mandag den 24. juli 2023

Anne Hjælmsø: "MED TIDEN"

  

Foto: Majka Bjørnager.



ANNE HJÆLMSØ  fortæller:
 

’Jeg brænder altid for mine personer og deres liv i mine bøger. Jeg har samtaler med dem, drømmer om deres ulykke og lykke, prøver at få dem ind på et spor. Men de vil selv, kommer fra mit indre ad ukendte kanaler, er langt dybere, langt mere kompliceret end fladt papir.` 

 


Forfatteren Anne Hjælmsø prioriterede det almindelige liv, før hun i 2007 debuterede med romanen, "Elsker til vanvid". Siden er det blevet til fem skønlitterære bøger blandt andet romanen "Næsten lykkelig" (2020) og medvirken i tolv antologier. Den seneste roman fra 2022 er slægtsromanen, ”Med tiden”, som Anne læser op fra på festivalen. Den er baseret på virkelige hændelser og personer, Annes forældres liv.

"Mine forældre var ganske almindelige og samtidigt helt usædvanlige. Datidens robusthed og sammenhold kan vi lære af i dag. De kæmpede, de overvandt frygtelige hændelser, og de tabte meget – undtagen deres kærlighed gennem 70 år.

Romanen har mange læsere, jeg modtager mange anerkendende mails, og holder mange foredrag om de to, som overkom livet på trods af alt. Bogen er baseret på et stort fysisk materiale som breve, dagbøger, dokumenter, interview og min opvækst med disse stærke forældre. Jeg arbejder ud fra den narrative metode, hvor Finn og Ellen på skift fortæller om deres forskellige opfattelse af samme episode eller hændelse. Læseren kommer ind i deres dybeste tanker, angst og håb set fra to forskellige vinkler. Læseroplevelsen gror ud fra spændet mellem de elskendes bekymringer og optimisme. Når bogen lukkes i, kender læseren personerne indefra."

 Hør Anne fortælle om romanen "Næsten lykkelig" 

podcasten fra 2019. Læs mere.


Foto: Michael Svennevig.


 Mød Anne Hjælmsø

på 2. festivaldag,

tirsdag den 8. august kl. 16-21

i GLOBAL Art Gallery,

Skalbakken 8A, Vanløse


*


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*