torsdag den 22. februar 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: 1. Præsentationspodcast

Bent Melchior: Majka Bjørnager. Jytte Abildstrøm: Tina Lindop. Ramona Macho: Pernille Næsheim.
Eva Billesbølle Tworek, Hanne Marie Svendsen og Peter Madsen: Michael Svennevig


1. præsentationspodcast
med uddrag fra de 5 første festivalpodcasts

Hør podcast
Festivalmaleri: Hanne Svennevig.


Festivaltekster 2024:
Offentliggjort den 16. februar 2024

12 kunstnere har bidraget til den opvarmende podcast med festivaltekster. Det er sange, digte og portrætter, der forsøger at skildre forskellige veje gennem tilværelsen og livet. De bliver enten fremført af kunstnerne selv eller af skuespillerne Mette Frank, Lise Kamp Dahlerup og Hans Henrik Clemensen. Mød: Rubens Ballade, Rodolph Geraci, Cindy Lynn Brown, Salim Abdali, Sheila Andersen, Aleksandar Sajin, Reza Farmand, Qaali Schmidt-Sørensen og Tom Sonntag
Læs mere. Hør podcast (YouTube)
På uddraget bliver Reza Farmands digt læst af Mette Frank akkompagneret af Tom Sonntag.

Foto: Michael Svennevig.


Eva Billesbølle Tworek:
Om portrætter
Offentliggjort den 1. marts 2024


Billedkunstner Eva Billesbølle Tworek fortæller om, hvad vil det sige for hende at male portrætter. Hvad er det vi ser, når vi ser hinanden, og hvordan fastholdes det i et billede. Om portrætter, masker og selfies. Om billederne vi gør os af os selv og hinanden – og om portrættet som en sindstilstand. Benny Tworek medvirker også og musicerer gennem podcasten på guitar og på klaver.
Læs mere. Hør podcast (YouTube)Foto: Pernille Næsheim.


Ramona Macho 
Offentliggjort den 8. marts 2024


Dragqueen Ramona Macho og Bo Hagen Clausen fortæller om at finde vej mellem flere identiteter, for Ramona og Bo er én og samme person. Startede som undergrunds-transperformer, men er med tiden mere blevet dragqueen og performancekunstner. Det er beretningen om et liv og et kunstnerisk virke, der startede på Norsk Dukketeater Akademi og fortsatte på Den Dansk Filmskoles animationslinje, for bagefter at gå helt andre veje. Om at kæmpe sig fri og stå ved, den man er. Musikken på podcasten er sunget af Ramona Macho.

Læs mere. Hør podcast (YouTube)
Foto: Michael Svennevig.


Peter Madsen:
"Vægten af et åndedrag"
Om superhelte og retfærdighed
Offentliggøres den 15. marts


Forfatter Peter Madsen fortæller om sin debutroman, ”Vægten af et åndedrag” (Forlaget Leitura, 2023) og om sin fascination af superhelte og retfærdighed. Det startede i 8-10-årsalderen, hvor Peter tog sin supermandsdragt på inde under sit normale tøj og havde det på i skole, uden at sige det til nogen: ”Jeg er ret god til hemmeligheder. Hvis jeg ikke skulle være superhelt, så skulle jeg måske have været hemmelig agent.” Musik: Markus Madsen.

Læs mere. Hør podcast (YouTube)Jytte Abildstrøm: Tina lindop. Bent Melchior: Majka Bjørnager
Hanne Marie Svendsen: Michael Svennevig


90+
 Brug dit liv, mens du har det! 
Offentliggøres den 22. marts 2024

Jytte Abildstrøm, Bent Melchior og Hanne Marie Svendsen fortæller om deres vej gennem livet. Hvordan begyndte det og hvad der skete siden? Om at finde vej og om mødet med lærdommen, litteraturen og kunsten. Podcasten består af gamle optagelser, der er klippet sammen som en hyldest til de tre, der har rundet de 90+. De har alle betydet og betyder stadig meget for festivalen. Musik: Mika Filborne.

Læs mere. Hør podcast (YouTube)Festivalmaleri: Hanne Svennevig.


VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3. - 14. august 2024
5 bydele med 100 medvirkende

Læs mere om festivalen på hjemmesiden:


*

Ingen kommentarer: