torsdag den 15. juni 2023

Cecilie Rosdahl: Kærlighed til motorcykler i kunstform

 

Fotos: Michael Svennevig.

Kom med til Cecilies motorcykelreception!

”Det er en gravid motorcykel… eller en gravid kvinde med en motorcykelbaby!”

Cecilie Rosdahl slår ud med hånden og peger på et af sine store malerier, der er placeret i motorcykelværkstedet på Sofievej i Hellerup. Der er maleri-reception med overskriften: ”Kærlighed til motorcykler i kunstform”.


Fotos: Michael Svennevig.

Det er aldrig til at vide, hvad der kommer fra Cecilie. Hun har bl.a. skrevet romanerne ”Tyrepose” (2013) og ”Pink” (2014), ungdomsromanen ”Skælvinger” (2017) og kortprosasamlingen ”Kolonihave” (2021).

Alle kunstnere har deres egne agendaer. Nogle beskæftiger sig med kærlighed, ytringsfrihed eller menneskerettigheder. Andre vil gerne udvide grænserne for, hvad vi kan forstå og acceptere. Nogle er modige. Andre er underholdende. Nogle kan begge dele. Ligesom Cecilie Rosdahl, der er en af de modige. I bog efter bog skildrer hun mennesker, der er ude på kanten. Mennesker, der ofte befinder sig i et frit fald. Hun er en eminent skildrer af disse frie fald inde i mennesker, når virkeligheden kolliderer med billederne, de har af sig selv og hinanden.


Fotos: Michael Svennevig.

Cecilie er omgivet af historier. Hun suger dem til sig. Til fest ender det altid med at alle de rå fyre sidder rundt om Cecilie, mens hun fortæller historier. Det er ikke til at vide, om hun egentlig ved, hvad det er, hun fortæller. Hun har ikke noget filter. Det er de vildeste historier. Det er svært ikke at bliver suget mod hende. For både i sine værker, hvad enten det er film, malerier eller bøger, og når hun fortæller historier, skildrer og fortæller hun så frejdigt, at det er umuligt ikke at blive overvældet og overrumplet af hendes ligefremhed. Hun er på én gang både genert og fandenivoldsk. Det er altid afvæbnende ligefremt.


Cecilie Rosdahl 

er desværre ikke  med 

til festivalåbningen.

Så heldigvis kan man i stedet 

opleve hende på podcasten her . 

  *


Hør også
med uddrag fra de første 5 podcasts.

med uddrag fra de næste 5 podcasts.

med uddrag fra de kommende 5 podcasts


*

  Næste uges podcast:

23/6/2023


Fotos: MØLLER, Kasper Rebien og Claus Lynggaard.

  4. præsentationspodcast

med uddrag fra de sidste 5 podcasts 

Mød Lean Pejtersen, der debuterede sidste år med prosasamlingen, "Her er der ingen, der græder om fredagen", der består af andre folks tanker og ord, betroelser og refleksioner om deres forhold til det arbejde, de har. Billedkunstneren Rithva Landler fortæller i samtalen: "Dance first. Talk later!" om et liv med kunst, tegning og maling. Om genbrugskunst og om at aflære alt det, man har lært, for at finde ind til det egentlige. Forfatteren og illustratoren Hanne Kvist fortæller om sine to seneste bogudgivelser: billedbogen, "Blomsten der elsker mig", er for børn og "Cold Hawaii" er for unge. Bøgerne handler om at holde fast i sine rødder - og om at finde et ståsted i livet. Forfatteren Vicky Devi Smidt fortæller om serien: "Ramlas verden", der handler om Ramlas møde med Danmark. Det er skildret med varme og nysgerrig undren. Der er 4 bøger i serien, der er illustreret af Susanna Hartmann, der også er med på festivalen. Den 5. og sidste podcast er en overraskelse! Offentliggøres den 23. juni 2023.

*


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*

 

Ingen kommentarer: