onsdag den 17. februar 2021

4: Vibeke B. Arildsen: KATS BOG

 

Foto: Michael Svennevig.

 Lyt til denne 4. festivalpodcast med Vibeke B. Arildsen 

Kat er 16 år og forelsket i Ingo på 29 år. De er begge med i samme kristne frimenighed, men det de foretager sig vender op og ned på alting.  Sex og religion er en farlig cocktail, både når det gælder kristne og muslimske menigheder. Men hvordan og hvorfor? Og hvad med socialkontrol? Hvad er det egentlig?


Vibeke B. Arildsen fortæller om romanen, ”Kats bog” (Ecudor, 2020), der er 2. del af en serie, der indledtes med ”Hemmeligheder” (Ecudor, 2018). Begge bøger er ungdomsbøger, der kan læses af alle med nysgerrighed efter at dykke ned under overfladen på komplicerede emner.


Foto: Michael Svennevig

Uddrag fra anmeldelse:

”Dette er nok ikke en roman, der vil blive brugt som konfirmandgave – eller også er det lige netop. Det, der fra starten virker som en næsten from roman, sparker godt fra sig, for netop Kats unge friske teenagerblik på tro, sex og kærlighed, får det til at svie i fugerne. Det er i høj grad en løsrivelsesroman, men også en dannelsesroman, hvor hovedpersonen springer ud fra den høje vippe og suser gennem alle fordomme på vejen ned mod det svømmebassin, som livet udgør. Tidligere har hun holdt sig helt inde ved kanten, for ikke at vove noget, men udspringet sender hende i mange nye retninger – ikke mindst i forholdet til den gifte 29-årige Ingo.” 

Læs hele festivalanmeldelsen.


Foto: Michael Svennevig

Men hvad er tro? Er det et gangstativ, et tæppe man kan svøbe om sig eller noget helt tredje – eller fjerde? Hvis det er et hus man kan flytte ind i, hvordan ser det så ud? Er det et futuristisk byggeri, et almindeligt højhus eller en husbåd? Eller noget helt andet?

Hør samtalen direkte fra en kold solopgang på Svanemøllen Strand først i januar 2020.

Er du interesseret i at høre mere om 1. del: ”Hemmeligheder”, så lyt med på podcasten fra 2019. 

Mød Vibeke B. Arildsen festivalens 3. dag i Global Art Gallery i Vanløse, tirsdag den 10. august kl. 15-21.

*

 Næste podcast:

Christine Tjalve: "Fugleflugt"

I romanen "Fugleflugt" (Brændpunkt, 2020) vender Thea hjem, efter at have været bosat i USA gennem flere år. Hun har gode minder fra barndomsårene hos mormoren i Ribe ved Vadehavet. Men mormoren er i mellemtiden død, og mens Thea overvejer om hun skal blive eller tage videre indhentes hun af uvejret. Læs mere.

Offentliggøres den 26. februar 2021

*

Læs mere om: ÆG & HÅB. Om at udklække nye drømme og håb.

Festival i 5 bydele med 80 kunstnere fra den 6.-15. August 2021.

*

Ingen kommentarer: