torsdag den 1. juni 2023

Camilla Guldager Troelsø: HVAD ER MENINGEN?

 

Foto: Michael Svennevig. Forsideillustrationer: Camilla Guldager Troelsø.


Hør podcast

YouTube

Farverne er vilde, glade og meget optimistiske, og de står i stor kontrast til teksterne i Camillas tre bogudgivelser: ”Balancegænger” (2013, Mellemgaard), ”Bare hverdag” (2018, Brændpunkt) og ”Hvad er meningen?” (2022, Mellemgaard). Inspirationen kommer fra det skæve, det svære og det helt almindelige.


Illustration: Camilla Guldager Troelsø.

Camilla Guldager Troelsøs HVAD ER MENINGEN? Er en tekstcollage. En række kortprosastykker. Små noveller og enkelte digte, der alle kredser om at finde en mening. Eller genfinde den. Der er megen venten og stilstand i de korte tekster. Smerterne bliver blotlagt med raske hug. Der bliver ikke skubbet noget ind under tæppet. Alt lægges frem, og det virker befriende.

 

Illustrationer: Camilla Guldager Troelsø..


Uddrag fra festivalanmeldelse:

”Forvirring” er den afsluttende historie i bogen. Den siger det hele. Jo., det er forvirrende. Også for hovedpersonen, for hun ringes op af Anna, der fortæller, Frank skal bisættes næste dag. Hovedpersonen aner ikke, hvem de to er, men siger alle de rigtige ting – og går med til bisættelsen, for at få den historie ”på plads” – som der står. Hun går ikke med til den efterfølgende kirkekaffe, men lyver sig undskyldt med et lægebesøg – og skynder sig væk derfra. Da hun vil låse sin cykel op, passer nøglen ikke. Det er alligevel ikke hendes cykel. Hun ved ikke, hvor den er. Hun vil bare væk og ”lægge afstand til den kirke. Til fortiden.”

Læs hele festivalanmeldelsen

 

Foto: Camilla Guldager Troelsø,


Humoren er den forløsende faktor, ellers havde det heller ikke været til at holde ud. Det bliver aldrig larmende morsomt, men lige akkurat muntert nok til at de sukrede bitre drops glider ned.

Illustrationer: Camilla Guldager Troelsø..


Det er en smal udgivelse – på mange måder. Også af omfang. Blot 83 sider, men til gengæld er de komprimerede følelser, så kompakte og smertelige, at de 83 sider er alt rigeligt – eller faktisk er de alligevel ikke nok. Jeg glæder mig allerede til næste bogudgivelse.


Musikken på podcasten er af og med trioen

Rosenvinge, Christensen & Svennevig

 

Foto: Michael Svennevig..


 Mød Camilla Guldager Troelsø på den kommende festival

tirsdag den 8. august 2023 kl. 15-21

i GLOBAL Art Gallery, Skelbakken 8A i Vanløse

 

Strik & foto: Camilla Guldager Troelsø.


 *


Hør også
med uddrag fra de første 5 podcasts.

med uddrag fra de næste 5 podcasts.

med uddrag fra de kommende 5 podcasts


*

  Næste uges podcast:

9/6/2023

Selvportræt: Karin Feit Almberg.

Karin Feit Almberg:  TOMRUM

Et pludseligt og for tidligt dødsfald er noget af det sværeste at komme sig over, fortalte præsten. Man er i chok. Man forstår ikke. Man fik aldrig sagt farvel.  Og man savner ud i det ekstreme. Karin krammede sin ægtefælle om morgenen, og han sagde ”Jeg glæder mig til i eftermiddag,” fordi de to havde planlagt en tur sammen. Men selvsamme eftermiddag fik hun hans vielsesring og ur i en plasticpose af sygeplejersken på hospitalet. Det er nu 8 år siden Karin Feit Almberg oplevede det, som hun året efter skildrede i den essayistiske bog ”TOMRUM. I chok – og tiden efter et dødsfald” (Eksistensen, 2016).  



*


KÆRLIGHED?
Festival om drømme og fællesskab
5.-16. august 2023
5 bydele. 80 medvirkende

Læs mere på hjemmesiden 
#festivalkærlighed

*

Ingen kommentarer: