mandag den 22. april 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: Digteren Cindy Lynn Brown


Foto: Michael Svennevig.


Hør Podcast



Den dansk/amerikanske digter Cindy Lynn Brown har været på lydkursus, og hør hvad der sker, når lyd og ord befrugter hinanden og skaber helt nye historier!

"Jeg har læst op i mange år af mine tekster ved forskellige lejligheder, men det at skabe lydflader, der passer til den enkelte tekst, er nyt for mig - og en meget spændende udfordring. det skal jeg arbejde meget mere med."

Podcasten indledes med lydflade-digtet "Isolering", der er en af de tekster som Cindy arbejdede med på kurset i Dansk Forfatterforening,  hvor det især gjaldt om at skabe nye rum, hvor ord og lyd kunne udfordre hinanden - og hvor lyde udvider teksten med nye perspektiver.

Cindys medvirkende digte på podcasten:

"Isolering"

"Cat Lady"

"Samhør" (fra "Din lille Darling")

"Lost" (fra "Dealbreaker [hver nat smadrer jeg mit ansigt med bølger]")

"A til B Z til Fisk" ( uddrag)

"Du fortæller mig at du er bange" (fra "HearSay")

"Ord krydser grænser"

---------------

Digtet "Cat Lady" var det ene af de to digte som Cindy bidrog med til den indledende podcast med festivaltekster. Den anden  var "Stærk kvinde". De er begge fra en kommende portrætsamling.  
 

Hør podcasten med festivaltekster:


Hør også den første podcast med Cindy fra 2020:

Digteren Cindy Lynn Brown fortæller:
”Jeg er født i Århus og opvokset i en dansk/amerikansk familie, og har altid været et skrivende menneske og vidste allerede som 6-årig, at jeg ville være forfatter. Eller rettere forfatter og småkageopfinder.
Hver af mine bøger er forskellige, fordi jeg arbejder tematisk og også sigter efter at udfordre mig selv formmæssigt i hver ny bog. Det teksterne har til fælles, er at de ofte kredser om verden - dens mangfoldighed, skrøbelighed, rædsel og absurditeter."

Hør podcast (2020):


Foto: Michael Svennevig.


Desuden medvirkede Cindy sammen med lyrikeren Kenneth Krabat på denne podcast i 2 dele: ”Ljubljana. Tidlig sommer 2016, det er da, at det begynder for os. Otte måneder før vi skriver en fælles projektbeskrivelse til Statens Kunstfond, og fire dage før vi bliver kærester, har vi en dag sammen i Ljubljana mellem to rejser og tager på kunstmuseum, hvor der viser sig at være en særudstilling over håndtegnede flugtruter gennem Europa. Korte, nøgterne sætninger beskriver rejserne med detaljer og fakta om antallet af mennesker bag i varevognen, antallet af druknede på vej over Middelhavet, prisen for at krydse grænsen. Vi bliver i adskillige timer, nærstuderer hver og én af de meterlange plancher, fotograferer dem alle i så store bidder som afstanden til den anden væg tillader. Kortene bliver hos os, da vi går derfra.” 5 år efter resulterer det i et flugtkatalog. Et website med overskriften: ”HearSay HørtSagt”.


Hør podcast 
med Kenneth Krabat & Cindy Lynn Brown 
om "HearSay" (2022):



*

Næste uges podcast:
Offentliggøres den 26. april 2024

ALEKSA OKANOVIC

Foto: Sara Galbiati,


Den dansk/serbiske dramatiker og nu også forfatter, Aleksa Okanovic, har skrevet en helt ulidelig, men også fantastisk debutroman, ”Mørkerædsel”, der foregår i og omkring en kz-lejr i Polen.

Oplæsning: Lise Kamp Dahlerup
& Hans Henrik Clemensen.
Musik: Michael Svennevig.

Offentliggøres den 26. april 2024.

- samtidig offentliggøres også af festivalanmeldelsen af "Mørkerædsel".

 *



Festivalmaleri: Hanne Svennevig.


VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3. - 14. august 2024
5 bydele med 100 medvirkende

Læs mere om festivalen.
#verdenerfuldafveje

*