torsdag den 20. juli 2023

Trine Andersen: FIRE FORTÆLLINGER OM KÆRLIGHED

 

Foto: Morten Holtum. Forsideillustration: John Kørner.

En verden under forandring.

"Hvem vil have forandring? Alle.
Hvem vil forandre sig? Ingen."

Én er på vej til klimakonference i Freiburg. Én ser sit hus isoleret af vand. Én rejser som turist til Kabul i Afghanistan. Én overraskes af et kys i en flygtningelejr i Ad Abeito.

Personerne i Trine Andersens fire fortællinger bevæger sig på den ene eller den anden side af grænsen mellem det hjemlige og det fremmede. I midten af det hele lever det enkelte menneske et almindeligt liv på de betingelser, der er givet.
Og kærligheden findes overalt.

Novellerne i samlingen Fire fortællinger om kærlighed foregår i en verden, hvor klimakatastrofens konsekvenser er mærkbare.  Historierne foregår nogle få åretag ude i fremtiden og handler om helt almindelige mennesker i en helt almindelig, forandret verden.

Flygtningestrømme, opbrud, kampen mod vandmasser eller tørke — ligegyldig hvilke omstændigheder vi befinder os i, har vores egne konkrete handlinger konsekvenser. Og der findes glimt af håb alle steder, glimt af kærlighed. Spørgsmålet er kun, hvordan vi møder dem, om vi tør række ud efter dem eller ej.


Forsideillustration: John Kørner.

Uddrag fra bogens fortælling, SAMME STED.

"Det er svært at sige, hvad der er mest overvældende, lyden eller lyset; hvad der kommer først. Hun ser lyset, hun hører braget, eller hun hører braget og ser lyset og mærker et svirp over fingrene, som får hende til at slippe vindueshasperne. Det hele sker samtidig, eller er allerede sket. Den enorme udladning laver uorden i kronologien, i almindelig fornuft. 

I det længste, klareste øjeblik oplever hun træet lyse op indefra, som om det har bestemt sig for at stille en ukendt side af sig selv til skue. Bagved er himlen på én gang sort og tung og så kridende hvid, at man blændes ved det, og måske er det lysende træ ikke anden end negativet, som aftegner sig på indersiden af øjenlågene, når man har stirret længe på en genstand og lukker øjnene. Men Inga er ikke sikker på, om hun overhovedet blinker.”

 Indgår i festivalens digitale serie

ALVERDENS KÆRDLIGHED

*

Hør podcasten med Trine,hvor hun fortæller om sit engagement i udgivelse af afrikansk litteraturpå afrikansk i Afrika - i Malawi.
Trine læser også uddrag fra sin afrikanske roman "Den røde jord i Mzuzu" (Gyldendal, 2013). Podcasten kan også høres på YouTube.

 
Læs mere.

Mød Trine Andersen
søndag den 13. august kl. 13-16 på Christianshavn
i Gårdhaven ved Dansk PEN
Dronningensgade 14, Christianshavn
- i tilfælde af dårligt vejr bliver det i Dansk Forfatterforening,
Strandgade 6 - et par gader derfra.

**


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*