mandag den 13. maj 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: Digteren Jesper Lützhøft

 

Foto: Michael Svennevig. Bogforsidemaleri: Amir Bakhtiar Sanjabi.


Hør podcast


Jesper Lützhøfts digtsamling ”En savnsbundet rejsende” er tanker og ord, han har nedfældet under og efter rejser i Iran. Landet og menneskene har afsat lange spor i hans erindring som han har fastholdt i en fascinerende to-sproget digtsamling, der både er på dansk og farsi.  


 Bogforsidemaleri: Amir Bakhtiar Sanjabi.


Uddrag fra Jesper Lützhøfts 

digtsamling "En savnsbundet rejsende":





Foto: Michael Svennevig. 

Om Jesper Lützhøft:

Jesper Lützhøft er oprindeligt musiker, men har bl.a. været operachef på Den Anden Opera og producent mm. i Danmarks Radio.
Han debuterede som forfatter i 2012 med teksten til operaen Angelo af komponisten Lars Klit, og siden har han udgivet 10 bøger.
Han har skrevet tekst til i alt 6 operaer, hvoraf de tre er opført, den fjerde har premiere i 2025, mens den femte og sjette aldrig bliver til noget. Han er medlem af bestyrelsen i Danske skønlitterære Forfattere, og initiativtager til etableringen af Musikhuset København i det gamle Bymuseum på Vesterbrogade.





Musikken på podcasten:

Uddrag fra Fozié Majd (1938-): ”Dreamland” (for string quartet, 1997/2006) 1. Lento & 2. Delicatamente e cantado. Med Darragh Morgan (violin), Patrick Savage (violin), 
Fiona Winning (viola) og Deirdre Cooper (cello).

Uddrag fra Amir Mahyar Tafreshipour (1974-): “Persian Echoes” ( Concerto for Harp and Orhestra, 2005) Andante, Allegro & Tranquillo. Med Gabrilla Dalll´Olio (Harp), 
English Chamber Orhestra, ditigeret af Alexander Rahbari.

Bent Sørensen (1958-): ”Shadow Siciliano”. Med Jesper Lützhøft (guitar).





*


Næste uges podcast:

Foto: Jens Keis Dinsen.

Anders Dinsen, ingeniør, er dykket ned i sin egen familiehistorie. Der var meget han ikke forstod, og han har funderet over de spor, det har afsat i ham, og som har ført til den ransagelse og de opgør han måttet taget med sig selv og sin egen familiefortid. En historie, der fører helt tilbage til 2. verdenskrig. Musik: Michael Svennevig.

Offentliggøres fredag den 31. maj 2024.

 *



Festivalmaleri: Hanne Svennevig.


VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3. - 14. august 2024
5 bydele med 100 medvirkende

Læs mere om festivalen.

*

Ingen kommentarer: