onsdag den 24. februar 2021

5: Christine Tjalve: FUGLEFLUGT

Foto: Michael Svennevig.

 Lyt med på denne 5. festivalpodcast 
med Christine Tjalve. 

Tag med på fugleflugten, når hovedpersonen, Thea, i Christine Tjalves anden roman nødlander ved Ribe, hvor minderne fra en lykkelig barndom lokker hende tilbage. Men det er ikke let at slå sig ned, når man er faret vild inde i sig selv.


Foto: Michael Svennevig.

Christine Tjalve fortæller på podcasten, at det er en roman, der essentielt handler om ensomhed, og hvad gør man så, hvis man ikke har så mange mennesker at bryde den ensomhed med? Hvordan finder man ro, og hvordan rodfæster man sig? Hvad betyder det at være hjemme i sig selv?

 

Christine Tjalve: FUGLEFLUGT, 
omslag: Gitte Skov, redaktør: Birgitte Vestergaard Andersen

Uddrag fra anmeldelsen:

”Det er en modig roman. Beskrivelserne af Theas færden i og omkring mormorens hus er stormomsuste. Hun er selv som en naturkraft, der hverken er til at styre eller til at holde ud. Hun virker mildest talt som et noget belastende bekendtskab, og hun har da heller ikke haft videre held med kæresterne, som hun uden tvivl har behandlet efter bedste forgodtbefindende. Meget sigende finder hun sig tilsyneladende forholdsvis roligt til rette i mormorens heksehus. Men der er ingen tvivl om, at hvis der stadig var hekseprocesser i Ribe, ville Thea med sin asociale adfærd være den første, der blev smidt på bålet.”

Læs festivalanmeldelsen i sin helhed.


Musikken på podcasten:

Red Kite:”Pantomime”. Nummeret, fra cd´en ”Theory of Colours”(2019), er skrevet og komponeret af broren Esben Tjalve, der har indspillet det med bandet Red Kite.


Foto: Michael Svennevig.

*

Næste uges podcast:

Thulla: "Mit hoved er et radioteater"

Thulla fortæller om sin nye roman "Mit hoved er et radioteater" (BogGalaxen, 2021). Vi dykker ned på teaterscenen for at høre mere om, hvordan det er at have et radioteater i hovedet. En samtale om Facebook-paralyse, usikkerhed, forførelse og spiritualitet. Om at acceptere et autentisk, mangelfuldt selv i en verden, der lefler for perfektion, succes og vækst. Offentliggøres den 5. marts 2021

*

Mød Christine Tjalve på 
2. festivaldag i HF Prøvestenen på Amager.

Lyt også til den 1. præsentationspodcast 

med uddrag fra årets første 6 festivalpodcasts. 

Hver fredag er der en ny podcast. Lyt med her.

Læs mere om festivalen ÆG & HÅB.

Facebook.

*


Ingen kommentarer: