søndag den 26. juli 2020

Torben Brandt: ”Afslag på et kys”


Foto: Rasmus Steen.


Torben Brandt, der er en af de sidst overlevende fra DR´s hedengangne og hæderkronede Montagegruppe, fortæller om et liv med radiomontager. Torbens erindringsbog om et langt liv med lyd og stemmer skulle have været udgivet nu, men er blevet Corona-udsat. 

Til arrangementet fortæller Torben især om samarbejdet med Christian Stentoft, der stod bag den prisbelønnede radiomontage ”Afslag på et kys” fra 1986, som Torben var tekniker på. Montagen har siden opnået klassikerstatus, og den bliver afspillet før Madame Garborg serverer en kolonihave-anretning, kreeret og inspireret af ”Afslag på et kys”, der netop foregår i en kolonihave på Amager.







Læs mere om Torben Brandt og om det kommende opvarmningsarrangement til festivalen den 4.8.20 kl. 16-19. Billetbestilling á kr. 10,-  (inkl. bespisning og en øl). NB! Det er det eneste festivalarrangement, hvor der kræves en købt billet.

*

På podcasten er der uddrag fra radiomontagerne:
 ”Afslag på et kys”(1986) af Christian Stentoft 
og ”Jagten på vogn 144” (1994) af Torben Brandt

Mød Torben Brandt til opvarmningsarrangement på Amager

Lyt også til de fire præsentationspodcasts 
med uddrag fra festivalens 24 festivalpodcasts. 



Læs mere om festivalen 

*


HVOR REGNBUEN ENDER: 4 . præsentationspodcast


Foto: Michael Svennevig.

Lyt med på denne 4. præsentationspodcast.

Så er der serveret! Anretningen består af uddrag fra de næste 6 festivalpodcast, der bliver offentliggjort i løbet af den kommende uge. Mød Torben Brandt, Arabella Neuhaus, Dominique Auxila Fruergaard, Jette Drewsen, Anne Hjælmsø og Laura Kamis Wrang. 



Foto: Rasmus Steen


1) Torben Brandt: ”Afslag på et kys” 
(offentliggøres den 27.7.2020)

Torben Brandt, der er en af de sidst overlevende fra DR´s hedengangne og hæderkronede Montagegruppe, fortæller om et liv med radiomontager.

Læs mere & hør podcast



Foto: Michael Svennevig


2) Arabella Neuhaus: ”Shanghai – i lyst og nød” 
(offentliggøres den 28.7.2020)

Tag på en vandring gennem Shanghais gader sammen med Arabella Neuhaus i romanen ”Shanghai – i lyst og nød” om hendes forældres ophold der i 1939, mens japanerne holdt byen i et jerngreb.

Læs mere & hør podcast



Foto: Michael Svennevig


3) Dominique Auxila Fruergaard: Med voodoo i bagagen 
(offentliggøres den 29.7.2020)

Hør Dominiques beretning om film, skuespil og om sit fædrene ophav, hvor der er skjulte kræfter på færde. Bl.a. fortæller hun om en kreolsk baggrund – og ikke mindst om det voodo-tæppe som faren har givet hende.

Læs mere & hør podcast



Foto: Michael Svennevig


4) Anne Hjælmsø: ”Næsten Lykkelig”
(offentliggøres den 30.7.2020)

Maja i romanen ”Næsten lykkelig” er som titlen angiver ’næsten lykkelig’, men føler sig alligevel spaltet mellem to kulturen, og hun beslutter at rejse tilbage til Viet Nam, for at finde sine rødder. Det er spændende som læser at få lov at rejse med hende.

Læs mere & hør podcast



Foto: Michael Svennevig


5) Jette Drewsen: ”Døden er en mester” 
(offentliggøres den 31.7.2020)

Frank eller FW som han også kaldes i romanen ”Døden er en mester” er så bund usympatisk, at det er en lettelse, da han dør. Men han er interessant at studere, fordi han som type er symptomatisk for en tid og epoke – og for sin måde at være menneske på.

Læs mere & hør podcast



Foto: Michael Svennevig



6) Laura Kamis Wrang: To sprog, to kontinenter - og ét hjem 
(offentliggøres den 1.8.2020)

Om at finde ro i et hjem, når man har to sprog og ét ben i to kontinenter. Om at bygge broer mellem mennesker, kunst og kultur. Både som historiefortæller, skuespiller og synstolker. 

Læs mere & hør podcast


*
Lyt med på denne 4. præsentationspodcast

Hør også de tre tidligere :
1., 2., og 3. præsentationspodcast

Læs mere om festivalen


* 



Birte Kont & Lise Kamp Dahlerup: ”Ingen har ordet”


Foto: Michael Svennevig.

Forfatteren Birte Kont har en særlig evne til at beskrive det usagte mellem menneskene. 
Oplev det på denne 18. festivalpodcast og på den kommende festival, når skuespilleren Lise Kamp Dahlerup fremfører et uddrag fra Birte Konts nye monolog ”Ingen har ordet”, der handler om at blive pårørende til en syg.


Uddrag fra Birte Konts monolog ”Ingen har ordet”:

”Du skal til røntgen, siger du, da du kommer hjem fra vores læge. Lynlåsen i din frakke har sat sig fast, jeg får den vristet fri af foret, går du ikke med en lille tur? Vi går hånd i hånd med uvisheden i den tyste vinterhave, jeg prøver at sige det, jeg tror du har mest brug for at høre, men du har mest brug for ikke at snakke og er ked af at være så kedelig, det er fordi du ved for meget, jeg skal bare være her. Jeg er her, hold om mig, ja, sådan. En stjerne har revet sig løs fra en af granguirlanderne, der hænger tværs over vores gade, træerne ved cykelhandlen blomstrer med lys, foran stoplyset en kø af osende biler, cyklister og gående med fyldte indkøbsposer flimrer forbi butikkerne, som om ingenting er forandret, som om ingen verdensting.”


Foto: Michael Svennevig.


Mød Birte Kont & Lise Kamp Dahlerup  


*

Lyt også til de tre præsentationspodcasts 
med uddrag fra festivalens første 18 festivalpodcasts. 

1. del , 2. del og 3. del. 


Læs mere om festivalen 


*