tirsdag den 23. juni 2009
Marie Carmen Koppel og venner holder støttekoncert for de afviste irakiske asylansøgere
Marie Carmen Koppel, sangeren Fanar Ghali, saxofonisten Benjamin Koppel, og sangerinden Alberte laver støttekoncert til fordel for de afviste irakiske asylansøgere der har søgt tilflugt i Brorsons Kirke. Koncerten finder sted den 2. juli kl. 19.30 i Christians Kirke i København. Jesper Klein er konferencier.
Marie Carmen Koppel udtaler:
”Danskerne er blevet rigtig gode til at lade være med at tage stilling. Vi er blevet små i vores hjerter. Men med koncerten vi vil give danskerne en chance for at vise deres medmenneskelighed.”
Fanar Ghali forsætter:
”Da jeg besøgte irakerne i Brorsons kirken spurgte jeg dem på arabisk, hvordan det gik. For hvad kan man gøre?.... jeg kan synge, tænkte jeg. Det er alt hvad jeg kan give. Men det kan jeg i det mindste gøre. Det er vigtigt, at give det man er god til.”
Om støttekoncerten "Musikere for medmenneskelighed"
Tid: Torsdag den 2. juli 2009 kl. 19.30
Sted: Christians Kirken, Strandgade 2, 1401 København K
Entré: 100 kr som går ubeskåret til mad, medicin og basale fornødenheder for irakerne i Brorsons Kirke.
Oplysningerne om de irakiske asylansøgere:
Mere end 60 irakiske asylansøgere venter nu på anden måned i Brorsons Kirke i København. De står til udvisning til et Irak præget af borgerkrig og kaos, hvor deres liv og helbred vil være i overhængende fare. Vi støtter irakerne i Brorsons Kirke i håb om at de danske politikere indser at de med hjemsendelsesaftalen har begået en fejl og at en løsning, der lader irakerne blive her i landet, bliver fundet så hurtigt som muligt.
Se koncert-trailer på YouTube:http://www.youtube.com/results?search_query=st%C3%B8ttekoncert+marie+carmen+koppel&search_type=&aq=f
Læs mere:
http://ibyen.dk/musik/omtaler/article738366.ece
http://www.aok.dk/musik/stoettekoncert-i-christians-kirke
torsdag den 18. juni 2009
Sommerfestivalen Stemmerne omkring os - 2009
Sommerfestivalen
STEMMERNE OMKRING OS
Hør lyde fra det fjerne give ekko i din by
på Vesterbro og Christianshavn fra den 1.- 9. august 2009
med film, teater, udstilling, debat-arrangementer,
jernalderboplads, erindringsværksted og skriveworkshop
Festivalopvarmning i biografen Vester Vov Vov med den franske musiker, komponist og cirkusartist Saxi og den franske film ”Min Onkel” (Jacques Tati, 1958).
Festivalåbning i Apostelkirken om ”Humor og Fordomme” med trylleri, gøgl og meninger om, hvad der er sjovt – og hvad der ikke er. Mød bl.a. Jesper Klein.
Jernalderboplads i et kulturelt udfordrende område på Vesterbro og erindringsværksted for ældre og gamle, samt kunstudstillingen ”Smertens kunst” om hvordan kunsten (Art Brut) kan bruges til at give det usagte stemme.
Der er også Skriveworkshop fra 10 år og op om at være her – nu, og
den sjove og sprælske familieforestilling ”Ouverture” med Teatergruppen Batida.
Arrangementet ”Råb og Hvisken” giver stemme til nogle af de eksilkunstnere, der bor iblandt os. Hør stemmer fra Somalia, Usbekistan, Irak og Bosnien-Hercegovina. Mød også bl.a. Palle Mikkelborg.
På Christianshavn i gårdhaverne hos Dansk PEN og Dansk Forfatterforening vil en række kunstnere bidrage med deres ”Drømme og visioner”. Hør sang og musik, se teater, mød fotografer, billedkunstnere, filminstruktører, forfatterne og digtere.
STEMMERNE OMKRING OS
Samarbejdspartnere:
Dansk PEN, Dansk Forfatterforenings og Danske Skønlitterære Forfatteres Internationale Udvalg,Danske Dramatikere, Romansk Filmklub i Vester Vov Vov, New Times, Vesterbro Bykirke, Apostelgården og Vesterbro Naturværksted
Kontaktpersoner::
Michael Svennevig, tovholder/koordinator (forfatter/dramatiker), micsvennevig@msn.com , Tlf.: 3526 0564
Niels Nymann Eriksen, koordinator (indvandrerpræst i Apostelkirken), nielsnymann@yahoo.com , Tlf.: 2348 0481
Se det opdaterede program her:
http://danskpen.web.surftown.dk/index.php?option=com_eventing&task=view&id=43
Etiketter:
debat-arrangementer,
erindringsværksted,
film,
jernalderlandsby,
sommerfestival,
teater
Følelsernes Flugt
...”et meget personligt værk...en dybfølt fortælling af nærmest dokumentarisk virkning...båret af en stilfærdig indignation, som smitter”.
Ebbe Iversen, Berlingske Tidende:
”Følelsernes Flugt”En kort film om en lang tid i Sandholm.
Af & med
Alan Awni & Alan Pary.
Filmen vises på Verdens Flygtningedag,
lørdag den 20.6. ved 15-tiden
på Café Zusammen.
Filmen skildrer en gruppe kurdiske asylansøgere fra Irak og tager os blandt andet ind bag hegnet til Sandholmlejren. Efter visningen den 20.6. vil der være en kort samtale med filmens instruktør, Alan Awni og manuskriptforfatter, Alan Pary. Tovholder er Michael Svennevig (forfatter/dramatiker).
Filmens instruktør, Alan Awni er en af de irakere, der snart hjemsendes, men i stedet for at sidde i Brorsons Kirke sammen med de andre, er det lykkedes ham, helt uden penge og bare med lånt udstyr fra tv-tv, at producere en 25 minutters film om, hvordan det er at være asylansøger i DK. Filmen er netop blevet klippet færdig og er tekstet på dansk og kurdisk. Der er komponeret elektrisk violinmusik til filmen af den herboende rumænske komponist og musiker Valantino. For musik skal der til, da det også er en kærlighedsfilm.
Filmen åbner med fængslingen af hovedpersonen efter tilbagesendelsen til hjemlandet, og derefter fortælles historien i flashbacks fra fængslet, hvor en medfange opfordrer ham til at sige, hvad han har gjort, siden han er blevet fængslet. For noget må han da have gjort?
Scenerne fra fængslet er desillusionerende, men i flashbackene fra tiden 11 år tidligere i Danmark er der masser af håb og drømme. I hvert fald i starten. Det er en film, der ikke anviser nogen løsninger, men selv om filmens tema er dystert og oprørende, er det stadig en varm og menneskeklog film.
Filmen vises på Verdens Flygtningedag,
lørdag den 20.6. ved 15-tiden
på Café Zusammen.
Om sin situation og om grunden til filmen siger Alan Awni: ”Jeg er blevet brændt. Jeg kom hertil alene som 15-årig fuld af liv. Nu er der ikke meget tilbage. Selv om jeg er blevet brændt, så ønsker jeg ikke, at det skal ske for andre. Derfor har jeg lavet filmen.”
I filmen spiller han selv hovedpersonen, der efter 11 år i Danmark sendes tilbage til Irak. En rolle som han desværre også snart kommer til at spille i virkeligheden.
Alan Awnis hjemsendelsesdato er den 10. oktober 2009.
Kontaktperson: Michael Svennevig, micsvennevig@msn.com , Tlf.: 35260564
Café Zusammen, H. C. Ørstedsvej 47
1879 Frederiksberg C.
- Der er gratis adgang -
Abonner på:
Opslag (Atom)