onsdag den 17. juli 2019

Mød Katrin Ottarsdóttir, færøsk filminstruktør og forfatter

Foto: Hugin Eide.

Vi mødtes i Nordatlantens Brygge til visningen af Katrins debutfilm ”Atlantic Rhapsody” (1989), der var den første færøsk producerede film. Siden er det blevet til mange andre bl.a. ”Bye, Bye Bluebird” (1999), der er en roadmovie, der foregår på Færøerne, ”Ludo” (2014), der er et næsten ordløst kammerspil og tre portrætfilm bl.a. med den færøske digter Joanas Nielsen. 

Mød Katrin på den kommende festival - og på denne 17. festivalpodcast, hvor hun bl.a. fortæller om novellesamlingen ”43 Bagateller”, som Katrin debuterede med i efteråret, men faktisk er det den fjerde bogudgivelse, men den første som er skrevet direkte på dansk, mens de øvrige har hun oversat fra færøsk. 
”43 Bagateller” består af 43 korte fortællinger, der skærer sig dybt ind i kroppen. Et par er overraskende  muntre, mange er dobbelttydige og langt de fleste er begsorte og afgrundsdybe. Det er skæbnefortællinger, der med få ord opridser et helt univers for læseren. Det er ualmindelig stærkt skrevet. Med stor sproglig økonomi og med en afgrundsdyb menneskelig indsigt. Det er skræmmende godt præsteret. Vi mødtes for at tale om film, digt og prosa. Det blev til en samtale, der udspandt sig fra Nordatlantens Brygge og til Hedehusene med mange færøske afstikkere.


Den indledende lydmosaik er fra debutfilmen ”Atlantic Rapsody”, mens resten er fra soundtracket til ”Ludo”, der er komponeret af Sune Kølster, der har givet lov til at det kan blive gengivet på podcasten her.
Mød Katrin Ottarsdóttir 
på den kommende festival MØD VERDEN
hvor hun fortæller og læser op fra "43 Bagateller", 
når hun medvirker på festivalens 4. dag i Salonen på Østerbro
torsdag den 15. august kl. 19-21.


Facebook: 
- og den 4. festivaldag.

Ingen kommentarer: