en del af en selv, at det lægger sig tæt op af hjertet og bliver uadskilleligt fra én. Det har jeg beskrevet i teksten ”Den første kærlighed”. Læs Michael Svennevigs beretning. Offentliggjort den 20. marts 2023.

 



OM INDONESIEN: Bjørn & Ann Sofie har været i Jakarta og fortæller om mødet med Indonesien i en festivalpodcast, om jordskælv, grillspyd, trafik og kassettebånd, hvor Bjørn også fortæller om, hvorfor han mener at: ”Luksus er overvurderet”. Mød Bjørn til festivalåbningen, hvor han vil afspille nogle af de mange indonesiske kasettebånd, han købte på turen. Hør podcast. (YouTube). Læs merePodcasten blev offentliggjort den 7. april 2023. 

 

Foto: Morten Corneliussen

OM AT VÆRE VERDENSBORGER: ”Jeg har boet i flere lande, blandt andet i Danmark, Afrika og i de arabiske lande. Min store familie bor rundt omkring i verden. Min mor og min søster bor i Canada, en af mine brødre bor i USA, en anden bror bor i London, min far bor i Somalia, og min slægt et spredt i mange dele af verden.” Den dansk/somaliske forfatter Qaali Schmidt-Sørensen har skrevet om at være verdensborger. Hvad betyder det – og hvordan bliver man det? Læs mereOffentliggjort den 26. april 2023. 

 

Foto: Michael Svennevig & Netka Elisabeth Bach.


OM HUSET I SINAI: Netka Elisabeth Bach fortæller om et liv med traner og illustrationer, men også om sit hus i Sinai. Det ligger i beduinernes bydel. Netkas møde med beduinerne er blevet til en ganske særlig og skattet del af hendes liv. Hør podcasten ”Netka & tranerne” (YouTube).  Læs mere. Podcasten blev offentliggjort den 17. marts 2023.

 



OM AT DANSE ALVERDENS DANSE:  ”Dansen har været en ledetråd gennem mit liv. Det startede med karnevallet i København i 1980´erne. Bagefter rejste jeg rundt i mange mellemøstlige lande og lærte mange nye danse.  Mød Mette Soraya Svane i podcasten, der blev offentliggjort den 28. april 2021. Hør podcast. (YouTube). Læs mere.


Foto: Michael Svennevig. Bogomslag: Manfred Christiansen.

KØBENHAVN SET FRA VANDET - UDE I FREMTIDEN: I science fiction-romanen "CPH under vand" skildrer forfatteren Sinus Reuss livet, efter at verdenshavene er steget adskillige meter. Det er en åben og optimistisk skildring af et fremtidigt liv på havet – eller rettere i havet. Sinus fortæller også om de særlige vilkår, som hans bøger bliver til under. Hvad betyder det at være bipolar, og hvordan påvirker det arbejdet med de tre bøger han indtil videre har skrevet? Hør podcastYouTubeLæs anmeldelse. Læs mereOffentliggjort den 21. april 2023.


Foto: Michael Svennevig.

FRA BEIRUT TIL KØBENHAVN: Ahlam Kassem: "Jeg holdt en lang skrivepause, hvor jeg selv blev mor og fik lyst til at give en fortælling videre til mine børn. Først tænkte jeg, at det skulle handle om en pige, der var født i Libanon, men vokset op i Danmark. Jo mere jeg skrev, des bedre forstod jeg, at der manglede noget om, hvordan mine forældres egen opvækst havde været. Det havde de aldrig fortalt. Det var der historien skulle starte!” Hør podcast. YouTube. Læs mere. Offentliggjort den 5. maj 2023.





REPORTAGE FRA PALÆSTINA: forfatter og historiefortæller Pia Sigmund har i en række FB-opslag rapporteret fra en rundrejse i Palæstina. Hun har kaldt opslagene: Go Home and Tell 1-10. Læs hendes sammenfattende rejseberetning, der også indgår i serien ET ANDET BLIK. Offentliggjort den 29. maj 2023. Se fotos & læs beretningen.

*

Hør uddrag fra de 5 første og de 5 næste podcasts:

med uddrag fra de første 5 festivalpodcasts.
YouTube. Læs mere.


med uddrag fra de næste 5 festivalpodcasts
YouTube. Læs mere.

*



KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*