Zigola Pioppo.
Kom til workshop og til workshop-koncert allerede på fredag
- og tag meget gerne en plante med under armen,
hvis du vil have den til at synge med i planteorkestret.
En ny festival står som en hel blomstermark parat til at springe ud allerede på fredag til festivalopvarmningen. Det starter med blomster og planter, når den hollandske sanger Zigola Pioppo kommer fra Italen og inviterer til workshop og workshop-koncert. Det handler ikke om ord, men om musik og toner, frembragt af blomster og planter.
Mød Zigola Pioppo til festivalopvarmningen, fredag den 5.8. kl. 15-21 i HF Prøvestenen, Artillerivej 174 på Amager. Læs mere og hør podcast.
Det er som at træde ind i et eventyr, når man åbner billedkunstneren Susse Volanders bog: ”Brug Bogen og leg med mig i Grønland”. Det er blot første bog i en klippeklistre-serie, hvor det er meningen, at børn og voksne sammen skal klippe bøgerne sønder og sammen, for dermed at kreere overraskende scenarier fra f.eks. Grønland. I forordet skriver Susse Volander, at det netop er en sådan bog, som hun selv ”ville have elsket at have som barn. En bog, der skulle bruges, klippes i, limes sammen og som var kreativ sammen med mig”. Bogen er skabt med inspiration fra en tur i Grønland: ”Alt var fuldstændig hvidt, det var magisk.”
Mød Susse Volander til festivalåbningen, lørdag den 6.8. kl. 12-21
i HF Prøvestenen på Amager. Læs mere.
Forfatteren Cecilie Rosdahls kortprosa-udgivelse, ”Kolonihave” består af vilde tekster, der både overrasker og forundrer, og måske vil der også være nogen, der ligefrem bliver forargede, men de fleste vil le en hjertelig latter, når Cecilie slipper sine tekster løs på festivalen.
Mød Cecilie Rosdahl til festivalåbningen, lørdag den 6.8. kl. 12-21 i HF Prøvestenen på Amager. Læs mere og hør podcast (2021).
Guitaristen Mikkel Andersen akkompagnerer to afdelinger med digte. Dels skrevet af Christina Munk og af skuespilleren Anna Sophie Thalbitzer Lübeck. Mikkel står også bag Københavns Guitarskole Casa de la Guitarra på Amager, hvor han underviser børn og voksne. Han deler sit virke mellem undervisning og koncertvirksomhed. Bl.a. har han lige turneret i Canada. Mikkel har bl.a. udgivet de tre soloalbums: ”El Llanto de la Guitarra/The Lament of the Guitar” (2009), ”Puesta de Sol/Twilight” (2012) og”Un buen Día/One fine Day” (2017) Alle udgivet på musikforlaget Helikon. På festivalen kan man også opleve Mikkel solo som afslutning på 3. festivaldag i Salonen på Østerbro.
Mød Mikkel Andersen på 2. festivaldag, tirsdag den 9.11. kl. 15-21
i Global Art Gallery, skalbakken 8A i Vanløse. Læs mere og hør podcast (fra 2020).
Foto: Michael Svennevig.
Christina Munk fortalte på festivalen i 2019 om, hvordan det var at gå fra at være elev til lærer, og hvordan hun taklede sin psykiske sårbarhed og lærte sig at leve med den. Christina berettede om, hvordan det siden gik, og om hvordan hun fortsat har udviklet sine kunstneriske evner via fotograferingen og gennem sit arbejde som filmanmelder. Sideløbende har hun skrevet digte, og dem vil hun læse, akkompagneret af Mikkel Andersen på akustisk spansk guitar. Det drejer sig bl.a. om digtene ”Lyset”, ”Lethedens Dans” og ”Den Hvide Storm”. Digte, der er så tyste, at de brager gennem stilheden, men som også kan virke kvasende, hvis man ikke passer på.
Mød Christina Munk på 2. festivaldag, tirsdag den 9.11. kl. 15-21 i Global Art Gallery, skalbakken 8A i Vanløse. Læs mere og hør podcast (fra 2019).
Pressefoto: Søren Meisner (fra "Dit blik mit syn", Glad Teater)
Skuespilleren Anna Sophie Thalbitzer Lübeck har allerede været med på festivalen to gange. Sidste år blandt andet med digtet ”Mine øjne”. I år er det udvidet til tre digte, akkompagneret af guitaristen Mikkel Andersen på akustisk spansk guitar. Anna Sophie har tidligere fortalt om, hvordan hun fandt ud af, at hun ville være skuespiller. Hun blev uddannet hos Glad Teater i 2011, hvor hun siden har spillet soloforestillingen ”Dit blik mit syn”(2019), der beskriver sider af hendes liv, og også beretter om at være blind. Digtene hun læser på festivalen i år, er ”Rejsedrømme”, ”Den indre stilhed” og ”Vilde, vilde islandske natur”. Digte, der rummer en stor nysgerrighed og som rækker ud efter verden.
Mød Anna Sophie Thalbitzer Lübeck på 2. festivaldag, tirsdag den 9.11. kl. 15-21
Foto: Michael Svennevig.
Cindy Lynn Brown & Kenneth Krabat: ”Ljubljana. Tidlig sommer 2016, det er da, at det begynder for os. Otte måneder før vi skriver en fælles projektbeskrivelse til Statens Kunstfond, og fire dage før vi bliver kærester, har vi en dag sammen i Ljubljana mellem to rejser og tager på kunstmuseum, hvor der viser sig at være en særudstilling over håndtegnede flugtruter gennem Europa. Korte, nøgterne sætninger beskriver rejserne med detaljer og fakta om antallet af mennesker bag i varevognen, antallet af druknede på vej over Middelhavet, prisen for at krydse grænsen. Vi bliver i adskillige timer, nærstuderer hver og én af de meterlange plancher, fotograferer dem alle i så store bidder som afstanden til den anden væg tillader. Kortene bliver hos os, da vi går derfra.” 5 år efter resulterer det i et flugtkatalog. Et website med overskriften: ”HearSay HørtSagt”.
tirsdag den 9.11. kl. 15-21 i Global Art Gallery, skalbakken 8A i Vanløse.
Hvordan undgår vi af få hård hud på følelserne? Filminstruktøren Michael Graversen fortæller om filmen MORIA in memoriam, der også er udkommet som en betagende fotobog. Den er ligesom filmen både dragende, betagende og oprørende på en stille inderlig måde. Det er mærkeligt at skrive det, for det er en umådelig smuk film og bog. Filmen er dygtigt understøttet af Sune Køter Kølsters følsomme og lyrisk ledsagende musik. Der var ikke mange ord, men scenerne er forbundne af få forklarende tekster. Der blev zoomet ind på Khalil og Ayham i den udbrændte græske Moria flygtningelejr på øen Lesbos. Vi kommer helt tæt på dem og får mulighed for at opleve dem som mennesker i deres hverdag, hvor de knokler hele dagen for at finde jern i den udbrændte lejr, som de sælger på en skrotplads, hvor de som flygtninge får en langt mindre pris for arbejdet end grækerne. Vi er med, når de fortæller dele af deres historier på en nærmest henkastet hverdagsagtig måde til hinanden. Der er ingen sindsbevægende skæbnehistorier. Det, de fortæller, bliver sagt konstaterende uden nogen form for føleri. Billederne i sig selv er – og igen er det mærkeligt at skrive det – smukke. Alle de forbrændte og tilsodede flader fremstår nærmest poetisk, selv om der ikke er plads til nogen poesi imellem syriske Khalil og Ayham, der må arbejde for at få råd til næste måltid – og for at overleve.
Mød Michael Graversen på 2. festivaldag, tirsdag den 9.11. kl. 15-21
i Global Art Gallery, skalbakken 8A i Vanløse.
Foto: Michael Svennevig
Billedkunstneren Behnaz Larsen har lige haft sin første danske soloudstilling i Galleri Lorien på Vesterbro. Hendes billedverden er på én gang både magisk og realistisk. Selv har hun det svært med begrebet identitet, for hvad er det egentlig? Hun har boet og arbejdet i 6 forskellige lande, og i adskillige af dem i flere omgange. Oplistet er det: Iran, Tyskland, USA, Danmark, Qatar, Kazakhstan, Qatar, Danmark, Qatar – og Danmark siden oktober 2021. Så identitet er blevet et flydende begreb for hende: ”Jeg har altid været god til at tegne og male. Jeg havde en lærer, der gav mig undervisning hjemme, for der fandtes ikke egentlige kunstskoler for børn. I stedet var der håndværksundervisning i persisk malertradition eller i kalligrafi. Det var meget klassisk funderet. Men det gik galt, for jeg gad ikke male som de gamle mestre havde gjort. Det var typisk en appelsin eller en blomst, som jeg skulle tegne. Min lærer var ikke særligt begejstre for at undervise mig. Til sidst var lærerne gladest, når jeg helt holdt mig væk fra undervisningen.”
Mød Behnaz Larsen på 2. festivaldag, tirsdag den 9.11. kl. 15-21
Foto: Michael Svennevig
Ida Krabbe er certificeret Nordisk Skovbadningsguide. Skovbadning kommer fra Japan og er egentlig udviklet for at modvirke stress og skabe en større tilstedeværelse og balance mellem krop, sjæl og natur. Det er en rejse ind i skoven, ind i fordybelsen og ind i den ro, der indfinder sig, når vi bliver ét med naturen og forbinder os med den. Skovbadning er helt uden badetøj. Ja, det er helt uden badning i traditionel forstand. Ida guider os på vejen.
Mød Ida Krabbe på 2. festivaldag, tirsdag den 9.11. kl. 15-21
Foto: Michael Svennevig
I Salonen fortæller digteren Salim Abdali om at se verden gennem nye briller. Selv har han betragtet verden med irakiske, danske, græske og kinesiske briller - så nu gælder det måske i højere grad om helt at tage brillerne af. Salim er forsker og digter, men også oversætter. I 2019 udkom hans digtsamling ”Alfabetmageren”. I september udkommer hans næste digtsamling, ”Kærlighed har ingen sprog” som han vil læse op fra. Han skriver bl.a.:
I tidens liv – kun sukket kan/ udtale sig/ kun kærligheden/ forbliver ung/ og/ jeg løber med urviseren/ blot for at opsøge/ begyndelsen.
Mød Salim Abdali
på 3. festivaldag, torsdag den 11.8. kl. 19-21
Foto: Carl Holck
Nora Dalums debutudgivelse ”Arme”, der udkom sidste år er en kortroman med musik. ”Arme” er historien om fem sange og deres tilblivelse. Til festivalafslutningen bliver der mulighed for at høre 2-3 af dem. Fortælleren tager os med på en intens rejse fra barndomshjemmet over bytur til solnedgang på stranden, mens hun leder efter de arme, der er stærke nok til at holde hende.
Mød Nora Dalum til festivalafslutningen, søndag den 14. 8. kl. 13-16 i gårdhven ved Dansk PEN, Dronningensgade 14 å¨Christianshavn (I tilfælde af dårligt vejr flyttes det til Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 - et par gader derfra)
Foto: Søren Lynggard Andersen
Elvir Maleškić er født i 1977 i Bosnien-Hercegovina og har boet i Danmark siden 1992, ”I stød finder jeg læ” (Gladiator, 2021) er hans debut og i maj 2022 udkom hans 2. digtsamling: "Vi væskende brødre" (Gladitor, 2022). Elvir vil læse udvalgte digte fra de to digtsamlinger: ”STIK NU FINGEREN GENNEM DE KØDFULDE NATLÆBER/EN DAG BLIVER DE TIL VINGER/ VED JEG./OG NÅR DEN DAG KOMMER, VIL JEG VISE DIG DE NYFØDTE BOSNISKE BJERGE./VISE DIG, HVORDAN BIER OG BJERGE BLINKER, NÅR IMAMEN KALDER TIL BØN.
Mød Elvir Maleškić til festivalafslutningen, søndag den 14. 8. kl. 13-16 i gårdhven ved Dansk PEN, Dronningensgade 14 å¨Christianshavn (I tilfælde af dårligt vejr flyttes det til Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 - et par gader derfra).
Ole Bundgaard er maler, musiker, komponist, digter og saxofonist. Gennem et mangeårigt virke er der ikke mange steder, hvor han ikke har været med sin kunstneriske ageren. Men hans medvirken til festivalafslutningen afskiller sig alligevel fra alt det øvrige. Ole vil blæse Katrin et stykke. Som en hyldest til hans bedre halvdel, der nu ikke længere er her, og som i det forgangne år rejste videre. Årets tema er forvandling, så om det bliver en musikalsk skildring af den forvandling, som mødet med hende har afstedkommet hos Ole, finder vi først ud af til festivalafslutningen.
Mød Ole Bundgaard til festivalafslutningen, søndag den 14. 8. kl. 13-16 i gårdhven ved Dansk PEN, Dronningensgade 14 å¨Christianshavn (I tilfælde af dårligt vejr flyttes det til Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 - et par gader derfra).
Læs mere om festivalen
*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar