torsdag den 21. marts 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: 90+. Brug dit liv, mens du har det!

 

Jytte Abildstrøm: Tina lindop. Bent Melchior: Majka Bjørnager
Hanne Marie Svendsen: Michael Svennevig



Hør podcast


Jytte AbildstrømBent Melchior 
og Hanne Marie Svendsen 

fortæller om deres vej gennem livet. Hvordan begyndte det og hvad skete der siden? Om at finde vej og om mødet med lærdommen, litteraturen og kunsten. Podcasten består af gamle optagelser, der er klippet sammen som en hyldest til de tre, der har rundet de 90+ - eller som gør det på mandag den 25.3.24., hvor Jytte Abildstrøm fylder 90. De har alle betydet og betyder stadig meget for festivalen. 

Musik: Mika Filborne.


JYTTE ABILDSTRØM (2034)

Foto: Tina Lindop.

Jytte Abildstrøm fortæller på denne podcast om vind og vejr, men også om Tyllefyllebølleby Banegård, økohuset ved Riddersalen, learning by doing og simple living. 84 år og stadig med banneret i vejret, og ser et stort håb i kolonihavebevægelsen. Om renfærdighed og folkeeventyr . Om Erling Schroeder og det slukkede stearinlys. Om det absurde og dengang hvor der skulle komme et helikopterhold-sangere ned igennem taget – eller om da de skulle forsvinde ind i et skab.

Hør podcast i 2 dele: 1. del & 2. del

Hør også noget af det, der ikke nåede med i den trykte version af samtalen, der er med i festivalbogen: ”Billeder af liv. Samtaler & digte”, der udkom til Jubilæumsfestivalen BILLEDER AF LIV, 10.-19. august 2018 - i 5 bydele med 80 kunstnere.



BENT MELCHIOR (2029-2021)
Foto: Majka Bjørnager.


Hør: 1. del

Bent Melchior fortæller i 1. del af denne podcast (i 2 dele) om at man ikke skal ”lægge had i konservesdåser”, om flugten fra Danmark og om at han egentlig slet ikke ønskede sig at blive overrabbiner, for han var allergladest for bare at undervise. Han beretter om, hvordan han som ung mand håndterede de unge han fik overdraget ansvaret for, men også om mødet med filminstruktøren Carl Th. Dreyer som han underviste i hebræisk. 

 Hør: 2. del.

Bent Melchior fortæller i 2. del af denne podcast om at bruge livet, så længe man har det. ”Tænk, hvor jeg har set verden udvikle sig. Det er jo spændende, hvad der sker i morgen. Jeg kan ligesom se lidt ind i fremtiden. Selv om jeg stadig forsøger at være en del af nutiden, er der lejligheder, hvor jeg føler, at jeg sidder på en tilskuerplads og ser, hvordan den verden ser ud, som jeg ikke kommer til at opleve. Jeg synes, at det er spændende”, fortæller Bent Melchior. Hør også 1. del.

 Samtalen blev optaget i 2017, og blev bragt som optakt til Bent Melchiors medvirken på festivalafslutningen af jubilæumsfestivalen BILLEDER AF LIV, søndag den 19.8.2018 på Christianshavn. 

Samtalen blev udgivet i 2017  i portrætsamtalebogen ”Ja tak, til kaffe. Samtaler & digte” på Forlaget Epigraf, og har tidligere været bragt i Netavisen Sameksistens.dk.  

Læs boguddraget her.




HANNE MARIE SVENDSEN (1934)
Foto: Michael Svennevig.





Forfatteren Hanne Marie Svendsen (født 1933) fortæller om savn og længsel, om asketåger og vågne drømme på denne 19. festivalpodcast, der er en hyldest til det fabulerende og drømmende, der løber som en rød tråd igennem forfatterskabet og ikke mindst i den seneste roman ”Mellem regndråber” (Gyldendal, 2019). Men også om, hvordan det startede, og om hvordan et møde med forfatteren og digteren Jens August Schade (1903-1978) kom til at betyde meget. Hanne Marie Svendsen fortæller om sit forfatterskab og den seneste roman "Mellem regndråber" og læser op fra: "Samtale med Gud og Fandens oldemor", (Gyldendal, 1982), "Rudimenter af R" (Gyldendal, 2009) og "Himmelsten" (Gyldendal, 2013).

Læs mere.

Læs også: Ældst er bedst



Oplev Hanne Marie Svendsen på Gammelfilmen (2014)
sammen med Henning Carlsen, Lise Warburg, 
Lise Bidstrup og Kirsten Thorup.

*


Festivalmaleri: Hanne Svennevig.


VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3. - 14. august 2024
5 bydele med 100 medvirkende

Læs mere om festivalen på hjemmesiden:


*