lørdag den 31. juli 2021

Musikalske festivalstemmer - ÆG & HÅB 2021



Foto: Michael Svennevig.


Forud for festivalen har musikeren og komponisten Mika Filborne udsendt sit studiealbum ”Between Elements”, og det er kompositionerne herfra og fra det kommende album ”Patience”, der kommer til at åbne og lukke festivalåbningen. Det er toner, der på smukkeste vis slår en bue hen over Mikas fortryllende smukke klaverkompositioner. Vi befinder os i drømmefulde alfelandskaber, enten lige før daggry eller når mørket falder på, og tågen breder sig. Velkommen indenfor i en magisk verden.

Mød Mika Filborne til festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro 
og på 3. festivaldag i Vanløse.



Foto: David Blazek.


Skuespilleren Ulla Henningsen er tilbage på festivalen og læser Michael Svennevigs indledende monolog ”Den nye dag” og synger, akkompagneret af Nikolaj Hess på flygel, ”God bless the child” fra albummet ”The man I love” (1996), hvor de inspillede nummeret sammen.

Mød Ulla Henningsen & Nikolaj Hess til festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro.





Sangeren og musikeren Kathrine Heilesen med kunstnernavnet Valkyra er med til festivalåbningen. På cd´en «Valkyrie» synger hun inspireret af oldnordisk og keltisk folkemusik. Musikken virkers tidløs, for den er er på én gang både ny og gammel og har en gennemgående nordisk tone, der får hende til at lyde som en middelalderlig kvindelig skjald, og hendes evne til at spille på utallige fremmedklingende strengeinstrumenter forstærker kun det indtryk. Selv om den elektriske guitar, som hun også ynder, gør hendes udtryk meget mere moderne.

Mød Kathrine Heilesen til festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro og på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Majka Bjørnager 


Bodil Thomassen er klanger og spiller på syngeskåle. De nepalesiske syngeskåle anslås og berøres med filtkøller, og den bløde og varme lyd fra messingskålene forplanter sig til hele kirkerummet. Man kan få fornemmelsen af at tiden stopper, for lyden virker uendelig og slår som bløde bølger ind over lytterne igen og igen. Bodil har medvirket på festivalerne før, men det er første gang at hun er med i Enghave Kirke. Hun afslutter første del af programmet.

Mød Bodil Thomassen  til festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro.



Foto: Lise Rønnebæk


Trioen ROSENVINGE, CHRISTENSEN & SVENNEVIG startede egentlig bare som en leg. Jens & Michael har arbejdet med udviklingshæmmede gennem mange år. De fortæller: "På sommerkoloniture til Enø begyndte vi at musicere med beboerne omkring bålet under den blå himmel - og tæt på havet. Det gav en særlig stemning, som vi tog med os tilbage til København, hvor Jens´ søn som lille begyndte at spille med. Siden er årene gået, og nu er han blevet voksen - og vi spiller frejdigt videre, så længe Sophus stadig gider at spille med os. Som trio var vi også med til festivalopvarmningen sidste år."

Mød ROSENVINGE, CHRISTENSEN & SVENNEVIG til festivalopvarmningen på Amager





Det er en stor glæde at kunne præsentere Lotte Arnsbjerg & Carman Moore til festivalåbningen, hvor der er mulighed for at opleve tre sange fra den kommende opsætning af deres "Embracing The Root". De er stifterne af The Art of Transformation, der sammen med incest-forestillingen "The Girl of Diamond Mountain" har været med til at sætte fokus på et tabueret emne. Det har de gjort med stor frygtløshed, kunstnerisk formåen og vilje til at favne en svær tematik.


Foto: Michael Svennevig.


Det var et scoop, da lydarkitekterne Niels Larsen & Thomas Emil Hansen sidste år installerede deres ultra sensitive mikrofoner i festivalteltet, hvor der var mulighed for at tage forskellige planter med og så høre ”deres sang”. Det er så vildt, at det er svært at forklare, men se det her (YouTube-link). I år har de yderligere udvidet ideen, men mere om det senere.

Mød Niels Larsen & Thomas Emil Hansen 2. festivaldag på Amager.



Foto: Majka Bjørnager


Visesangeren Iben Hasselbalch er fast gæst på festivalen i Prøvestenen. Iben har to cd-udgivelser bag sig og har guitarkassen fuld af flere nykomponerede viser, når hun besøger os. Det er sange, der dufter af sol og sommer, men der er også plads til vemodet, selv om det er humoren, der er mest gennemgående i Ibens sangunivers.

Mød Iben Hasselbalch på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Michael Svennevig.


Fernando Gabriel Massino er komponist og musiker, og spiller Bombo - en særlig argentinsk tromme. Selv er Fernando fra Buenos Aires, og dansk gift. Initiativtager til Sonamos Latinoamérica/Lyden af Latinamerika sammen med Claudia Adeath, der er mexicansk fotograf. Sammen vil de fortælle om arbejdet med Sonamos Latinoamérica, og samarbejdet med andre europæiske spillesteder, der gennem flere år har gjort det muligt at invitere de latinamerikanske musikere hertil. Men hvad betyder det at være latinamerikaner i Danmark? Fernando har lovet at tage sin Bomboo med.

Mød Fernando Gabriel Massino på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Anne-Mette Hansen



Duoen DE TO MUSIKANTER består af Kirsten Brunbech og Nils Adrian. Begge uddannet på musikkonservatoriet. Duoen udfolder sig med masser af tostemmig sang, ledsaget af guitar. Musikken krydres med tværfløjte, mundharpe og diverse rytmeinstrumenter. Repertoiret spænder lige fra ”Tågen letter” af Carl Nielsen til ”Vågner i natten” med Dodo & the Dodos. DE TO MUSIKANTER har optrådt som solister til koncert. De har været i seniorklubber, hvor samvær og fællessang er det centrale. De har spillet til både bryllup og begravelse, og de har spillet op til dans. På festivalen i HF Prøvestenen vil de spille viser.

Mød DE TO MUSIKANTER på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Majka Bjørnager


Jytte Abildstrøm behøver ingen nærmere præsentation. Jytte er en kær gæst på festivalen i Prøvestenen, når hun i år for 4. gang medvirker med fællessang og fortællinger fra et langt liv (født 1934). Jytte er en miljøorkan og er brobygger mellem det alternative og det etablerede, men mest af alt er hun brobygger mellem mennesker. Ikke mindst når det gælder de forskellige generationer på festivalen, når hun med humor, fortællinger og sang fortæller om, hvorfor det er vigtigt at holde hjertet varmt, men også at massere lattermusklerne. For som Jytte siger: ”Så kan det kun gå fremad!”

Mød Jytte Abildstrøm på 2. festivaldag på Amager.



 
Foto: Anja Olsen


Om SPRØD KLANG, der består Peter Dobronyi (guitar) & Kim Jezus (harmonika), fortælles det, at duoen blev skabt samme dag som de købte deres instrumenter. Repertoiret er mildest talt alsidigt, for det strækker sig over pop, viser og evergreens med sjove tekster - nogle gange.... Både for voksne og børn - især de søde - og dem imellem. Repertoiret rummer bl.a. ”Når lygterne tændes, ”Smile” og to numre fra Shubiduas første LP.

Mød SPRØD KLANG på 2. festivaldag på Amager.





Duoen Mikkel Andersen & Hanne Skov består af Hanne, der er sanger & sangskriver og Mikkel, der er solo-guitarist. Begge er de konservatorieuddannet. Mikkels latin-amerikanske og klassiske lydbillede møder Hannes jazz, visesang og world tone. Der er umådelig mange musikalske muligheder i mødet mellem deres forskellige stilarter. Typisk optræder de til akustiske koncerter og medvirker gerne ved alle livets ceremonier, som bryllupper og begravelser. Og optræder nu også i en haveforening på Amager!

Mød Mikkel Andersen & Hanne Skov på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Majka Bjørnager


Benedicte Riis blev til TANTE ANDANTE i slutningen af 1980-erne, da hun som ung lærer havde besøgt Astrid Lindgren i Stockholm og bagefter havde kontakt med Thorbjørn Egners søn, som havde bygget Kardemommeby i Norge. Halfdan Rasmussen leverede figuren TANTE ANDANTE. Benedicte satte musik til hans digte, samlede nogle gode musikere, og TANTE ANDANTE BAND var skabt. Det var oprindelig en ide om skandinavisk kreativ og innovativ læring. De spillede hundredvis af skolekoncerter, og det blev starten på en masse TANTE ANDANTE HUSE rundt i hele verden. Senere blev det til meget andet. Benedicte synger og fortæller om det hele og fører børn og voksne udenfor med sang og historiefortælling flere gange i løbet af dagen.

Mød TANTE ANDANTE til festivalopvarmningen på Amager, festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro og på 2. festivaldag på Amager.





RUBENS BALLADE er kunstnernavnet på den syngende og guitarspillende Ruben Engelhardt. Ruben har altid beskæftiget sig med musik. Det er gennem musikken, at han orienterer sig i verden. Til daglig er han musiklærer i folkeskolen, og derudover komponist og tekstforfatter. Ruben spiller i to bands, men gennem det sidste år har han skrevet sange, såsom den nyeste ”Vi tænder lys - rækker ud”, der umiddelbart er let at gå til med sin ligefremme og smittende taktfaste rytme. Sangen er båret frem af et flygtningeengagement, næret af lysten til forandring gennem kontakten med asylansøgere på udrejsecentrene og mødet med Bedsteforældre for Asyl.

Mød RUBENS BALLADE på 2. festivaldag på Amager.





Musikeren og komponisten Tom Sonntag er af finsk oprindelse, og da Tom som gæst besøgte festivalen i Prøvestenen for flere år tilbage, har vi siden arbejdet på at Tom skulle præsentere sin egen musik på festivalen, og i år er det endelig lykkedes, sådan så der kommer en minikoncert om aftenen. Toms kompositioner er drømmende smukke og ofte vemodige. Med sig har han den klangstærke og improviserende vokalist Hanne Siboni. Seneste udgivelse er det drømmende album ”View” (2017).

Mød Tom Sonntag & Hanne Siboni på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Michael Svennevig.


Ulla Abildgaard er uddannet sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun synger á capella på festivalen. Stemmen er det vel nok mest nøgne instrument. Ikke mindst synger hun den indledende arie fra Limbus Teatrets forestilling, ”Kære Far”, der senere på aftenen præsenteres i en samtale med hendes far, skuespilleren Ulver Skuli Abildgaard.

Mød Ulla Abildgaard3. festivaldag i Vanløse.





Madame Garborg debuterede med kortprosa-samlingen ”Alt var kun en drøm” (Epigraf, 2018). Året efter, i 2019, iscenesatte og fremførte hun Khaled Hosseinis digtroman ”En bøn til havet” i Apostelkirken på Vesterbro – og nu har hun taget skridtet fuldt ud med ”SULT”, der afslutter festivaldagen i Global Art Gallery, hvor hun i cabaretform synger og fortæller om havregryn og overlevelse. Endnu engang er hun dykket ned til barndommen for at nærme sig en forståelse af den, hun er blevet i dag.

Mød Madame Garborg, Mika Filborne & Naja Månsson på 3. festivaldag i Vanløse.





Guitaristen Mikkel Andersens opfører Louis Aguirres “Eternal life” (født i 1968, på Cuba), der er skrevet til ham. Det er et legende og meget pågående værk for guitar og stemme, der på forunderlig vis fører lytterne et helt nyt sted hen, hvor de færreste har været før. Komponisten Louis Aguirre  vil være til stede ved opførelsen.

Mød Mikkel Andersen & Louis Aguirre 4. festivaldag på Østerbro.



Foto: Michael Svennevig.


Thulla er musiker, sanger og komponist, og selv om hun altid har drømt om at skrive, har hun med den seneste bogudgivelse, ”Mit hoved er et radioteater” (BogGalaxen, 2021) ikke forladt musikken, for musikken og skrivningen går hånd i hånd for hende. Til festivalafslutningen åbner og afslutter Thulla med at præsentere to nye, endnu ikke indspillede numre. Eva Malling akkompagnerer på kontrabas.

Mød Thulla & Eva Malling til festivalafslutningen på Christianshavn.


*

Skønlitterære festivalstemmer - ÆG & HÅB 2021




Mød forfatteren Anne Zenon og hendes 9-årige søn Elliot Zenon Wikholm. Sammen har de skrevet historien "Rejsen efter en helt", der udkommer til efteråret. Det er historien om Asta, der skal spille hovedrollen i et teaterstykke om helte, men selv er alt andet end helteagtig. Hun er faktisk det lige modsatte, og det hele kulminerer da Asta løber væk og ender i en grotte, der viser sig at lede ind til en digital spilleverden. Hør uddrag fra historien, når Elliot og Anne besøger festivalen og fortæller om bogen, der allerede har fået opmærksomhed før udgivelsen.

   Mød Anne Zenon & Elliot Zenon Wikholm  2. festivaldag på Amager.


Foto: Majka Bjørnager.


Forfatteren Mads Nygaard har via sit arbejde i Hjørring Asylcenter mødt en masse fremmede mennesker. Helt præcist var det et møde med 485 mennesker fra 25 forskellige lande, men det var via hans engagement i Venligboerne, at det tog endnu mere fart – og siden også er blevet til et par bøger. Senest sammen med filminstruktøren Michael Graversen. Sideløbende har Mads forelsket sig, og det er der også kommet en bog ud af. Snart udkommer han også på amerikansk. På det seneste er han begyndt at arbejde om natten. Hør hans beretning om et usædvanligt og meget kreativt liv.

Mød Mads Nygaard til festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro.


Foto: Majka Bjørnager.


”Vi må håbe det bedste” er titlen på den tekst, som forfatteren Anne Hjælmsø læser. Anne er begyndt at oprulle sin egen familiehistorie og har gjort det til emnet for sin næste bog. Det er en fortælling om venskab – eller karma. Alt efter, hvad man tror på. Annes seneste udgivelse er ”Næsten lykkelig”(Brændpunkt, 2020), der er en foruroligende adoptionshistorie, der handler om at høre til og skabe en fast forankring i tilværelsen.

Mød Anne Hjælmsø på 2. festivaldag på Amager.



Foto: Michael Svennevig


I Christine Tjalves roman “Fugleflugt” (Brændpunkt 2020), vender Thea hjem efter mange år i USA. Thea er rodløs og altid på vej væk, men mormoren i Ribemarsken var et ankerpunkt. Nu er mormor død og Thea overvejer, om det er her i hendes hus, hun kan finde sig selv. Så kommer uvejret. Christine fortæller og læser op fra sin vindomsuste roman.

                       Mød Christine Tjalve på 2. festivaldag på Amager.


Foto: Anny Bech


Madame Garborg debuterede med ”Alt var kun en drøm” (Epigraf, 2019), der lige som teksten ”Vingerne”, som hun læser op af på festivalen, er et spring tilbage i tiden. Til dengang, hvor livet oplevedes i forundret børnehøjde. Tilbage til en tid, hvor magien ene og alene tilhørte børnene. Eller som Madame Garborg slutter med at skrive: ”De voksne kan bare ikke se det.”

                    Mød Madame Garborg på 2. festivaldag på Amager.




Forfatteren Vibeke B. Arildsen udgav i efteråret ungdomsromanen ”Kats Bog” (Eudor, 2020) om den 16-årige Kat og den 29-årige Ingo. En fortælling om tro og kærlighed, der foregår i en kristen menighed, hvor forholdet mellem de to er helt utænkeligt. Men for Kat er det begyndelsen på en drøm, der måske snarere er et mareridt. Det er efterfølgeren til ”Hemmeligheder” (Eudor, 2018), der er en lige så rap, eftertænksom og sprælsk roman.

                      Mød  Vibeke B. Arildsen   3. festivaldag i Vanløse.






”Drømte mig en drøm” er titlen på historiefortælleren Inger Barbara Christina Christensens nyeste tekst. Barbara har for en stund forladt de mundtlige fortællinger til fordel for de skriftlige beretninger og er gået i gang med en slægtskrønike. Hør om barndomsvennerne Simon og Janus, der endelig får huen på. Studenterkørslen, der går galt. Et glimt af vennernes univers af tennis, Queenballader og længsler, der ikke forløses. Bohemians, der driver hver sin vej. Ved den ulykkelige kærligheds grav fødes en rejse mod bedre tider, akkompagneret af den gamle middelaldervise "Drømte mig en drøm".

   Mød Inger Barbara Christina Christensen 3. festivaldag i Vanløse.



Foto: Michael Svennevig


Sheila Andersen arbejder med at give børn deres stemme i sit arbejde som talehørekonsulent med en PD i Dansk som andetsprog, mens hun på festivalen præsenterer den stemme som hun har udruget til sig selv i løbet af det sidste års tid som skrivende/fortællende/vævende, og inspireret af festivalens tema har det resulteret i en drømmende fabel om æg og håb, som læses af skuespilleren Trine Runge. En fabel om kampen mellem lys og skygge, mellem det gode og det onde, der foregår inde i os alle - og om de valg vi bagefter træffer i livet.

Mød Sheila Andersen3. festivaldag i Vanløse.





Forfatteren Stig Dalagers 7. del i serien om Jon Bæksgård, ”Kaos og verden” udkom sidste år. Det er en gigantisk roman, der indgår i et endnu større romanunivers. ”Kaos og verden” er en medrivende skildring af verden under Trump, men lige så meget en moderne odyssé, der skildrer hvordan mennesket finder vej gennem en verden, der bliver stadig sværere at orientere sig i. Skuespilleren Laura Kamis Wrang læser uddrag fra romanen.

Mød Stig Dalager 3. festivaldag i Vanløse.

Foto: Michael Svennevig


Forfatteren Knud Vilby giver sit bud på, hvad vi har lært af det forgangne år. Om styrker og svaghed, men også om de sprækker der har vist sig, og som mange mennesker falder igennem - ikke mindst flygtningene, der har fået frataget deres muligheder for at blive i Danmark.

Mød Knud Vilby på 4. festivaldag på Østerbro.


Foto: Morten Corneliussen


Den dansk/somaliske forfatterinde Qaali Schmidt-Sørensen har skrevet den satiriske tekst "Den snobbede afrikaner", og beviser med den, at humoren kan nå ind på steder, hvor alle andre må give op. Teksten læses af skuespilleren Rebecca Langley Jensen, der er dansk/tanzaniansk - fra Zanzibar.

Mød Qaali Schmidt-Sørensen på 4. festivaldag på Østerbro.


Foto: Michael Svennevig


Kurdiske Razan Haugaard fortæller med udgangspunkt i bogen "Det er kvinder som mig de kalder ofre" (Gyldendal, 2020) om sit liv. Om hvordan hun blev tvangsgiftet som 13-årig og levede skjult oppe i bjergene som oprører, inden hun flygtede til Iran og Syrien og videre til Danmark, hvor hun i dag arbejder som integrationskonsulent med at få mellemøstlige kvinder ud på det danske arbejdsmarked.

Mød Razan Haugaard4. festivaldag på Østerbro.


Foto: Rasmus Steen

Radiodokumentaristen Torben Brandt, der er en af de sidst overlevende fra DR´s hedengangne og hæderkronede Montagegruppe, fortæller om et liv med radiomontager. Torbens erindringsbog: "At fortælle med lyd" (U Press, 2020) har undertitlen "Som jeg lærte det" og er en beretning om et langt liv med lyd og stemmer .

Mød Torben Brandt til festivalafslutningen på Christianshavn.





Forfatteren Birgitte Bregnedal startede som økonom, men det var først da hun begyndte at skrive børne- og ungdomsbøger, at hun kom på rette spor. Det er blevet til flere serier og mere end 20 udgivelser. ”Et egern flytter ind” udkom i juni i år og er skrevet med hjælp fra børnene i den lokale SFO, og er en bog om at være anderledes og finde sin egen vej. Den 26. august 2021 udkommer ”Pigen med sherifstjernen”, der er Birgittes første bog for voksne, det er fortællingen om det augustdøgn i 1970’erne, der ændrer alt for pigen på slægtsgården. Birgitte er selv opvokset på landet i 70´erne.

         Mød Birgitte Bregnedal til festivalafslutningen på Christianshavn.

Foto: Robin Skjoldborg

Forfatteren Maria Helleberg bliver ikke uden grund kaldt ”Dronningen af historiske romaner”. Det er siden debuten i 1986 blevet til over 80 værker, i genrerne samtidsromaner, biografier, skuespil, rejsebøger og børne- og ungdomsbøger. Det er alene blevet til mere end 40 historiske romaner, der alle er baseret på omfattende research. Til festivalafslutningen vil Maria fortælle om den seneste roman, ”Min Kerstin”, der foregår i årene 1494-1559, og blandt andet omhandler det stockholmske blodbad i 1520. Men selv om romanen foregår i en svunden tid, har den stærkt bud til vor samtid og kønsrollerne af i dag.

            Mød Maria Helleberg til festivalafslutningen på Christianshavn.


Foto: Michael Svennevig


Alice Faber tog initiativet, og Anette Wolthers skrev værket "Kvindelige kunstnere i Odsherred gennem 100 år". Alice og Anette fortæller om deres fælles interesse i ligestilling og i de odsherredske kvindelige kunstnere. En del af værkerne kan ses på Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs og på Swanernes Malergården få kilometer derfra. Hør dem fortælle om bogen og de to museer.

       Mød Alice Faber & Anette Wolthers til festivalafslutningen på Christianshavn.


Dramatiske festivalstemmer - ÆG & HÅB 2021


Foto: David Blazek.

Skuespilleren Ulla Henningsen er tilbage på festivalen og læser Michael Svennevigs indledende monolog ”Den nye dag” og synger, akkompagneret af Nikolaj Hess på flygel, ”God bless the child” fra albummet ”The man I love” (1996), hvor de indspillede nummeret sammen.

Mød Ulla Henningsen til festivalåbningen i Enghave Kirke på Vesterbro.


Foto: Michael Svennevig


Historiefortæller Laura Kamis Wrang bygger med sine historier broer mellem mennesker, kunst og kultur. Både som historiefortæller, skuespiller og synstolker. Hun er selv bærer af en fortælling om at finde ro i et hjem, når man har to sprog og ét ben i to kontinenter. Lauras fortællinger rækker ud efter fællesskab og håb. I Prøvestenen fortæller Laura frit efter H.C. Andersens "Fugl Fønix" om, hvordan poesien opstod og om dens farlige færd ad den udfordrende, smukke og vidensdelende vej. Er der en gnist vil poesien komme frem i verden - igen og igen.

Mød Laura Kamis Wrang på 2. og 3. festivaldag på Amager og  i Vanløse.


Foto: Bent Dahl Jensen/Sameksistens


Skuespilleren Michelle Bjørn-Andersen er tilbage på festivalen, og læser Tomas Lagermand Lundmes kattetekst, ”Du bed mig”. Det handler om en kat med forfatterambitioner, og om hvordan kat og ejer nærmest bytter roller i en underfundig tekst med masser af knurhår og vilde kattepoter, når det litterære parnas bestiges med den rette katteynde.

Mød Michelle Bjørn-Andersen på 2. festivaldag på Amager.


Foto: Majka Bjørnager


Jytte Abildstrøm behøver ingen nærmere præsentation. Jytte er en kær gæst på festivalen i Prøvestenen, når hun i år for 4. gang medvirker med fællessang og fortællinger fra et langt liv (født 1934). Jytte er en miljøorkan og er brobygger mellem det alternative og det etablerede, men mest af alt er hun brobygger mellem mennesker. Ikke mindst når det gælder de forskellige generationer på festivalen, når hun med humor, fortællinger og sang fortæller om, hvorfor det er vigtigt at holde hjertet varmt, men også at massere lattermusklerne. For som Jytte siger: ”Så kan det kun gå fremad!”

Mød Jytte Abildstrøm  2. festivaldag på Amager.


Foto: Majka Bjørnager


Skuespilleren Lotte Arnsbjerg har taget imod en udfordring – ligesom hun gjorde sidste år, uden at vide, hvad det er hun stiller op til. Det finder hun først ud af på festivaldagen i Prøvestenen, umiddelbart inden hun skal fremføre noget, der garanteret vil udfordre hendes særlige evne til at digte og improvisere på stedet.

Mød Lotte Arnsbjerg på 2. festivaldag på Amager. 


Pressefoto: CPH Dhiman Studio ("Miss Julie's Happy Valley")


Michael Omoke spiller tjeneren Jean i en opdateret udgave af Strindbergs ”Frk. Julie”, der får premiere på Folketeatret til august, hvor handlingen er flyttet frem til årene 1929-1941 i Happy Valley i Kenya, ikke langt fra Karen Blixens afrikanske farm – nær ved, hvor Michael Omoke selv voksede op. Han står bag teatret ”New Nordic Voices” og vil fortælle om, hvad det nye er, men også om, hvad der skete dengang i Happy Valley. (På fotoet er Michael fotograferet sammen med Rebecca Langley Jensen, der også medvirker på 4. festivaldag i Salonen på Østerbro).

Mød Michael Omoke på  3. festivaldag i Vanløse.


Foto: Michael Svennevig


Forfatteren Birte Kont & skuespillen Lise Kamp Dahlerup optrådte sidste år i Global Art Gallery med en gribende monolog baseret på Birte Konts nyudgivne kortprosa-samling ”Ingen har ordet”, en fortælling om at være tæt på et menneske med sygdom. I år har de genoptaget samarbejdet, og hvad det har resulteret i, kan opleves i Global Art Gallery.

Mød Birte Kont & Lise Kamp Dahlerup på  3. festivaldag i Vanløse.


Pressefoto fra "Det førerløse menneske, Det Olske Orkester


Teatergruppen Det Olske Orkester består bl.a. af dramatiker/instruktør Lotte Faarup og skuespiller Øyvind Kirchhoff. De fortæller med udgangspunkt i teater-trilogierne: "En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering" og "Overlevelse i nyere tid" om, hvordan nationalistiske tendenser i dansk historieskrivning kalder på modsvar og om, hvordan vores digitale tid udfordrer menneskets evne til at agere i en fysisk verden og holde kontakten til sit eget selv. Men også om det nødvendige teatermøde og det håb, som det giver for fremtiden.

Mød Lotte Faarup & Øyvind Kirchhoff  på  3. festivaldag i Vanløse.


Foto: Peter Ring


Skuespilleren Trine Runge læser Sheila Andersens fabel om kampen mellem lys og skygge, mellem det gode og det onde, der foregår inde i os alle - og om de valg vi bagefter træffer i livet. Trine har medvirket på festivalerne flere gange. I 2017 indledte Trine med at læse persiske digte i Salonen. Sammen år til festivalafslutningen i Dansk Forfatterforening fremførte Trine sammen med Dea Fog en én-akter af Kenneth Krabat. I 2018 fremførte hun i Global Art Gallery sammen med Poul Storm endnu en én-akter af Kenneth Krabat. Trine bidrog også til festivalbogen "117 Stemmer" (Epigraf, 2012).

Mød Trine Runge  på  3. festivaldag i Vanløse.


Foto: Michael Svennevig


Limbus Teatret, bestående af skuespiller Ulver Skuli Abildgaard og sangeren Ulla Abildgaard, har med forestillingen ”Kære far – et sidste farvel” lavet en uafrystelig forestilling om liv og selvmord. Det er en bearbejdelse af en svensk teatertekst baseret på et virkeligt afskedsbrev. Oplev uddrag fra forestillingen og hør om den afgrundsdybe afmagt, der griber én, når der ikke længere er noget at stille op – og om at være på scenen som far og datter.

Mød Ulver Skuli Abildgaard & Ulla Abildgaard  på  3. festivaldag i Vanløse.




”Black to Normal” er Marie-Lydie Nokoudas nye platform, der inkluderer performance, reading og billedkunst. ”Black to Normal” giver stemme til de fortællinger, der alt for ofte ikke trænger igennem, men måske sker det nu? Hør Marie-Lydies beretning om, hvad det har ført med sig og om visionerne for det videre forløb.
Mød Marie-Lydie Nokouda  på  3. festivaldag i Vanløse.




Madame Garborg debuterede med kortprosa-samlingen ”Alt var kun en drøm” (Epigraf, 2018). Året efter, i 2019, iscenesatte og fremførte hun Khaled Hosseinis digtroman ”En bøn til havet” i Apostelkirken på Vesterbro – og nu har hun taget skridtet fuldt ud med ”SULT”, der afslutter festivaldagen i Global Art Gallery, hvor hun i cabaretform synger og fortæller om havregryn og overlevelse. Endnu engang er hun dykket ned til barndommen for at nærme sig en forståelse af den, hun er blevet i dag.

Mød Madame Garborg  på  3. festivaldag i Vanløse.


Foto: Christopher Mertz


Skuespilleren Rebecca Langley Jensen, der er dansk/tanzaniansk - fra Zanzibar, læser teksten "Den snobbede afrikaner" af Qaali Schmidt-Sørensen. Det er 3. gang Rebecca medvirker på festivalen. Første gang fremførte hun sammen med Wanjiku Victoria Seest et uddrag fra forestillingen "For colored girls" (festivalafslutningen i 2019) og sidste år medvirkede hun i Salonen på Østerbro, hvor hun læste en tekst af Qaali Schmidt-Sørensen. Fra den 26.-29. august kan hun opleves i Michael Omokes opdatering af "Strindbergs "Frk. Julie" på Folketeatret (Mød Michael Omoke på 3. festivaldag i Vanløse).
 
Mød Rebecca Langley Jensen4. festivaldag på Østerbro.


Foto: Michael Svennevig


Skuespiller, sanger og entertainer Anders Bircow fortæller om et liv i humorens tjeneste. Om hvad det har givet ham og om, hvordan det har præget hans opfattelse af tilværelsen og livet. Hvad er det som humoren kan sætte fri, og hvordan forbinder den os? Anders beretter ud fra sine erfaringer fra et langt og succesrigt sceneliv på de skrå brædder.

Mød Anders Bircow til festivalafslutningen på Christianshavn.