torsdag den 18. maj 2023

Kat Lassen: Den anden kat – urkatten

 

Foto: Michael Svennevig & Kat Lassens skulptur fotograferet af hende selv. .


Hør podcast

YouTube


”Mine bøger handler om håb!”

Da Kat kom op til mig på kvisten, havde hun en kat under armen. Ikke en rigtig kat, men en katteskulptur. Hendes haveskulpturer er lige så finurlige som hendes børnebøger. Sidste år udkom "Fru Kuk" (2022), der umiddelbart fremstår som et farverigt og spøjst fantasyunivers, men bag den muntre overflade gemmer sig en historie om sorg og savn, og hvordan man forholder sig til at miste.


Illustration: Nina Broen fra "Fru Kuk".


I 2015 bidrog hun til stORDstømmens antologi med ”Jørgen” som skuespilleren Lise Kamp Dahlerup har indtalt til podcasten. Jørgen handler om en mand, der har set døden i øjnene og måske også taget afsked med livet, men døden udeblev, og hvordan lever man så videre, når man har gjort sig klar til at gå døden i møde. Kan man så stadig vende tilbage til livet?


Kat Lassens skulpturer fotograferet af hende selv..

Siden er det blevet til børnebøger, bøger for teens og ungdomsbøger. Sidste år udkom også ”Moderskab”- en antologi, der har to af Kats tekster med. Novellerne er rettet mod et voksent publikum, og det med det voksne publikum er en side af Kats forfatterskab, der nu er ved at blive åbnet yderligere op.


Foto: Michael Svennevig

Hvornår er man rigtig forfatter? tænker Kat stadig over, men som en nysgerrig kat springer hun hid og did med sit forfatterskab, da hun ønsker at favne bredt og være i konstant bevægelse i sin skrivning.


Kat Lassens skulptur fotograferet af hende selv..

Farmorens lænestol står centralt i hendes atelier for at ære mindet om farmoren, der fortalte historier, og var med til at starte den strøm af historier, som Kat nu bærer videre.

Børn går som en tråd gennem hendes liv og værk. Både i hendes daglige virke som børnehaveklasselærer, men også i de mange udgivelser for børn, unge og voksne siden debuten i 2013.   


"Fru Kuk. Tekst: Kat Lassen. Illustration: Nina Broen. 


Mød Kat Lassen til festivalåbningen, 
lørdag den 5. august 2023 kl. 12-21
i HF Prøvestenen på Amager.

*


Kat Lassens træskulptur fotograferet af hende selv..


 *

  Næste uges podcast:

26/5/2023

Foto: Michael Svennevig.

Annemette Albrectsen:

Ballade i pauserummet

Annemette Albrectsen arbejdede først 25 år som kostumedesigner til teatrene, men lavede også haute couture og brudekjoler. Det var alt det, hun havde drømt op, men det var alligevel på tide at søge videre.  To af pavillonerne ind til Kongens Have blev til galleri og teater. Det blev til 12 år der, og det hele blev samlet, da Annemette for 7 år siden overtog Salonen på Østerbrogade 222. Det blev til kombineret galleri og cafe – og stadig med plads til Verdens Mindste Teater. Men en dag var det igen tid at drage videre, og det er stående på tærsklen til denne nye rejse, at Annemette er med på denne podcast.  


*

Hør også
med uddrag fra de foregående 5 podcasts.

med uddrag fra de kommende 5 podcasts.

med uddrag fra de kommende 5 podcasts

*
KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*

Ingen kommentarer: