søndag den 22. oktober 2017

Anmeldelse: DRØMME OM NOGET ANDET på Rentemestervejens bibliotek


Fotograf: Natascha Thiara Rydvald

I august flyttede Teater Hund & Co. ind og blev stationært Lille Storbyteater på Rentemestervejens bibliotek i Nordvest. For nylig havde de premiere på deres første voksenforestilling: ”Drømme om noget andet”.
3 mennesker sidder i venteværelset. Den kvindelige præst (Karin Bang Heinemeier) i midten græder utrøsteligt. Kommunalvalgsstemmesamleren (Morten Brovn) på hendes ene side ved ikke hvad han skal gøre af sig selv, og hvordan han skal reagere på hendes smerte. Det samme gælder stewardessen (Mette K. Madsen) på hendes anden side. Deres øjne mødes og de bryder ud i sang. Det er en hjerteskærende forestillingsåbning.
”Når jeg står og kigger ud får jeg længsel, får jeg længsel...” sang Kim Larsen i sangen ”Se din by fra tårnets top” som både åbner og lukker forestillingen. Først fremført live som en spinkel klaverintro og siden sunget engleblidt af de tre medvirkende – inden de falder om.
Manuskriptet er af Julie Maj Jakobsen og Petrea Søe i samarbejde med skuespillerne. Det er baseret på Petrea Søes ide. Hun er også teatrets leder – og har instrueret.

Fotograf: Natascha Thiara Rydvald

Hvad er lykken - og hvorfor er den så lunefuld? Der rækkes op efter den igen og igen i forestillingen.  Personerne er forstået, spillet og instrueret med en gribende intens mangfoldighed. Der var ingen, der blev ladt i stikken. Eller rettere det blev de alle, men ikke kun. For hist og her er der flammer, der lyser op. Og det er dem vi må lune os ved.
De to bedste og stærkeste dobbeltscener er samtidig forestillingens mest overraskende og gådefulde. I den første opsøger præsten psykologen (Mette K. Madsen), fordi livet er gået i stykker for hende.  Derhjemme er der ingen der lytter til hende. Heller ikke i kirken. Ingen tror på hende – det gør hun heller ikke selv. Mens hun er ved at bryde sammen, begynder psykologen at synge en glad sang om glæden ved at køre bil. Det passer overhovedet ikke sammen, og netop derfor fungerer det så flot. Som publikum må vi trække på smilet, midt i al ulykken, for det er så menneskeligt.  I den anden scene fortæller manden (Morten Brovn) på sengekanten om en fantastiske drøm han har haft. Mens han bliver stadigt mere og mere opslugt af sin beretning, er hans kæreste (Mette K. Madsen) ved siden af ham ved at få et kvælningsanfald uden at han hverken ser eller ænser noget.  Deres to virkeligheder kolliderer uden at de opdager det. Hele tiden er det alvoren og humoren der afbalancerer hinanden.

Fotograf: Natascha Thiara Rydvald

Grebet om scenerne er hårdt og præcist. Alting følges til dørs. Der er ingen løse ender i en forestilling uden mange ord. Langsomt lærer vi personerne at kende. På bedste ”Short Cuts”-manér vikler deres liv og skæbne sig ind og ud af hinanden på kryds og tværs, men fælles for dem alle er, at de længes efter noget andet.
Skuespillerne blev på scenen akkompagneret fejende og lyttende af Niels Søren Hansen, der også har arrangeret musikken.
Forestillingen er som et raffineret puslespil, hvor hver brik, hver historie og hvert menneske har sin egen betydning, der først bliver tydelig frem mod slutningen, hvor det er muligt at se og forstå sammenhængen. Alligevel er det så lidt vi forstår. Men længslen og drømmen har vi til fælles – og det er ikke så lidt.  

Fotograf: Natascha Thiara Rydvald

Forestillingen spiller frem til den 4. november. Eventuelt kan man også kombinere det med at se familieforestillingen ”Den store jagt på lykken”.
Fotograf: Natascha Thiara Rydvald
Det er dét værd. Det er en fin lille forestilling, der ikke mindst spilles med afvæbnende charme af Zaki Nobel Mehabil som sønnen med de håbløse lykkejagtende forældre spillet af Anne Dalsgaard og Folmer Gry Kristensen. Så skynd dig til Nordvest, for lykken er lige rundt om hjørnet."Drømme om noget andet"

SPILLEPERIODE 13. okt. – 4. nov. 2017

SPILLETIDER Tirs. – fre. kl. 20.00. Lør. & søn. kl. 17.00

VARIGHED 1 time og 30 min.

MEDVIRKENDE Mette K. Madsen, Karin Bang Heinemeier & Morten Brovn
IDE & ISCENESÆTTELSE Petrea Søe
MANUSKRIPT Julie Maj Jakobsen & Petrea Søe – i samarbejde med holdet
SCENOGRAFI & KOSTUMER Lisbeth Burian
PIANIST & MUSIKALSK ARRANGØR Niels Søren Hansen
LYSDESIGNER Raphael Solholm
LYDDESIGNER Emil Assing Høyer
SKRÆDDER Camilla Lind
PRODUKTIONSLEDER & REKVISITØR Anna-Sophia Noerbel
DRAMATURGISK KONSULENT Trine Wisbech
INSTRUKTØRASSISTENT Emilie Hyldborg Berg
AFVIKLER Martin Danielsen
PRODUCENT Kenneth Gall
PR
 Laila Skjerning


Læs mere og køb billetter via teatrets hjemmeside.


ARTIST TALK OM LYKKE.
Fredag d. 27. okt. 2017 kl. 18.15-19.15 kan man opleve en samtale om LYKKE. Samtalen er mellem Michael Birkjær (Center for lykkeforskning) og Petrea Søe (iscenesætter og kunstnerisk leder på Teater Hund & Co.) Michael Birkjær er analytiker ved ´The Happiness Research Institute´ og Petrea Søe har udviklet og iscenesat forestillingen DRØMME OM NOGET ANDET, der har LYKKE som omdrejningspunkt.
Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendigt.Efter artist talk er der mulighed for at købe mad og drikke i caféen inden aftenens forestilling DRØMME OM NOGET ANDET.

Fotograf: Natascha Thiara Rydvald

Teater Hund & Co. har også den skønne småbørnsforestilling "Opdagelse" på repertoiret, for de 1-3 årige og den 2-5 årige. En forunderlig rejse ind i et univers, der rent scenografisk er en sanserig oplevelse - også for voksne.
Her er det Anne Dalsgaard fotograferet af Søren Meisner.

Ingen kommentarer: